Malatya
15 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2454.7
  • BIST
    10159.38
  • BTC
    62407.22$

Kripto Para Nedir? Kripto Para Nasıl Kazanılır?


Kripto Para Nedir? Kripto Para Nasıl Kazanılır?
Son zamanlarda hem haberlerde hemde çevremizde kripto paraları sıkça işitir olduk.
Herkes yatırım yapıyor, kimileri çok kazanırken, kimileri tüm mal varlığını bir gecede kaybediyor. Peki gerçekten kripto para nedir? Bitcoin nedir? Sathoshi Nakamoto kimdir? Gelin bu soruların hepsine bir cevap verelim.

Öncelikle basitçe ifade etmek gerekirse, bir kripto para birimi, bir dijital para biçimidir. Kripto paralar günlük hayatta aşina olduğumuz fiat birimlerinin (TL, Dolar, Euro) farklı bir versiyonudur fakat fizik bir varlığa sahip değildir. Tamamen dijital ortamda, değitirilmesi imkansız defterlerce saklanan verileriniz, sizin varlığınızı oluşturur.

Bununla birlikte, kripto para birimlerini diğerlerinden ayıran şey, arkalarındaki teknolojidir. Paramın arkasındaki teknoloji kimin umurunda? Ben sadece cüzdanımda ne kadar olduğuyla ilgileniyorum!” diyebilirsiniz. Sorun şu ki, dünyanın mevcut para sistemlerinin bir sürü sorunu var. İşte bazı örnekler:
 
  • Kredi kartı ve banka havalesi gibi ödeme sistemleri modası geçmiş durumda.
  • Çoğu durumda, bankalar ve komisyoncular gibi bir grup aracı, süreçte bir kesinti yaparak işlemleri pahalı ve yavaş hale getirir.
  • Finansal eşitsizlik dünya çapında büyümektedir.
  • Yaklaşık 3 milyar banka hesabı olmayan veya banka hesabı olmayan kişi finansal hizmetlere erişememekte. Bu, gezegendeki nüfusun yaklaşık yarısına eş değer!

İlk kripto para birimi Bitcoin'dir. Muhtemelen Bitcoin'i kripto endüstrisindeki diğer her şeyden daha fazla duymuşsunuzdur. Bitcoin, Satoshi Nakamoto adında anonim bir grup veya kişi tarafından geliştirilen ilk Blockchain ilk ürünüydü. Satoshi, 2008 yılında Bitcoin fikrini yayınladı ve bunu elektronik paranın tamamen eşler arası bir versiyonu” olarak tanımladı. Satoshi Nakamoto kimdir sorusu ise hala gizemini koruyor.

Peki nasıl kripto para kazanabilirim?

Bitcoin gibi kripto para birimleri, madencilik adı verilen bir süreçle oluşturulur. Maden cevherinden çok farklı olan kripto para madenciliği, karmaşık sorunları çözen güçlü bilgisayarları içerir.

Bitcoin, 2011 yılına kadar tek kripto para birimi olarak kaldı. Ardından Bitcoin meraklıları, Bitcoin'deki kusurları fark etmeye başladılar ve bu nedenle , Bitcoin'in tasarımını hız, güvenlik, anonimlik ve daha fazlası için geliştirmek amacıyla altcoin olarak da bilinen alternatif madeni paralar yaratmaya karar verdiler. İlk altcoinler arasında Bitcoin altınının gümüşü olmayı hedefleyen Litecoin vardı. Ancak bu yazının yazıldığı an itibariyle 10.000den fazla kripto para birimi mevcut ve gelecekte bu sayının artması bekleniyor.

Hayattaki diğer her şey gibi, kripto para birimleri de kendi risk bagajlarıyla birlikte gelir. İster kripto ticareti yapın, ister yatırım yapın ya da sadece gelecek için onlara tutunun, riskleri önceden değerlendirmeli ve anlamalısınız. En çok konuşulan kripto para birimi risklerinden bazıları, oynaklıkları ve düzenleme eksikliğini içerir. Volatilite, Bitcoin de dahil olmak üzere çoğu büyük kripto para biriminin fiyatının yüzde 1.000'in üzerine fırladığı ve ardından çöktüğü 2017'de özellikle kontrolden çıktı. Bununla birlikte, kripto para birimi hype’ı sakinleştikçe, fiyat dalgalanmaları daha öngörülebilir hale geldi ve benzer hisse senedi ve diğer finansal varlık modellerini izledi.

Bu yüzden önemli olan bu volatilite değil, yaptığınız araştırma ve varlığınız yatırım yaparken kendi fikirleriniz ile yola çıkmanızdır. Hiçkimse x coin artacak dedi diye, o coine yatırım yapmamalıdır. Şayet özellikle son dönemde kripto para odaklı dolandırıcılık sayısında gözle görülürden öte bir artış var. Ek olarak kripto para birimlerinizi bir borsada saklamak da yüksek riskli olarak kabul edilir, çünkü bu tür borsaların çoğu geçmişte hack saldırılarına ve dolandırıcılıklara maruz kalmıştır. İşlemlerinizi tamamladığınızda yapabileceğiniz en iyi şey, yeni dijital varlıklarınızı kişisel, güvenli cüzdanınıza taşımaktır.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!