Malatya
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2471.3
  • BIST
    10165.95
  • BTC
    66049.18$

Jakamen Markalı Ürünlere Dikkat!


Jakamen Markalı Ürünlere Dikkat!
Tüketicilere tonlarca para karşılığında birkaç kullanımlık mallar satan başta ünlü markalar olmak üzere bir çok merdiven altı imalat firmaları için denetim ve gerekli cezai işlemlerin ne zaman yasalaşacağı merak konusu oldu.
Tüketicilere tonlarca para karşılığında birkaç kullanımlık mallar satan başta ünlü markalar olmak üzere bir çok merdiven altı imalat firmaları için denetim ve gerekli cezai işlemlerin ne zaman yasalaşacağı merak konusu oldu. M.K. isimli bir kullanıcı başından geçenleri haber merkezimize ihbar ederek bu markalardan birini ifşa etti.

Jakamen markalı ürünler satan İstanbul Gaziosmanpaşa ilçe merkezindeki markanın mağazasında 75 TL karşılığında bir gömlek alışverişi yaptığını belirken M.K. sadece bir defa giyip çamaşır makinasına atıp 30 derecede yıkamasına rağmen gömleğin göbek kısmına yakın bir bölgede 10 cm civarında bir büzüşmenin meydana geldiğini, bu durumun ardından gömleği alarak Gaziosmanpaşa merkezinde bulunan Jakamen mağazasına gidip mağaza yetkililerine durumu anlatması üzerine küstahça sözler duyduğunu ve hiçbir şekilde değişimin söz konusu olamayacağını ve bu durumun kullanıcı hatasından kaynaklandığını yine de genel merkeze gönderip incelenmesini sağlayacağını belirtmesi üzerine mağazadan ayrılan M.K. isimli vatandaş 15 günün ardından umutsuzca gittiği mağazadan beklediği cevabı almaktan şaşırmamış.

M.K. isimli vatandaş Mağaza yetkilisiyle girdiği diyaloğu şu şekilde açıklıyor. “ Öncelikle bir gömlek aldığımı ve değişime gittiğini söyledim. Mağaza yetkilisi bu şikayetin red edildiğini söyledi. Bunun üzerine “ hocam Allahtan korkunuz yok mu? 1 defa giyip yıkadığım gömlek nasıl bu hale gelebilir, biz parayı yolda mı topluyoruz “ dememe rağmen adam bildiğini okudu ve yok ceketin astarı o hale getirmiştir, yok çantanın ipi gibi basit bahaneler üreterek deyim yerindeyse başından saldı. Bunun üzerine yetkiliye dönerek “ Ben bu işin peşini bırakmayacağım dedim. Öncelikle aldığım malın faturası yok sizi ilk Maliye’ye şikayet edeceğim, ardından tüketici haklarına ve son olarak ta nitelikli dolandırıcılık suçundan hem mağazanız hem de Jakamen markasına tazminat davası açacağımı belirttim. Bunun üzerine mağaza yetkilisi bildiğinizi yapabilirsiniz dedi ve götürdüğüm gömleği bana iade etti.” Dedi.  Tavsiye üzerine gittiği mağazadan büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını belirten M.K. “ Bu haberi ihbar etmemdeki gaye insanları uyarmaktır. Böyle sahtekar dolandırıcılardan ürün almamaları ve kazıklanmamalarını istiyorum." dedi.

Öte yandan araştırmalarımızda internet üzerinden tüketicilerin şikayetine maruz kalan ve şikayetvar sitesinde en çok şikayet alan ilk 10 firma şu isimlerden oluşuyor.   

1-Türk Telekom 235.696

2-Vodafone 89.732

3-Garanti 76.254

4-Yurtiçi Kargo 71.617

5-Turkcell 56.302

6-Hepsi Burada 54.336

7-Turkcell Süper Online 52.540

8-Akbank 44.816

9-Samsung Mobil 37.984

10-Digiturk 36.257

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!