Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67932.717$

Malatya Arguvan Seçim Analizi Sürpriz Gösteriyor?


Malatya Arguvan Seçim Analizi Sürpriz Gösteriyor?
AK Parti Arguvan Belediye Başkan Adayı Burak Ateş, CHP'nin kalesini yıkabilir! Nasıl mı? İşte bomba tespitlerle Arguvan seçim analizimiz.

Malatya’da Seçimin nabzı yine sadece Malatyadan.com’da atmaya devam ediyor. 31 Mart seçimlerine artık 22 gün gibi kısa bir süre kaldı. Tek tek ilçelerde son durumları özetlemeye ve analiz etmeye başlıyoruz. İlk olarak türküleriyle Anadolu’nun her bucağında markalaşan şirin ilçemiz Arguvan’dan başlıyoruz. 

MEHMET KIZILDAŞ VE CHP BİRBİRİNE RAKİP OLDU!

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, bilindiği üzere tekrar aday gösterilmeyince tıpkı Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ gibi eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gönderilişinden tutunda, partinin Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın tek elinde olduğuna kadar veryansın etmişti. Bu tepkilerin ardından Arguvan’da kendisini seven kitleyi de bahane ederek 31 Mart seçimlerine tekrar Bağımsız Aday olduğunu açıklamıştı. CHP ise Ersoy Eren ile seçimlere hazırlanıyor. 

AK PARTİYE GÜN DOĞDU!

İki adayın CHP oylarını parçalaması belki de CHP’nin kalesi olarak uzun yıllardır süren efsaneyi tersine çevirip AK Parti’nin kazanmasına sebebiyet verebilir. 

2019 Yerel seçimlerinde CHP adayı Mehmet Kızıldaş 2 bin 900 oy alarak yüzde 47.46 oy oranı ile belediye başkanı seçilmişti. İkinci sırada DSP adayı Bin 853, AK Parti Adayı Ahmet Eren ise 917 oy almıştı. 

Arguvan’da 5 Bin civarında geçerli bir oy mevcut. Son 14 Mayıs seçimlerinde bu rakamın çok değişmediği gözlemlenirken, Arguvan’dan deprem dolayısı ile ayrılanın pek olmadığını gösteriyor. 3 Adayın şansları eşit görünüyor. 

BURAK ATEŞ YENİ BİR TARİH YAZABİLİR!

AK Parti’nin bu seçim için adayı Burak Ateş. Peki Burak Ateş yeterince tanınıyor mu? Seviliyor mu? Belediye başkanlığını kazanabilir mi? 

Neden olmasın! Bir kere Burak Ateş genç ve başarılı bir isim. Geçtiğimiz günlerde isminden bahsetmiş daha başkan bile olmadan Arguvan’ın bazı köylerine alt yapı ve kanalizasyon çalışmaları başlattığını haber yapmıştık. 

Burak Ateş’in uzmanlık alanı da alt yapı ve yol yapımı üzerine. Kendisiyle yaptığımız görüşmede Arguvan’ın 3 temel probleminin olduğunu ve bunları da yaparsa AK Parti belediyeciliği yapar vurgusunu yapmıştı. Peki neydi Başkan Adayı Ateş’in altını çizdiği bu 3 temel mesele?

1 – YONCALI BARAJI
2 – YAYLA YOLLARI
3 – TOKİ

AK Parti Belediye Başkan Adayı Burak Ateş, Yayla yolları zaten kendi uzmanlık alanı olduğu için o meseleyi kafadan bitirmiş bile. TOKİ konusunda ise ilk defa bizim aracılığımızla Arguvanlılara müjdeyi veren Ateş “Geçtiğimiz günlerde Malatya’ya gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki ile bu konuyu görüştüm. Bakanımızdan bu sözü aldım. Göreve gelmemiz durumunda ilk etapta 300 konutluk bir proje başlatacağız. Bu müjdeyi tüm Arguvanlı hemşehrilerimize söylemek istiyorum.” Dedi. 

Yoncalı Barajı meselesi içinde “Yıllardır kanayan yaramız. Yakın dönemde hatırlatmak açısından bilgi vereyim Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı, Yoncalı Barajı'nda Türk mühendislerinin en son teknolojiyi kullandığını söylemiş, 2024 yılı içerisinde bitirilmesi noktasında yoğun bir çaba sarfettiklerini açıklamıştı.  İnşallah Arguvanlıların teveccühü ile göreve gelirsek bakanlıklarımızın kapılarını aşındırarak bu meseleyi de artık Arguvanımızın sorunu olmaktan çıkaracağız." dedi. 

"GİTTİĞİM HER KÖYÜMÜZDE İLGİ VE SEVGİYLE KARŞILANIYORUM"

Seçim gezilerinden oldukça verimli geri dönüşler aldığını vurgulayan Başkan Adayı Ateş, "Bizim CHP'nin yada mevcut başkanımızın kavgasına yada çekişmesine dahilimiz söz konusu olamaz. Biz hemşehrilerimizin dertleriyle, sorunlarıyla hemhal oluyoruz. Onların taleplerini isteklerini not ediyoruz. Şahsıma gösterilen ilgiden ve sevgiden oldukça memnun olduğumu ifade etmek isterim. Eskilerin güzel bir sözü var "Kavgalı eve kız vermezler" bizde bu kavgalı ortamda vatandaşlarımızın aklı selim düşünerek, kavgadan değil, hizmetten yana seçimini yapacağına inanıyoruz. Ben yöreme hizmet için varım! Sağcı, solcu, Alevi, Sünni asla ayrımı yapmam, yapmadım. Herkese eşit mesafede oldum. 31 Mart'ta Arguvan bu kez ilçemizin makus kaderini değişterecek bir karara imza atarak AK Parti hizmet belediyeciliğini seçecektir. Buna tüm kalbimle inanıyorum" dedi. 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!