refah
VAHAP
murat aslan
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9147.57
  • BTC
    70062.68$

Malatya'da Ahmet Çakır ve Öznur Çalık'a Tepki!


Malatya'da Ahmet Çakır ve Öznur Çalık'a Tepki!
Her seçim dönemi aynı nakaratı tekrarlayan AK Parti Malatya'da bu defa 3 il başkanlığı yapmış adayla deyim yerindeyse kabak tadı veren bir menü listesi sundu.
Malatya Büyükşehir Belediyesini borç batağında bırakan eski belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Ak Parti listesinden 3. Sırada milletvekili adayı gösterilmesi Malatyalıları çıldırttı. Malatya Büyükşehir Belediyesine bıraktığı 509 milyon borçla hafızalarda yer edinen eski belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın, Ak Parti tarafından milletvekilliğiyle ödüllendirilmesi Malatya’da deprem etkisi yaptı. Eski Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a getirilen eleştiriler sadece belediyede bıraktığı borç miktarıyla da sınırlı kalmadı. Ayrıca eski belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın görevde kaldığı süre içerisinde marjinal bir kesimin adamı olarak adeta Malatya’da ikilik yaratan uygulamalarında baş mimarı olarak gösteriliyordu. Öte yandan Çakır’ın, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin milyonluk bütçelerini de, marjinal grubun emrine sunması da eleştirilerin başında geliyordu. Ak Parti’nin Malatya’da gösterdiği Milletvekili adayları nedeniyle büyük bir oy kaybı yaşayacağına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Çalık adaylığı Malatya’yı ayağa kaldırdı



2007’de siyasete adım attığı günden itibaren adı hayırsız milletvekiline çıkan Öznur Çalık’ın, 3 dönem kuralını da çiğneyerek yeniden milletvekili adayı gösterilmesi Malatya’yı ayağa kaldırdı. Siyasetin tüm kurallarını ayaklar altına alarak, Ankara’da geliştirdiği ikili ilişkileri geliştirerek kendine has bir siyasetçi kimliği oluşturan Öznur Çalık’a tepkiler dinmek bilmiyor. Çalık’ın, vatandaşların ve şehrin yararına iş yapmak yerine kendine siyasi yaşam oluşturmak için akla gelen tüm imkanları kullanmasıyla tanınan Çalık, kendisine rakip olarak gördüğü tüm riskleri de gözünü kırpmadan bertaraf edecek karaktere sahip olmasıyla da tanıyor. Çalık’ın 2015 seçimlerinde kendisine rakip olarak gördüğü Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz ve Cemal Akın’ı siyaset sahnesinden nasıl sildiği ise konuşuluyor. Öte yandan Öznur Çalık’a yöneltilen bir eleştiri ise yerel seçimler de, Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin belirlenmesinde oynadığı olumsuz rol ise hala Malatyalıların en çok şikayet ettiği konuların başında geliyor.

Kaynak: Malatya Büyükşehir Gazetesi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
aziz

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!