Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2435.2
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66934.44$

İşte Bunlar Malatya'nın Yöneticileri!


İşte Bunlar Malatya'nın Yöneticileri!
6 Şubat depremlerinin ardından Malatya’nın neredeyse her kesimine eğilmeye çalıştığımız ve sıkıntıları kamuoyuna aktarma gayretimizi takip eden okuyucularımız farkındadır. 

Yerel haber organları ve tv kanallarının yetersiz kaldığı süreçte Malatya’nın tüm dertlerini yazmaya paylaşmaya çalıştık. Niteliksiz tv kanalları kendi çapında amatörce ve tekrar yayınları yaparak para aldıkları kaynaklara sadık durup asıl sorun ve eksikleri görmezden geldikleri gibi birde dışarıda yaşayan Malatyalıları suçlar pozisyonundan geri durmuyorlar. 

KEŞKELERİM HİÇ YOK!

Bugün tesadüfen bir yerel tv kanalının ses patlaması ve amatörce yaptığı haber bültenine denk geldim. Soru soramayan ve gerçekleri çarpıtan bir kadının Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile yaptığı programı izledim. Duyduklarıma şaşırmakla beraber tebessüm ettim. Gürkan o kadar doluydu ki adeta kendisine karşı bir trol ordusunun kurulduğunu bir çoğuyla mahkeme yoluyla hesaplaşacağını anlatıyordu. Diline doladığı o meşhur deyimi yine kullanarak Keşkelerinin olmadığını yönetimindeki hiç kimsenin mahkeme kapısından geçmediğini gururla anlatan Gürkan’a “Ekmeği ve Otobüs’ü neden ücretli yaptınız?" Sualine verdiği cevap başkan’a yakışmadı. Koordinatör Vali’nin kendisine “ Ekmeği ve Ulaşımı ücretli yap ki esnaf bir an önce hizmete başlasın normale dönsün ” dediğini söylerek şu açıklama da bulundu. “ Öğlene kadar zaten ücretliydi. Sonra ücretsiz olması talimatını verdik. Toplanan miktarda Bin 250 TL bunu yaygara yapmanın iyi niyetli olmadığını düşünüyorum” dedi.  
Şehrin 4’de 1’nin yıkıldığını belirten Gürkan bu büyük hasarı yetkililere aktarmakta problem yaşadıklarını dile getirdi. Yetkili olmadan ne yapabiliyorsunuz? Sorusuna ise baya ilginç bir cevap veren Gürkan “ Önemli olan yetki değildir, etkidir” dedi. 
Bir süre daha kentten ayrılan Malatyalıların, Malatya’ya gelmemeleri isteyen Başkan Gürkan “1 seneye kadar bu enkazın kaldırılacağını düşünmüyorum” dedi.  

Personeline ne promosyon, nede afet yardımında bulunmadığı yetmez gibi birde haftalardır betonda soğukta personelimiz çıkışı yaparak hakkaniyetli davrandıklarını belirten Gürkan’a el insaf demekten başka bir söz gelmiyor aklımıza. 

İlk günlerde Başkan Gürkan’ı eleştirenlere tepki verdik ama bu kadar hata varsa da lütfen kabul edin ve evet orada yanlış  yaptık, eksik kaldık demeyi bilin.  

KESKİN’İN NE DEDİĞİNİ KULAĞI DUYMUYOR!

Yine aynı haber (!) bülteninde yine aynı kadının programına katılan Malatya Esnaf Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin kendine has üslubu ve Malatya şivesiyle karışık o kadar gülünç söylemlerde bulundu ki bir kez daha 20 yılı aşkın Malatya’yı yöneten zihniyetin beceriksizliğini gün yüzü gibi ortaya çıkardı. 

HEM DİYOR KİMSE İŞ YAPMIYOR HEMDE TEK UMUT CUMHURBAŞKANI!

