Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67939.867$

Malatya İlçelerinde Hangi İsimler Önde! Seçim Analizi 2024


Malatya İlçelerinde Hangi İsimler Önde! Seçim Analizi 2024
Seçim 2024’de doğru giderken Malatya’da aday adayları ve mevcut belediye başkanlarının heyecanlı bekleyişi devam ediyor.

Seçim atmosferini tek başına yürüten ve önemli kulis bilgileri ilk kez Malatya kamuoyuna aktaran malatyadan.com, yine çok ses getirecek derin analiz ve kulis bilgileriyle tüm ilçeleri mercek altına aldı. Muhalefet’in esamesinin okunmadığı illerin başında gelen Malatya’da bizde sizi direkt AK Parti aday adaylarının ne durumda olduğu ve kulislerde hangi isimlerin öne çıktığını paylaşalım. Bu sıralamalar ve yüzdeler tamamen kamuoyundan aldığımız yansımalar ve Ankara’dan gelen kulis bilgilerine dayanmaktadır. 

AKÇADAĞ

Akçadağ sürekli Malatya’ya yön veren tercihleriyle diğer ilçelere nazaran sonucu merakla beklenen ilçelerimizden biri. Mevcut başkan Ali Kazgan bilindiği üzere AK Parti Belediye Başkanlığı sonrasında aday gösterilmeyince Bağımsız girip geçen dönem tekrar kazanmıştı. Bu dönem için Ali Kazgan’ın şansı kalmadı. Özellikle de Yeniden Refah Partisine geçmesi başkanın olan itibarını da aşağı çekti. Cumhur ittifakı anlaşmasının güçlü olabileceği ilçede MHP MKYK Üyeliği yapan Eyüp Gönültaş’ın da belediye başkanlığı için yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu söylemek lazım. 

İLÇEDE VERİLEN ŞANS ORANLARI VE SIRALAMA

1 - Hasan Ulutaş %50
2 - Arif Tutal %40
3 - Battal Tuncal %10 

ARAPGİR

Arapgir’de partiden ziyade şahıs olarak tercihin hakim olduğunu son iki seçimde gözlemledik. Mevcut Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, İlk dönem AK Parti Belediye Başkanı iken geçtiğimiz seçimlerde CHP’den Belediye Başkanı seçildi. Bu seçimde yakında açıklayacağımız sürpriz bir karar ile tekrar seçilmesi muhtemel aday. 

İLÇEDE VERİLEN ŞANS ORANLARI VE SIRALAMA

1 - Haluk Cömertoğlu %80 
2 - Recep Kamuran Sezer %20

ARGUVAN

Arguvan bilindiği üzere CHP’nin kalesi konumundaki tek ilçemiz. Alevi ve sol görüşlü vatandaşlarımızın tercihi CHP’nin göstereceği adayı tekrar başkan yapacak. Mevcut Başkan Mehmet Kızıldaş’ın nezaketsizliği medya ile kopuk ilişkileri buna bir de CHP’nin Malatya Patronu Milletvekili Veli Ağbaba ile ters düşmesi eklenince kendisine emeklilik hayatında sağlık ve huzur dilemekten başka seçenek kalmıyor. Ergün Kılıç ismi oldukça ağır basıyor. TSO Seçimlerinde dik duruşu ve haksızlığa karşı verdiği mücadele ile bilinen Kılıç, Arguvan’da ipi göğüslemeye hazır. 

BATTALGAZİ

Merkez ilçe Battalgazi’de aday adaylarının çekişmeli rekabette olduğunu söylemek yanlış olmaz. Mevcut başkan Osman Güder’in tekrar aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılırken, Ramazan Özcan, Latif Okyay, Mehmet Çolak gibi güçlü isimler başkanı takip eden adaylar arasında. Çok büyük yatırım ve projeleri Battalgazi’ye kazandıran Osman Güder her kesimin sevgisini ve saygısını fazlasıyla hak ediyor. 

İLÇEDE VERİLEN ŞANS ORANLARI VE SIRALAMA

1 - Osman Güder %70
2 - Ramazan Özcan %20
3 - Latif Okyay %10 

DARENDE

Darende ilçemizde seçimler hep olaylı ve karmaşık geçmiştir. Mevcut başkan İsa Özkan’ın geçmişteki bir takım gitti geldileri, bilindiği üzere Süleyman Eser’i koltuğun sahibi etmişti. Yaklaşık 2 ay önce kendisiyle telefon görüşmemizde kesinlikle aday olmayacağını belirtmişti. Umarız bu seçim sükûnet ve huzur içinde geçer. 

