Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63301.462$

Malatya Film Festivali Kimseyi Aldatmadı


Malatya Film Festivali Kimseyi Aldatmadı
Malatya Film Festivali Sabah Gazetesi Yazarı Olkan Özyurt'un köşesinde övgülerle bahsedildi.
Malatya Film Festivali’nin ne kadar doğru yolda ilerlediğini köşesine taşıyan Sabah Gazetesi Yazarı Olkan Özyurt çok ilginç ve güzel tespitlerde bulundu.

MALATYA FİLM FESTİVALİNİ DÜNYA TAKİP EDİYOR

Malatya Film Festivali yıllar içinde şehirdeki sinema kültürünün değişmesini sağladı ve sinema dünyasının ilgiyle takip ettiği bir etkinlik haline geldi

MALATYA'DA FİLM ZAMANI...

Yedi yıl olmuş Malatya Film Festivali'nde... Bu yedi yılda film festivalleri sadece sahil kentlerinde ve büyükşehirlerde düzenlenir algısını kırdı. Ulusal düzeyde adından söz ettiren, sinema dünyasının ilgi gösterdiği bir festival haline geldi Malatya.

Malum bir festivalin bel kemiği programıdır. Festivallerin iddiası, vizyonu, hedefleri bizatihi o festivali düzenleyenlerin oluşturduğu programla sınanır. Malatya orta ölçekli bir şehirde, birkaç film gösterelim, biraz da şöhretli isimleri getirelim anlayışıyla 'festival düzenliyoruz' aldatmacısına girmedi.

En başından beri sakin sakin, içerikli programlarıyla önce şehirdeki sadece vizyon filmleriyle oluşmuş olan sinema kültürünü değiştirdi sonra da ulusal düzeyde ciddiyetle takip edilen bir sinema etkinliği haline geldi.

Bu yıl da programı vizyonunu, hedefini yansıtan bir içeriğe sahip. Festivalin Ulusal Yarışma bölümünde 12 film yer alıyor. Semih Kaplanoğlu'nun Buğday, Onur Saylak'ın Daha, Onur Ünlü'nün Kırık Kalpler Bankası, Ümit Ünal'ın Sofra Sırları, Pelin Esmer'in İşe Yarar Bir Şey, Fikret Reyhan'ın Sarı Sıcak, Orhan Eskiköy'ün Taş, Orhan Oğuz'un Eksi Bir, Özgür Sevimli'nin Murtaza, Taylan Mintaş'in Sessizliğin Kardeşleri, Nejla Demirci'nin Yüzleşme ve Kazım Öz'ün Zer filmleri büyük ödül için yarışacak. Uluslararası Yarışma'da ise üçü Türk 12 film var. Buğday, Daha ile birlikte Bülent Öztürk'ün Mavi Sessizlik filmi bu yarışmada Türkiye'yi temsil eden yapımlar.

DÜNYA SİNEMASININ İYİ ÖRNEKLERİ

Festival iki sinemacı için de önemli bir parantez açıyor. İlki Rus sinemasının son yıllardaki en parlak yönetmenlerinden Andrey Zvyagintsev. Son filmi Sevgisiz ile yine enfes bir film önümüze getiren Zvyagintsev'in tüm filmleri (Dönüş, Sürgün, Elena, Leviathan ve Sevgisiz) festivalde gösterilecek.

Festivalin saygısını sunduğu ikinci yönetmense Mesut Uçakan. Halil Ergün ve Belkıs Özener ile birlikte Onur Ödülü de alacak olan yönetmen Uçakan'ın filmografisinden üç film Reis Bey, Kelebekler Sonsuza Uçar, İzzet Kaptan ve Oğlu festivalde seyirciyle buluşacak.

Ayrıca sinemamızın usta yönetmenlerinden Halit Refiğ de Teyzem ve Karılar Koğuşu filmleriyle anılacak.

Festivalin Panorama bölümünde dünya sinemasının iyi örnekleri yer alıyor.

Dürüst Bir Adam, Kare, Mutlu Son bu bölümün öne çıkan filmleri. Ayrıca festival Türkiye ve Kore arasındaki kültürel ilişkilerin 60. yılı vesilesiyle Koreli bir ustanın, Hong Sang-Soo'nun üç filmine (Ertesi Gün, Gece Sahilde Tek Başına, Eve Dönüş) programında yer veriyor.

Açıkçası 16 Kasım'a kadar sürecek film festivali, kayısısıyla namlı bir şehri sinemayla da anılır hale getiriyor. Bu da az şey değil...

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!