Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2441.3
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    63039.35$

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Yıldız; Sonuçlardan Herkes Ders Çıkarmalıdır

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Yıldız; Sonuçlardan Herkes Ders Çıkarmalıdır
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız yazılı basın açıklaması yaparak 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası gelişmeleri ve seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Yıldız yaptığı açıklamada seçim sonuçlarının, vatandaşlarımızı iktidar ve ana muhalefetin iki yumruğu arasında adeta sıkışarak ilimiz özelinde ve ülke genelinde yeni bir çözüm arayışına girdiğini gösterdiğini belirtti.

Değerli Basın Mensupları;

31 Mart günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri ilimizde ve ülke genelinde vatandaşlarımızın sandığa yansıyan milli iradesi ile tamamlanmıştır. Sandığa giderek oyları ile seçimlerde milli iradenin gücünü her şeyin üzerinde tutan aziz yurttaşlarımıza teşekkür ederken, sandığa katılımın diğer seçimlerde daha fazla olmasını da temenni ediyorum. Unutmayalım ki toplumsal birlikteliğin aşamayacağı engel, yıkmayacağı güç yoktur. Bu bakımdan sandığa yansıyan her bir oy milli iradenin bir tecellisi olduğu kadar da sonuçta kazananında millet iradesi olacağı gerçeğini kuvvetlendirmektedir.

Malatya’mızda aldığımız sonuçlar her ne kadar İYİ Parti Malatya İl Başkanlığı ve il, ilçe teşkilatlarımızın adaylarımız özelinde şehrimize verdiği kıymet ve önemi yansıtmasa da bizler şehrimize her zamankinden daha fazla bir inançla sarılmaya devam edeceğiz. 6 Şubat Deprem Felaketi sonrası hemşerilerimizin yaşadığı mağduriyetleri ön plana alarak belirlediğimiz aday ve proje çalışmalarımızda tek amacımız şehrimizin ve aziz hemşerilerimizin yaralarını bir an önce sarmak, kent yaşamını tekrar sürdürülebilir, normal standartlara getirmekti. Gerek adaylarımızın geçmiş profili gerekse de tecrübe ve başarı dolu kariyerleri bizler için umudun odak noktası olmuştu. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarlığı yapmış 1999 Marmara Depremi sonrası ülkemizin en büyük sanayi kuruluşlarının bulunduğu bölgenin deprem sonrası yeniden yapılanma sürecini bizzat yönetmiş İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan Adayımız Dr Yüksek Mühendis Ali Helvacı ile sadece Yeşilyurt ilçemizi değil Malatya kent merkezimizi de deprem sonrası çok hızlı bir şekilde, normal yaşam şartlarına kavuşturacak birçok proje ve çalışmalarımızın hayata geçemeyecek olması ile yine İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan adayımız Avukat Emircan Eren’in Malatya Barosu Deprem Komisyonu Başkanlığı görevini sürdürmesi sayesinde hemşerilerimizin yaşadığı tüm mağduriyetlere hakim olmasından dolayı yapabileceğimiz tüm çalışmaların rafa kalkmış olması bizleri de sükut-u hayale uğratmıştır. Deprem sonrası yeniden dönüşüm süreci için en doğru ve en güçlü kadroyu her iki merkez ilçemizde oluşturarak vatandaşlarımızın feryadına cevap verdik. Lakin deprem kaynaklı sorunların yanında yine şehrimizin basiretsiz yöneticiler tarafından 20 yılı aşkın süredir yönetilmesinden kaynaklı giderek vasatlaşan kent profilini de İYİ Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Şeyhmus Göçmez’in Malatya’mızın adına yakışır bir büyükşehir olmasını sağlayacak kalkınma projeleri ile çözüme kavuşturmayı planladık. Tüm teşkilatlarımızın büyük bir heyecan ile hazırlandığı seçim sürecinin sonunda aziz hemşerilerimizin sandıktaki iradesinin beklenilenin aksine çok farklı bir şekilde tezahür etmiş olması bizlere seçim sonrasında yeni görev ve ödevler vermiştir. 

