Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67939.867$

Malatya AK Parti İlçe Aday Tanıtım Toplantısında Neler Yaşandı?


Malatya AK Parti İlçe Aday Tanıtım Toplantısında Neler Yaşandı?
AK Parti Malatya İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısında başka hiç bir yerde bulamayacağınız en özel bilgilerden oluşan analizimiz...

AK Parti Malatya İlçe Belediye Başkanları tanıtıldı. Geçtiğimiz hafta okurlarımızın hatırlayacağı üzere mevcut listeyi ilk biz yayınlamıştık. Gelen tepkiler üzerine en az 2-3 ismin değişmesini öngörürken, sadece Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük’ün isminin değişmesi AK Parti il yönetimi ve Malatya Büyükşehir Adayı Sami Er’in okuduğunu yada dinlediğini iyi anlayıp düşünmediğini ortaya serdi. 

Hatta bununla ilgili bir örnek verirsek daha isabetli bir yorum yapmış oluruz. 

Çocukken Kutu Kutu Pense’ diye bir oyun oynardık, hatırlıyor musunuz? Oradaki ‘Kutu Kutu Pense’nin ne olduğunu düşündünüz mü hiç? Kutular dolusu pensenin çocuk oyununda ne işi var?  Yok tabi. Oyun, Fransa’da ‘écoutez écoutez pensez’ ismiyle oynanıyor, ‘Dinle, dinle düşün’ diyor çocuklara. Yani iki kere dinle, düşün ve anla diyor. Biz ise bunu doğrudan alıp, söylenişi benzetip ‘Kutu Kutu Pense’ yapmışız. Anlamış mıyız, hayır. İki kere dinleyip, bir kere düşünmüş müyüz, hayır.
Bu stratejinin karşılığını 31 Mart Seçiminde sandık gösterecektir. 

ADAY TANITIM TOPLANTISINA KİMLER KATILMADI?

Siyasete girdiği günden bu yana Malatya’nın en deneyimli siyasetçisi ünvanını elinde bulunduran Öznur Çalık’ın olmayışı sürpriz oldu. Sanırım bu kez gerçekten emekli olduğunun farkında. 
Öte yandan zaten küstürülen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın katılımı beklenmiyordu. 
Yine küstürülen bir diğer isim Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın da olmayışı dikkatlerden kaçmadı. 
Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt bir diğer küstürülen isimler arasında yer aldı. 

KAHRAMAN KAVUK İKİNCİ GOLÜ YEDİ!

Mayıs Ayında yapılan Genel seçimde milletvekilliği için herkesin yüksek puan verdiği ve adının listede olmasına büyük oranda yorum yapıldığı isim olan Kahraman Kavuk, bilindiği üzere dönemin il başkanı şuan ki Milletvekili İhsan Koca’ya umut bağlamış, İhsan Koca aday olmayacağım demesine rağmen listeye girince Kahraman Kavuk ilk golü yemişti.
Bir ara medyaya yansıyan şekliyle Kahraman Kavuk’un Milletvekili İhsan Koca ile tartıştıklarını, hatta küsülü oldukları dillendirilmişti. İhsan Koca’nın kendisine Yeşilyurt Belediye Başkanlığı konusunda destek vereceği sözü iddiaları dolaşırken, bu vesile ile aradaki buzlar erimiş ve Kahraman Kavuk, Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adayı olmuştu. Yine herkesin kesin gözüyle başkan olacağını konuştuğu süreçte, İlhan Geçit isminin açıklanması Kavuk’a atılan 2. Gol oldu. Kavuk, Aday tanıtım toplantısına katılmayarak protesto etti. Öyle görünüyor ki Kavuk, bu kadar hayalkırıklığından sonra artık partinin kapısının önünden bile geçmez.  

RAMAZAN ÖZCAN’IN SANAL BAŞKANLIK HAYALİ SONA ERDİ

Aday tanıtım toplantısına katılmayan bir diğer önemli isim Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan oldu. Sosyal medya ve bazı troller Özcan’ı o kadar öne çıkardı ki, ismi Osman Güder Başkan’ın hemen ardından anılmaya başladı. Hatta bazı kesimlerce kesin başkan deniyordu. Fazla özgüven oldukça zararlıdır. Aşırı özgüveni olan kişiler sürekli olarak gizli bir kıyas halindedirler. Kimseyi kendilerine “rakip” görmeyerek aslında herkesin onlar için nasıl birer “rakip” olduğunu ve bu rakipleri nasıl alt edeceklerini kurgulamakla fazla enerji harcarlar. Kendilerini “diğerlerinden üstün” görme eğilimleri vardır. Hatalarını kolay kolay kabul etmezler, eğer hataları çok belirginse genellikle dışsal sebepler bulurlar. Böyle birisine hatasını göstermeye çalışırsanız size öfkelenebilir çünkü hatasını görmek dahi istemeyecektir. Kendi içlerinde ise yoğun bir suçluluk duygusu ile bu “ben böyle bir hatayı nasıl yaptım!” deyim yerindeyse kendilerini yiyip bitirirler.

Özcan’ın durumu da bundan ibaret. Ne Milletvekilliği ne de belediye layık görülmeyen başkan’a kayısı’dan güzel haberler vermesi ümidiyle diyelim. 

ADAY ADAYLARININ YÜZDE 80’İ KATILMADI!

Parti kaynaklarından aldığımız bilgilere göre 90 aday’ın en fazla 10-15’nin katılım sağladığı bir çok aday adayının katılmadığı belirtildi. 

ALİ İHSAN YAVUZ DEPREM YERİNE 15 TEMMUZ’U ANLATTI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, deprem bölgesi Malatya’yı daha ne kadar kısa sürede ayağa kaldırırız söylemleri ve umut aşılamak yerine, 15 Temmuz ve Başörtü meselelerini anlatması AK Parti vizyonunun gerilerde yaşamaya devam ettiğini ortaya serdi. Gelecek adına bir projeksiyon koymamak Yavuz’a eksi not yazdı. "Hiç bir şey olmadıysa bile kesin bir şey olmuştur" sözünün mimarı Yavuz'dan gelecek vizyonu koyması zaten beklenmiyordu. Ali İhsan Yavuz boynundaki Malatyaspor atkısını Darende Belediye Başkan Adayı Alican Bozkurt’a vermesi dikkatlerden kaçmadı.

DR. AHMET ERCAN UÇKAN KENDİNİ REZİL ETMEYE DEVAM EDİYOR!

Malatya’nın aday olma hastalığına yakalanan 5-10 isminden biri olan Dr. Ahmet Ercan Uçkan, bilindiği üzere yakın süreçte Gelecek Partisi Malatya İl Başkanlığından istifa etmişti. Sami Er’in Malatya Büyükşehir Adayı olmasıyla tekrar AK Parti’ye geçti. 
Yahu siz daha önce zaten defalarca AK Parti’de aday adayı oldunuz. Kimse kaale almıyor diye gidip Ahmet Davutoğlu’nun partisine geçtiniz, ordan tekrar AK Partiye geçiyorsunuz. Adama gülerler hocam. Neyin peşindesiniz?  

YAZIHAN'IN COŞKUSU GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Mevcut başarılı belediye başkanı Nevzat Öztürk'ün Yazıhan Belediye Başkanlığında yoluna devam etmesi hatırı sayılır bir katılımın oluşmasını sağladı. Yazıhandan uzun araç konvoyu ile etkinlik alanına gelen Başkan Nevzat Öztürk ile partililerin fotoğraf çektirdiği dikkatlerden kaçmadı. 

Murat Karakoç

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 4
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 4
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!