İLÇEDE VERİLEN ŞANS ORANLARI VE SIRALAMA

1 - İsa Özkan %50
2 - Süleyman Eser %40
3 - Alican Bozkurt %10

DOĞANŞEHİR

Doğanşehir bilindiği üzere merhum başkan Vahap Küçük’ün vefatının ardından mevcut başkan Durali Zelyurt’un başkanlık koltuğuna getirilmesiyle dikkat çekmişti. Bu seçim döneminde de Zelyurt’un tekrar aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

İLÇEDE VERİLEN ŞANS ORANLARI VE SIRALAMA

1 - Durali Zelyurt %90
2 - Murat Kavuncuoğlu %10

DOĞANYOL

Doğanyol ilçemizde 2020-21 arası Elazığ depreminden dolayı bir çok yıkımın olması ve bu durumu ilçe adına son derece güzel yöneten mevcut başkan Hakan Bay, parti kaynaklarından aldığımız son dakika bilgilerine göre tekrar aday gösterilmesi muhtemel aday! Kendisine tekrar başarılar dileriz.

HEKİMHAN

Hekimhan gelen son dakika bilgisiyle Cumhur İttifakının adayının destekleneceği ilçemiz oldu. Bu ilçemizde MHP İl Başkanı Gökhan Gök’ün verdiği bilgiye göre MHP’nin göstereceği aday yıllardır devam eden CHP saltanatına son verecek gibi duruyor. Tek bir şerh düşmemiz lazım. Hasançelebi Belediye olduğu dönemde sevilen ve adından sıkça söz ettiren başarılı Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım şayet CHP’den aday gösterilirse Cumhur ittifakını zora sokabilir. Ama mevcut başkan Turan Karadağ ile devam edilirse CHP bu ilçeyi kaybetmeye yakın. Mehmet Şerif Yıldırım’ın da Milletvekili Ağbaba ile yıldızı barışmadığı bir gerçek. Bağımsız girme durumunda bile dengeleri değiştirecek bir isim olarak önemini koruyor.  

İLÇEDE VERİLEN ŞANS ORANLARI VE SIRALAMA

1 - Cafer Dilek %60
2 - Mehmet Tabaroğulları %30
3 - Mustafa Arıkan %10 

KALE

Kale ilçemiz tam bir cadı kazanı. Derin bir yapılanmanın hemen hemen her seçim dönemi keyfine göre kulis çalışmaları yürütüp kafalarına göre başkan seçtirdikleri bilinen bir gerçek. Geçen Dönem Cemal Akdemir’i yollayan bu grup şimdilerde Murat Koca’nın alehine çalışma yürütüyor. Partiye yakın kaynaklardan edindiğimiz son dakika bilgisine göre mevcut başkan Murat Koca ile yola devam sinyali güçlü. Diğer adaylar hakkında bilgimiz olmadığı için pek bir şey demek mümkün olmaz fakat, 13 Yıldır Battalgazi Muhtarlar Derneği Başkanlığını başarıyla yürüten Abdulvahap Ortaç nezaketi, üslubu ve beyefendi kişiliğiyle bu güzel ilçemize ayrıcalık katıp kısır çekişmeleri sona erdirip, ilçeye faydalı bir başkan olacağını düşünüyoruz. 

İLÇEDE VERİLEN ŞANS ORANLARI VE SIRALAMA

1 - Murat Koca %60
2 - Mahmut Özbaysar %30
3 - Abdulvahap Ortaç %10 

KULUNCAK

“Orda bir köy var uzakta, O köy bizim köyümüzdür” şarkısını aklımıza getiren ilçemiz olan Kuluncak, geçtiğimiz dönem AK Parti adayı Mehmet Boyraz ile yönetilmişti. Cumhur İttifakının ardından MHP’ye geçen ilçemizde genç başarılı aktif bir isim olan Erhan Cengiz direksiyona geçti. MHP’ye yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre ittifakın devam edeceğine kesin gözle bakılırken mevcut başkanla yola devam kararı kesin gibi duruyor. 

