Malatya
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66834.917$

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Çalıntı Projesi Hizmette


Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Çalıntı Projesi Hizmette
Malatya'nın Yeni Nikah Sarayı'nın temeli atıldığında projeyi kamuoyuna tanıtan Büyükşehir Belediyesi Mimarlar Odası tarafından hırsızlıkla suçlanmıştı.
Malatya'nın Yeni Nikah Sarayı'nın temeli atıldığında projeyi kamuoyuna tanıtan Büyükşehir Belediyesi Mimarlar Odası tarafından hırsızlıkla suçlanmıştı.  Bakış Gazetesi Muhabiri Güler Hazar'ın haberinde konuyla ilgili üzüntülerini ve eleştirilerini bildiren Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Mahmut Yaşaroğlu bakın bu proje için neler söylemişti.  Mimarlar Odası Malatya Şubesi, Malatya Belediyesi tarafından açılışı yapılan Nikah Sarayı’nın üst yapısındaki taşıyıcılar ile Brezilya’da bulunan Büyük Brezilya Katedrali arasındaki şaşırtan benzerlik için ‘Bunun adı benzerlik falan değil. Tamamen katedralden çalıntı’ dedi.

 

'NİKAH SARAYININ PROJE DEĞERİ YOK''
 

Oscar Niemeyer’in dünyaca ünlü bir mimar olduğunu ve şaheser sayılabilecek eserleri bulunduğunu söyleyen Mahmut Yaşaroğlu ‘Böyle dünyaca ünlü bir mimarın dünyaca ünlü eserini çalmak, utanç verici bir durum. Etik olmayan bir yöntemle, bir başka eserin mimari projesi çalındığı için Malatya Nikah Sarayı’nın bir kere proje değeri yok. Çalıntı eser. Proje değeri olmayan, şehre utanç simgesi bir yapı kurmak, Malatya’yı değil Türkiye’de uluslararası arenada rezil edecek bir durum’ değerlendirmesinde bulundu.
 Mahmut Yaşaroğlu, Malatya Belediyesi’ne çalıntı bir eseri kendi projesi gibi yutturan Proje Birim Başkanı Zeki Sarılar’ın bu tavrının, aynı zamanda kendisinin vizyonsuzluğunu da ortaya koyduğunu ifade etti. 

BAŞKAN ÇAKIR NE DEMİŞTİ?

 Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, farklı mimarisiyle nikah sarayının Malatya’nın sembol eserleri arasında yerini alacağını belirterek, “Bu projeyi Malatya’ya kazandırmanın heyecanını tüm vatandaşlarımızla birlikte paylaşmak istiyoruz. Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla düzenlediğimiz temel atma törenine tüm hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.

 
Mimari özellikler

 Nikah sarayının plastik etkisi, cephe unsurları tasarlanırken, zeminde 4100 m2 alan kapsayan bu büyük binanın olabildiğince hafif, hantal olmayan, estetik aynı zamanda ihtişamlı bir bina olarak algılanması amaçlandı. Günümüzde modern mimaride son nokta olan çelik taşıyıcılı kabuk sistem estetik bir anlayışla birleştirildi. Taşıyıcı sistem salt ayakta tutan değil, mimari imgeyi oluşturan unsurlardan biri olarak kabul edilmektedir. Bunun yanı sıra kültürümüzün çok önemli bir parçası olan nikah ve düğün merasimlerinin geleneksel simgeleri beyaz renk, cephede söve elemanları, sütunlu geçişler kullanılarak bir sentez oluşturuldu. 

 

ARTIK NİKAHLAR BURADA YAPILACAK 

 Malatya Büyükşehir Evlendirme Memurluğu, 3 Haziran itibariyle Nikâh Sarayına taşındı.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan Evlendirme Memurluğu, yapımı tamamlanarak hizmete giren Nikâh Sarayına taşındı.  Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre mevcut Kanalboyu’ndaki Nikâh Salonu’nda hizmet vermekte olan Evlendirme Memurluğu’nun 3 Haziran 2016 tarihi itibariyle Nikâh Sarayına taşındığı, nikâh ile ilgili iş ve işlemlerin de artık burada yapıldığı bildirildi.  Büyükşehir Belediyesi tarafından Fahri Kayahan Bulvarı’nda 20 dönümlük bir alan üzerinde inşa edilen ve açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılarak hizmete sunulan Nikâh Sarayı projesi içerisinde; 1000 kişilik büyük salon, törenli nikâhlar için 2 adet salon, törensiz nikâh salonları, 8 adet iş yeri ile açık otopark alanı bulunuyor.  Nikâh iş ve işlemi yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için, Fahri Kayahan Bulvarı üzerindeki yeni Nikâh Sarayı’nda bulunan, Evlendirme Memurluğuna müracaat etmeleri istendi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!