Keskin, Hala bir çok noktada enkazın beklediğini kimsenin bir şey yapmadığını dile getirirken “ Benim tek umudum Cumhurbaşkanımız ” dedi. İyi de Malatya’ya atanan koordinatör valiler, belediye başkanları kimin emrinde? Kim istedi Malatya’ya gelmelerini? O bekleyişin ve beceriksizliğin sebebi merkezi hükümet olmuyor mu? Cumhurbaşkanı mı gelip enkazı kaldırsın?

ÇAKIR, HELVA BİLE DAĞITMADI!

Milletvekillerine ve siyasetçileri adeta linç eden Keskin “ Herkes kendi yoluna düşmüş, siyasi amaçları için partilerin genel merkezlerinden çıkmıyorlar. Hele bizim Malatya Milletvekilleri o kadar variyetli malı mülkü olan insanlar. Ben depremde bir şey dağıttıklarını görmedim" derken programı sunan kadın Ahmet Çakır’ın meşhur mesleği olan helvaya dikkat çekerek “Evet ya bir helva bile dağıtmadılar” dedi. Haber programı mı stand-up mı anlam veremediğim programı tebessümle izlemeye devam ederken, Keskin’in başka neler söyleyeceğini merakla seyrettim. Kaldı ki Şevket başkan’a yıllar önce “Madalyon Şevket” lakabını vurmuştum. Çünkü Keskin her zaman çıkarına göre hareket eder. Bugün iyi dediğine yarın kötü, Bugün kötü dediğine yarın iyi diyebilen bir şahıstır. 

Keskin, yine Cumhurbaşkanı ve Merkezi hükümetin bu işin üstesinden gelemediğini ve yeterli şekilde çalışılamadığını söylemek yerine “ Malatya’nın zenginleri ve iş insanları bu şehre neden sahip çıkmıyor. Ancak Cumhurbaşkanı söylerse 20-30 milyon yardım ediyorlar. Ben Cumhurbaşkanımıza söyledim. Efendim bu esnafa hibe verilmesi lazım ki Malatya ayağa kalsın yoksa TOKİ’nin konut yapmasıyla bu şehir düzelmez dedim” dedi. Biri de demiyor ki ev yuva olmadan esnaf olsa ne yazar. Kime ne satacak?

Asıl komik olan ise Keskin’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı bir koordinasyon toplantısında sarf ettim dediği sözlerdi. Keskin, “İçişleri Bakanımıza dedim ki böyle yanar döner araçlarınızla gelip buralarda oturup kalkıyorsunuz. Malatya’nın enkazının farkında değilsiniz. Böyle iş olmaz. Gelin sizi Akpınar’a götüreyim enkazı görün” dedi.  Program sunucusu “Aynen böyle dediniz mi ”  diye sorarken “ Evet dedim” diyor. 

TUVALETİNE KADAR GÜRKAN YAPTI!

Başkan Gürkan ile gezdiklerini anlatan Keskin “ Efendim zaten ekmek ücretsiz, ulaşım ücretsiz, hatta tuvaletine kadar başkanımız Selahattin Gürkan yaptı” deyince aklıma merhum hemşehrimiz Kemal Sunal’ın başrolde oynadığı o muhteşem film “ Kibar Feyzo” geldi. Yetkisi olmayan başkan’a bu kadar yağ çekmenin ne gereği var anlamış değilim. İlk 3 gün kimsenin kapısını çalmayan başkanlara vatandaş oldukça tepki vermiş adeta güvendikleri dağlara kar yağmış psikolojisiyle eleştirmişlerdi. 

Başkan Gürkan ve Şevket Keskin kendilerine bir iyilik  yapıp bir süre başka hava değişikliği yapıp kafa dinlemelerini şiddetle tavsiye ediyorum. Bu mantıkla bu şehre zerre katkı vermek yerine yardımı olacakları da uzaklaştırırsınız. Aklı selim düşünüp bu enkazın Merkezi hükümetin bakanları, valileri, belediye başkanlarının kaldırması gerektiğinin, vatandaşların yardımına ise toplanan paralar ve AFAD’ın koşması gerektiği gerçeğini unutmayın. Hakkaniyetli açıklamalar yapın yada susun. Yeter bizi el aleme rezil ettiğiniz! 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!