Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63694.419$

Malatya Drejanlılardan Unutulmaz Gece


Malatya Drejanlılardan Unutulmaz Gece
Malatya Drejan Aşireti İstanbul Sultangazi ilçesinde unutulmaz bir gece yaşattı.
İstanbul’daki Malatya Drejan Aşireti mensupları güzel bir organizasyona damga vurdu.

Sultangazi Belediye Salonunda gerçekleşen geceye bin’in üzerinde katılım oldu. Geceye Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muharrem Ödemiş, MİAD Başkanı Yunus Aktaş, Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Yeni Malatyaspor yöneticilerinden Adnan Çoban, Ahmet Güler, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Hasan Adak, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ali Şeker Malatya Dernekler Federasyonu İkinci Başkanı Kadir Eren, Anadolu Basın Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ , Sanatçı olarak Mehmet Balaman, Ali Aslan ve Yazıhan Drejan Folklor ekibi katıldı.



Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay yaptığı konuşmada “Drejanlıların dernek merkezi yeni bosna’da olmasına rağmen böyle bir gece için Sultangaziyi seçmeleri bize şeref verdi mutlu etti. Tüm bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum. Ayrıca misafirlere Malatya’nın sembolü olan Kayısı ikramı içinde teşekkür ediyorum. Biz her zaman Malatyalı hemşehrilerimizin emrinde olduk. Damadımın Malatyalı olması bizleri zaten akraba etmiş bir durumdayız. Sizlerle bu geceyi yaşamaktan son derece mutlu olduğumu belirtir her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim” dedi.



Yazıhan Drejanlılar Dernek Başkanı Hakan Koca geceye katılan tüm misafirlere teşekkür ederek başladığı konuşmada “Bu güzel gecemize katılımın üst seviyede olması bizi fazlasıyla memnun etmiş, her nerede olursa olsun bu kenetlenmemizi ve beraberliğimi pekiştirdiğimiz organizasyonlarda buluşmak son derece anlatılmaz bir mutluluktur. Tüm misafirlerimize katılımından protokolümüz başta olmak üzere sonsuz teşekkür ederim” dedi.



Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) Genel Başkanı Yılmaz Durmuş’un babasının vefatından dolayı geceye katılmadığı için plaketini ikinci başkan Kadir Eren aldı.

Gecede Drejanla özdeşleşen el dokuması kök boya kilimler açık arttırmayla satılığa çıkarıldı. En yüksek fiyatı olan kilim 6 bin TL ile satıldı.



Drejanlılara has tura oyunu izleyicilerin tebessümlü bakışları arasında oynandı. Folklor ekibi halk oyunları sergilerken Mehmet Balaman ve Ali Aslan’ın güzel türküleriyle geceye damga vurdu.

Gecenin sunumunu Düş Bahçesi Ali Biricik yaptı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!