Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2439.4
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    63074.87$

İYİ Parti Adayı Şeyhmus Göçmez Malatya'nın Derdini Çözdü!


İYİ Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Göçmez TV100 ekranlarına konuk oldu. Göçmez, Malatya ile ilgili bir takım projelerini anlattı.

İYİ Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Göçmez tv100 ekranlarında Malatya ile ilgili bir takım projelerini anlattı. Göçmez hangi konuda neler açıkladı işte o satır başlıkları. 

MALATYA’DA SON DURUM NE?

Göçmez “1 Nisan’dan sonra değişim başlayacak! İnşallah el birliği ile toparlayacağız. Fakat şehrimizin sosyolojik olarak bir sıkıntısı var. Bezmişlik ve bıkmışlık var. Bazı noktalarda hala enkazlar duruyor. Bir çok noktada rezerv alanı ilan edilmiş bu durum netleşmiş değil. Orta hasarlı evlerin durumu hala belirsizliğini koruyor. Ağır hasarlı yerler yerinde duruyor. Bazıları yıkılmış enkazları duruyor. Bu şekilde bir şehrin sokaklarında dolaştığınızı düşündüğünüzde iç dünyanız ne kadar mutlu olabilir ki. Şehir nasıl ayağa kalkacak. Çok değişik sorunlarımız var.” Dedi’

PEKİ MALATYA NASIL AYAĞA KALKACAK?

Bir defa şehrimizin dinamikleri çok önemli. Biz İYİ Parti olarak daha önceki dönemlerde, hem genel başkanımıza söz verdik. Ciddi projeler üreteceğiz dedik. Bana göre yerinde dönüşümlerin bir anca başlaması gerekiyor. Bana göre bir belediyenin asıl görevi imardır. Yani yıkılmış bir binanın yatay inşasına onay vererek yerinde dönüşüm olması daha sağlıklı. Müteahhitlerle anlaşılıp yerinde dönüşüm yapılması mümkün. Bu konu Malatyalıların birlikte düşünüp karar vermesi gereken bir durum. Temeli ve zemin etüdü doğru yapılarak şehrin yerinde dönüşümünü hızlı bir şekilde yapmak gerekiyor. 

YERİNDE DÖNÜŞÜM OLMAZSA OLMAZ!

Sahada dolaştığımda insanlarda başta gördüğüm konu yerinde dönüşüm konusudur. Daha önce de söyledim. Malatya’ya 6. Bölge teşviklerini verin. 6. Bölge teşvikleri Malatya’ya getirildi ama yeniden yatırım yapacak olanlara getirildi. Biz dedik ki var olan esnafa bu teşviği verin. 10 kişi çalıştıran bir işletme 70-80 bin lira vergi ödüyorsa bu rakam 5-6 bin liraya düşecek. Hükümetimiz şuan ne yapıyor? Mücbir sebep olayı göstererek şuan almıyor ama esnaf yüksek tutarlarda borçlanıyor. Gerçekten bu insanları depremzede görüyorsanız, 6. Bölge teşviklerinin herkese verilmesi gerekiyor. Ücretsiz hibe kredilerini vermeleri gerekiyor. Esnafı tekrar düşünelim. Esnafın çarşı merkezde yerinde dönüşümünü belediye garantörlüğünde yapılması gerekir. Avrupa Birliği Kalkınma Ajansıyla esnafımızı bir araya getireceğiz. 6. Bölge yatırımlarını mutlak suretle vermeleri gerekiyor. Var olan kredilerin düşürülüp süre uzatarak faiz almamaları gerekiyor. 

ÜRETİM NASIL MALATYA’DA?

Malatya çok zengin bir şehir, Enerji açısından, Rüzgar ve Güneş haritası açısından, Kayısı açısından, Elma açısından, fasülye açısından o kadar zengin bir şehir. Dünya’nın en iyi kayısısının yetiştiği yer Malatyadır. Malatya’nın kayısı dünya piyasasındaki cirosu 5 Milyar dolar iken Malatya’ya yansıyan tutar 400 Milyon dolar. Bunu arttıracak projeler geliştireceğiz. Allah nasip eder Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum gün, Malatya’da yenilenebilir enerji sistemiyle tüm Malatya’yı yeni baştan dizayn edeceğiz. Bütün ilçelerimiz ile birlikte şehrimizi en kısa sürede ayağa kaldıracağız. 