PÜTÜRGE

Seçimi sancılı geçen ilçelerimizden biri de Pütürge ilçemiz. Pütürge’de partiye yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre mevcut başkan Mikail Sülük ile yola devam kararı yüksek bir olasılık olarak duruyor. İlçeye yaptığı yatırımların ve projelerin karşılığını alacak olan Sülük, bilindiği üzere yakın dönemlerde gelir gider tablosunu belediye asarak şeffaf bir belediyecilik örneği sergilemişti. Kendisini tebrik eder adaylık sürecinde başarılar dileriz. 

YAZIHAN

Yazıhan ilçemiz bilindiği üzere 2 dönemdir Nevzat Öztürk yönetiminde AK Partili belediye olarak dikkat çekiyor. Kürt nüfusun ağırlıklı olduğu ilçede vatandaşlar hizmete ve başarıya oy veriyor. Hepsinden öte gösterilen adayın ismi ve halka olan yakınlığına önem veriyor. Nevzat Başkan’da son derece güzel işlerle ilçenin çehresini değiştirdi. Siyaset hayatında her hangi bir şaibeye yada olumsuzluğa prim vermedi. Parti’ye yakın kaynakların kesin yola devam edilecek dediği ilçelerimizden biri de Nevzat Öztürk ile Yazıhan! 

Öte yandan Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın’ın adaylık başvurusu dikkate bile alınmadı. Birkaç trol ve medya ile uzaktan yakından alakası olmayan gruplara üç beş kuruş destekleyip adını ön plana çıkardığına şahitlik ediyoruz. Ucuz işler, ucuz insanların tenezzül edeceği şeylerdir başkan! Kimlerle yol yürüdüğünü gözden geçirmeni diliyor daha pişeceğin çok zamanın olduğunu düşünüyoruz. Öyle adam var vezir eder, öyle adam var rezil eder! Umarım bu uyarılarımızı dikkate alırsınız. 

YEŞİLYURT

Yıllardır Kavuklar ve Meşalecilerin sömürgesinden bir türlü kurtulamayan Yeşilyurt Belediyesi, bilindiği üzere Mehmet Çınar gibi son derece dürüst, başarılı bir belediye başkanı ile adından çok söz ettirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan tarafından sürekli ödüle layık görülen Mehmet Çınar başkanlığındaki Yeşilyurt Belediyesi, bir takım trol ve medya tetikçilerinin hedefi konumuna geldi. Sürekli algı ve karalamanın göbeğinde kalan Belediyemiz bu dönem tekrar sömürgeye girmeye yakın gibi görünüyor. Mevcut başkan Mehmet Çınar’ın şansı her ne kadar yüzde 50 olsa da onu takip eden çok güçlü isimler var. Başkan Mehmet Çınar tek eksik tarafı, kendisine değer verenlere ve dostlarına aynı oranda değer vermemesi kendisini seven çevrelerce eleştiri konusu oluyor. Bu da Başkan Çınar’ın nazarlığı olsun.

Parantez açacağımız bir diğer önemli isim Malatya’nın tanınmış, saygın ve beyefendi kişiliği ile bir çok güçlü dostluklar kuran, hakkında sürekli dürüstlüğü ve güzel insanlığıyla söz edilen şahsiyetlerinden İsmail Hakkı Pekel! 

İsmail Hakkı Pekel, AK Parti’nin son derece güçlü isimlerinin başında geliyor. Bu ismin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan olmasıyla daha güçlü olacağı kulislerde konuşulanlar arasında yer alıyor.    

Kahraman Kavuk için aldığımız kulis bilgisinde Malatya Milletvekili Bülent Tüfenci’nin destekleyeceği yönünde. Geçen 14 Mayıs seçimlerinde kandırılan ve küstürülen Kavuk’un bu dönemde aynı şeyle karşılaşması kesinlikle parti üyeliğinden istifaya yol açacağı dillendirilen iddialar arasında. 

İLÇEDE VERİLEN ŞANS ORANLARI VE SIRALAMA

1 - Mehmet Çınar%50
2 - İsmail Hakkı Pekel %30
3 - Kahraman Kavuk %20


 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 2
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Akçadağ kahramini
    17-12-2023 21:53

    Hasan ulutaş temiz siyaset icin ideal bir ismidir kesinlikle dikkate alinmali

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!