Seçim sürecinin tamamlanması ile oluşan sonuçlarla birlikte bizler aziz hemşerilerimizin görevi emanet ettiği tüm seçilenlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Geçmiş dönemde yapılan tüm kanunsuz ve millet iradesine aykırı işlerin hesaplarının sorulmasını sağlayacağız. Millete söz verip görevi devralanların sözlerini tutmaları için her adımlarını büyük bir dikkat ve özenle takip edeceğiz. Bu bağlamda aziz hemşerilerimize bir defa daha ve net bir ifade ile arz etmek isterim ki İYİ Parti iktidarımızda bugün gerçekleştiremediğimiz için üzüldüğümüz tüm projelerimizi tekrardan daha güçlü bir şekilde hayata geçireceğiz. 
Ülkemizin kurucusu, cumhuriyetimizin banisi Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ümüzünde dediği gibi umutsuz durumlar yoktur ve bizlerde umudumuzu kayıp etmedik. Aziz yurttaşlarımızı adeta iki sıkı yumruk arasında bırakan ya bendensin ya ondan diyerek yurttaşlarımızı seçim yapamama baskına zorlayan bu ucube düzene elbet bir gün son vereceğiz. Milletimizin de bu baskıya asla boyun eğmeyeceğini özgür iradesi ile tüm farklı fikir ve oluşumlara kulak vereceğini çok iyi biliyoruz. Bugünler bizler için yeniden ayağa kalkma, eksiklerimizi giderme ve milletimizin isteklerini dinleme günleri olacaktır. Yine Türk Milliyetçiliği davasına gönül vermiş yurttaşlarımızın tek özgür sesi olmaya devam edeceğiz. Hiçbir kirli ittifakın bir parçası olmayacağız. Kendi davamızda rant değil gönül kazanmanın hesabında olacağız. Belki davasını günün çıkarları için başkalarının menfaatine terk etmiş olanlar olsa da bizler İYİ Parti neferleri olarak sandıkta gücü değil aziz Türk Milletinin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün yılmaz savunucuları olmaya devam edeceğiz.

Bir tarafta emanete ihanet eden iktidar mensupları diğer tarafta aynı sofradan beslenen sözde muhalefetin ve onların yerel temsilcilerinin oynadığı tiyatro artık son bulmuştur. Kayıp etme noktasına gelmiş AK Parti iktidarına adeta altın tepside bir beş yıl daha hediye eden sözde ana muhalefet vekili Veli Ağbaba’nında hem CHP’ye gönül vermiş hemşerilerimize hem de AK Parti iktidarından kurtulmak isteyen tüm yurttaşlarımıza bir hesap vermesi gerekmektedir. Tıpkı 2023 Genel Seçimlerinde olduğu gibi  yerel seçim sürecinin de başından bu yana muhalefetin tek bir çatı altında birleşmesine ana muhalefet temsilcisi olarak sürekli engeller çıkarmasını, kendi adaylığı karşısında AKP kanadının konsolide olacağını bilmesine karşın kendi dışında deprem ve sonrası için deneyimli, tecrübeli, liyakatli adayları ret etmesi yada topluma bu konuda uzman isimlerden oluşan bir takım sunamamasını, seçim sürecini bir takım gereksiz gösterişli seçmeni yanıltmaya asıl oy hareketlerini perdelemeye yönelik bir takım şovlarla yürütmeyi tercih etmesini ne ile izah edecektir? Süreci seçmeni yanıltmak üzerine kurgulayıp AKP’nin olası mağlubiyetini önlemeye çalıştığını artık çok net bir şekilde görüyoruz. Sayın Ağbaba, AKP oyları farklı partilere doğru kitlesel olarak geçmeye başlamışken adeta bunun önünü kesecek şekilde sağ partilerden siyasetçi devşirerek, oyların tekrar AKP çatısı altında konsolide olmasına sebep olduğunu aziz hemşerilerimize nasıl izah edecek? Tabii ki bunlarında takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ancak değişimden yana giderek güçlenen bir toplumsal öfkenin de farkında olduğumuzdan aziz hemşerilerimizin değişimi önce ana muhalefet partisinden talep etmelerini bekliyoruz zira ana muhalefet cephesinde yaşanacak yenilenme Malatya’mızın bir çok konuda kabuğunu kırmasını sağlayacaktır. İmkansız denilen tüm başarıları elde etmemize yol açacaktır. 

Bu bağlamda son olarak, aziz yurttaşlarımızın beklenti ve umutlarını her türlü siyasi hesabın üzerinde tutan Genel Başkanımız Meral Akşener bir basın toplantısı yaparak seçim sonrası gelinen tabloyu değerlendirmiş, millet iradesine duyduğu saygıyı dile getirerek İYİ Partimiz için seçimli olağanüstü kongre kararı alındığını beyan etmiştir. İYİ Parti Malatya İl Başkanlığı olarak bizlerde Genel Başkanımızın belirlediği prosedüre uygun olarak gerekli hazırlıklarımızı yapacağımızı ve süreci yakından takip ettiğimizi hemşerilerimize belirtmek istiyorum. 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!