YAZIHAN İLÇEMİZİN ELEKTRİĞİ 1 TANE RÜZGAR GÜLÜYLE ÇÖZÜLÜYOR!

Geçtiğimiz günlerde Yazıhan ilçemize gittik. AKSA yetkililerine şunu sordum. Yazıhan ilçemizin elektrik tüketimi ne kadar? Bana 5 megavat dediler. Yani bu hesap 1 tane rüzgar gülünün ürettiği elektrikle mümkün. Buradan şunu belirtmeliyim ki Malatya kendi elektriğini kendi üreteceği bir sisteme dahil olacak. 

HAVAALANINDAN STADYUM’A KADAR RAYLI SİSTEM OLACAK!

İzmir’e gidenler bilir. İzmir havaalanından indiğinizde orada bir izban var binersiniz ve şehrin istediğiniz yerine gidersiniz. Bunun yapılmışı var. Dünya’yı yeniden keşfetmeye ne gerek var. Bazı rakip adaylar diyor ki bizde raylı sistem getireceğiz. Ama ne yapacaklarını kimse bilmiyor. Biz göreve geldiğimizde Havalimanından, Stadyuma kadar ki yolu belediye olarak alt yapısını uygun hale getirip yap işlet devret sistemiyle 10-12 yıl süreli amortisman süresiyle verip, ne devletten ne de belediyeden tek kuruş ödemeden yapıp Malatya’nın ulaşım sorununa önemli bir katkı sağlamış olacağız. 

ESNAF NE İSTİYOR?

İnsanlar bugün vergi ve ssk ödemesi yapmıyor ama bu borçlar mücbir sebep dolayısıyla sürekli erteleniyor. Ticari hayat Malatya’da gelişmiyor. Esnafın sorununun 3 temel sacayağı var.

1 – Yerinde dönüşümün sağlanması.
2 – 6. Bölge teşviğinden yararlanması.
3 – Hibe ve destek kredileri sağlanarak sermayelerinin oluşturulması.  

Esnafımızın en büyük sorunları bunlar. Bunları hayata geçirdiğimizde esnaf ayağa kalkar. 

DEPREMİN SİYASETİ OLMAZ!

Bakın biz başından beri şunu söylüyoruz. Depremin siyaseti olmaz. Kim Malatya’ya taş üstüne taş koyacaksa, hizmet edecekse başımın üzerinde yeri var. 14 Ay geçmiş hala söylenen vaatlerin biri yapılmamış. Ben bu işe adım attıysam hala insanların perişan halde olması ve çözüm sunulmaması. Gaziantep ile aramızda büyük fark var. Malatya mütevazi davrandığı için ihmal edilmeye devam ediyor. Hala insanımız konteynerde yaşıyor. Hani siz 1 yılda çözecektiniz? Benim babam da hala konteynerde yaşıyor. İnsanların çözüm üretecekleri insana ihtiyacı var. AK Parti’nin adayı Sami Er, bir söğütlü cami yeri için Vakıflar Müdürüyle ters düşüyor. Kavga dövüş memleketimizde çok olmazdı ama arttı. Neden çünkü insanlarımız tükendi artık. 

ÖĞRENCİLERİMİZE YEMEK VERECEĞİZ!

Belediye olarak ilkokul ve ortaokulda okuyan öğrencilerimizin öğlen yemeğini vereceğiz. Bu yemekleri anne eliyle yapacağız. Belediye’de çalışan anneler, ev hanımları bu yemekleri hazırlayacak. Malatya’da bir çok eğlence ve gençlerin konserler dinlediği, sinema izlediği sosyal ortamları arttıracağız. Spor olarak Malatyaspor’umuzun bir üst lige çıkmasıyla şehrimizde üst lige çıkmış olacak. Malatyaspor’u destekleyeceğiz. 

KİM KAZANIRSA KAZANSIN PROJELERİMİ TESLİM EDECEĞİM!

Bakın şunu açık yüreklilikle ifade etmek isterim. Ben yada bir başka aday bu yarışı kazanırsa tüm projelerimizi götürüp teslim edeceğim. Yeter ki Malatyamız bir an önce ayağa kalksın. 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!