Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.9
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63025.689$

Malatya Desteklerin Yetersizliğinden Rahatsız


Malatya Desteklerin Yetersizliğinden Rahatsız
7.7 Şiddetindeki Depremin ardından diğer illerde olduğu gibi Malatya'da da insanlar aç susuz bir an önce yardımların gelmesini bekliyor.

Malatya’da Deprem’in enkazı olduğu gibi bekliyor. AFAD ve yerel yönetimin yetersiz kalması vatandaşların moralini bir hayli düşürüyor. Diğer illere daha fazla ekip sevk edilirken, gerek teknik gerekse gıda yardımları konusunda Malatya çevre illere göre biraz daha fazla sıkıntı yaşıyor. İnsanlar çok fazla yardım alamadıklarını kendi çözümleriyle bir şekilde dün geceyi geçirdiklerini belirtirken özellikle bir tas sıcak çorba’nın bile olmaması büyük sorun yaşatıyor. Özellikle de hava şartlarının çok soğuk olması gıdaya erişiminde kısıtlı olması depremzede vatandaşlarımıza zorluklar çıkarıyor. Meyve suyu ve bisküvi ile nereye kadar bekleneceğini belirten depremzedeler ekmek bulma konusunda da zorluk yaşıyor. Zar zor açık bulunan fırınların önünde insanların bir birini ezercesine izdihamlar oluşturduğu bilgisine ulaşıldı. 

Öte yandan belediye kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre yardımların gelmekte olduğu Esenlik Dedekorkut, Maşti, Hürriyet Parkındaki tesislerden çorba dağıtımının yapıldığı belirtildi. Merkeze uzak yada kapalı yollardan erişim sağlayamayan vatandaşlar daha çok zorlanıyor. Organizasyonun sıkıntılı yürümesi endişeli bir bekleyişe yerini bırakıyor. 

Battalgazi Millet Bahçesinde AFAD Çadırları Kuruldu. 

Depremle ilgili son durumu aktaran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "10 ili vuran depremde can kaybı 3 bin 419 oldu. Yaralananların sayısı ise 20 bin 534. 12 bin 181 arama kurtarma personelimiz mevcuttur, bunlardan 4 bin 60'ı Maraş'ta 2 bin 465'i Hatay'da 1314 Gaziantep'te, 1721 Adıyaman'da, 684 Osmaniye'de, 119 Adana, 562 Diyarbakır, Şanlıurfa 100, Kilis 41 ve Malatya 112. Sağlık personelimiz dahil toplam sahada fiilen çalışan personel sayımız 24 bin 443'tür an itibari ile. Özellikle dün gece itibari ile vinç itibari çerçevesinde çok ciddi bir yol alınmıştır, 500'ü geçti diye biliyoruz." dedi.

SULTANSUYU BARAJINDA ÇATLAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, barajlara ilişkin ise “Bölgedeki tüm barajlarımız kontrolden geçirildi. Sadece, Malatya Sultansuyu Barajı'mızda sorun var. Burada çatlaklar oluştuğu için tedbir amaçlı su tahliyesine başlayacağız” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!