Malatya
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.17
  • EURO
    35.16
  • ALTIN
    2473.6
  • BIST
    10151.58
  • BTC
    66405.54$

Kredi Notunu Nasıl Artırabilirsiniz?


Kredi Notunu Nasıl Artırabilirsiniz?
Günümüzde finansal dünyanın en önemli parametrelerinden biri kredi notudur.
Günümüzde finansal dünyanın en önemli parametrelerinden biri kredi notudur. Pek çok alım satım işlemlerinde, banka kredisi taleplerinin değerlendirmelerinde, ev ya da araç kiralama işlemlerinde, ticari anlaşmalarda ve daha pek çok farklı durumda öncelikli olarak kişinin kredi puanı dikkate alınıyor. Karar mekanizmalarında da bir hayli etkili olması nedeniyle kredi puanının yüksek olması elbette çok büyük bir önem taşıyor.

Ancak çeşitli unsurlara bağlı olarak kişinin kredi puanı ortalamadan daha düşük olabilir. Bu gibi durumlarda kredi puanının yükseltilmesi için neler yapılabileceği araştırılıyor. Ancak öncesinde kredi puanı sorgulama işleminin yapılması da gerekir. Çok sayıda kişi bu araştırmalarının neticesinde kendini Findeks internet sitesinde buluyor. Çünkü bu site üzerinden kredi puanını öğrenmek için neler yapılabileceği bilgisine kolaylıkla ulaşılabiliyor. Aynı zamanda ‘kredi puanı nasıl yükseltilir’ sorusunun yanıtı da bu sitede gizli!

Findeks tarafından sunulan ve ‘Not Danışmanım’ adını taşıyan hizmet tam da bu noktada devreye giriyor. Bu hizmetten faydalanan kişilerin kredi puanını etkileyen tüm mali tablosu danışmanlar tarafından masaya yatırılıyor. Sonrasında ise kredi notunun yükselmesini sağlayacak bir yol haritası belirleniyor ve kişiye özel olan bu yol haritası paylaşılıyor. Kişinin bu yol haritasına harfiyen uyması durumunda ise kısa zaman da kredi notunun yükselmesi sağlanıyor. Dolayısıyla gelişigüzel hamlelerle kredi notunun yükselmesini beklemek yerine doğru hamlelerle doğru adımları atmak çok daha akılcı bir seçim oluyor.

Bu arada pek çok kişi kredi notunun sadece geçmiş kredili ürün ödeme alışkanlıklarına göre belirlendiğini düşünüyor. Oysa kredi notunu etkileyen farklı unsurlar da var. Bu unsurların biliniyor olması da son derece önemlidir. Kredi notunu kullanılan yeni kredili ürünler, kişinin mevcut hesap ve borç durumu ve limit durumu da etkisi altına alabiliyor. Dolayısıyla daha önce kullanılan krediler muntazam bir şekilde ödenmiş olsa bile kredi puanı düşük olabilir. Çünkü diğer unsurlar puanın düşmesine yol açabiliyor. Bu konuda daha detaylı bilgi almak ve hepsinden önemlisi kredi puanının yükselmesini sağlamak için Findeks internet sitesi ziyaret edilebilir. Sitede kredi puanını hangi unsurun yüzde kaç oranında etkilediği yönünde bilgiler de mevcut.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!