Kurşunlara Göğsünü Siper Eden Kahramanlar Unutulmadı

15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Malatyalı Fuat Bozkurt Malatya Şehir Mezarlığı, Engin Tilbaç Pütürge’nin Nohutlu Mahalle mezarlığı, Zekeriya Bitmez ise Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesi mezarlığında gerçekleştirilen anma programları ve dualar ile anıldı.
MALATYA (MHA) - FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin üzerinden geçen 10 yıla rağmen o karanlık gecenin acısı ve kahramanları unutulmadı. Malatya’da düzenlenen anma programında, Ankara’da darbecilere karşı koyarken şehit düşen Malatyalı Fuat Bozkurt kabri başında dualarla anıldı.
Yeşiltepe Şehir Mezarlığı’ndaki programa Malatya Valisi Seddar Yavuz, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Zorlu Topaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, il protokolü, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda şehitler için dualar edildi. Kur’an kursu öğrencileri de kabir başında Kur’an-ı Kerim okuyarak programa manevi bir atmosfer kattı.
“Vatansız Can Ne İşe Yarar” Diyerek Sokağa Çıktı
31 yaşındaki iş makinesi operatörü Fuat Bozkurt, darbe girişimini öğrendiği gece Malatya’daki ailesini arayarak helallik istedi. “Vatansız can ne işe yarar. Vatan elden gidiyor. Hakkınızı helal edin, ben bu hainlere karşı koymaya gidiyorum.” diyerek evinden ayrılan Bozkurt, Ankara sokaklarında demokrasi nöbetine katıldı.
Ankara Kızılay Güvenpark çevresinde darbecilerin kullandığı helikopterlerden açılan ateş sonucu önce kolundan yaralanan Bozkurt, geri çekilmeyerek mücadelesini sürdürdü. Kısa süre sonra yine helikopterden açılan ateşle ağır yaralanarak şehit düştü. Böylece Malatya’nın 15 Temmuz kahramanları arasında yerini aldı.
Toplu duanın ardından Vali Seddar Yavuz ile şehidin ailesi kabir başına geçerek dua etti. Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette Vali Yavuz ve aile fertleri şehidin kabrine su döktü.
Programın en dikkat çeken anlarından biri ise Kur’an kursunda eğitim gören küçük bir öğrencinin şehidin kabri başında Kur’an-ı Kerim okuması oldu. Okunan dualar sırasında şehit yakınları ve programa katılan vatandaşlar zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.
“15 Temmuz Milletimizin Yazdığı Bir Destandır”
Kabir ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Malatya Valisi Seddar Yavuz, 15 Temmuz’un Türk milletinin iradesini ortaya koyduğu tarihi bir dönüm noktası olduğunu söyledi.
Yavuz, “15 Temmuz hain darbe girişiminin 10. yıl dönümünde aziz şehitlerimizin huzurundayız. Aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemize kasteden hain FETÖ terör örgütünün darbe teşebbüsünü cesaretiyle, ferasetiyle ve fedakârlığıyla bertaraf etmiştir. Bu tarih, milletimizin demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıktığı önemli bir dönüm noktası olarak daima hatırlanacaktır.” dedi.
Türkiye’nin bağımsızlığına yönelik her türlü tehdide karşı mücadelenin süreceğini vurgulayan Yavuz, devletin ve milletin demokrasiye, bağımsızlığa ve milli iradeye sahip çıkmaya devam edeceğini ifade etti.
Malatyalılara Meydan Daveti
15 Temmuz’un unutulmaması gerektiğini belirten Vali Yavuz, gün boyunca düzenlenen etkinliklerin bu bilinçle gerçekleştirildiğini söyledi.
Şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere sağlıklı ve huzurlu ömür dileyen Yavuz, “Biz bu topraklarda bin yıldır olduğu gibi kıyamete kadar hür ve bağımsız yaşayacağız. Bu irademizi bu akşam meydanları dolduracak Malatyalı hemşehrilerimizle bir kez daha göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.
Vali Yavuz, vatandaşları saat 21.00’de düzenlenecek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programına ve Karagözlüler Camii’nde gerçekleştirilecek Mevlid-i Şerif ile Kur’an-ı Kerim programına katılmaya davet etti.
Şehit Fuat Bozkurt için edilen duaların ardından anma programı sona erdi.
15 Temmuz'un Malatyalı diğer şehitleri Engin Tilbaç Pütürge’nin Nohutlu Mahalle mezarlığında, Zekeriya Bitmez ise Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesi mezarlığında gerçekleştirilen anma programları ile anıldı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.