Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2436.1
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64627.25$

Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır?


Instagram Mavi Tik Nasıl Alınır?
Dünya genelinde birçok kullanıcıyı bünyesinde barındıran ve son derece popüler bir hale gelen Instagram, geçtiğimiz yıllarda onaylı hesap hareketlerini devreye sokmuştur.
Dünya genelinde birçok kullanıcıyı bünyesinde barındıran ve son derece popüler bir hale gelen Instagram, geçtiğimiz yıllarda onaylı hesap hareketlerini devreye sokmuştur. Mavi tik olarak da adlandırabileceğimiz onaylı hesaplar, hesapların orijinalliğini vurgulayan bir nitelik taşmaktadır. Eğer Instagram kullanıcısıysanız ve hesabınız için mavi tik alma aşamalarını merak ediyorsanız, yazımınızın devamında bu sorulara yanıtlar bulabilirsiniz.

Instagram’da Mavi Tik Nedir?

Mavi tik, genellikle ünlü veya medyatik kişilerin ve kurumların Instagram profillerinde görebileceğiniz bir işarettir. Mavi tik işaretine sahip olan kişi ve kurumların hesapları onaylıdır. Yani mavi tik, orijinallik algısını vurgulayan bir simgedir diyebiliriz. Bu simgeye sahip olan kişi ve kurumların, sosyal medya üzerindeki paylaşımlarının orijinal paylaşımlar olduğunu anlayabilirsiniz.

Instagram Mavi Tik Ne İşe Yarıyor?

Sosyal medyalarda herkesin hesap açma ve profil sayfalarını düzenleyebilme hakkı vardır ve bu işlemler belgesiz bir şekilde gerçekleştirilebilir. Ancak temsil ettiğiniz bir marka veya kurum varsa, bu durumda hesabınızı onaylatmanız ve orijinalliği kanıtlamanız gerekebiliyor. Bu durumda, mavi tik adı verilen özellik ortaya çıkıyor. Yani mavi tik, profillere güvenlik ve güvenilirlik kazandıran en önemli unsurlardan birisidir diyebiliriz.

Instagram’da mavi tik işaretine sahip olan hesaplar, güvenlik ve güvenilirliğin yanı sıra, prestij ve imtiyaz da elde ederler. Diğer bir deyişle, mavi tik işaretinin kişiye veya markalara artı bir değer katması söz konusu olabiliyor. Çünkü orijinalliğin onaylanması anlamına gelen mavi tik, diğer Instagram kullanıcılarının dikkatini çekmeye yardımcı oluyor.

Instagram’da Mavi Tik Onaylı Hesap Nasıl Alınır?

Instagram’da mavi tik onaylı hesaba sahip olmak için izlemeniz gereken işlem adımlarını listeleyecek olursak;


  • Instagram’da oturum açın.

  • Profilinize giriş yapın.

  • Ayarlar menüsüne ulaşın.

  • Ayarlar menüsü içerisinde ‘Doğrulama Talebi’ seçeneğini görene kadar ilerleyin ve bu seçeneğe tıklayın.

  • Açılan yeni pencerede karşınıza çıkacak olan formu doğru bir şekilde doldurun.

  • Formda talep edildiği üzere, kimliğinizin fotoğrafını net bir şekilde çekin ve forma yükleyin.

  • Talep formunu kaydedin ve Instagram onayına gönderin.



 

Mavi tik almak için izlemeniz gereken adımlar bu kadardır. Bu basit adımlarla Instagram onayına gönderdiğiniz doğrulama talebiniz kabul edilirse, hesabınız mavi tik ile görüntülenmeye başlayacaktır.

Instagram Mavi Tik Onayını Ne Kadar Sürede Verir?

Instagram’a göndereceğiniz doğrulama talebiniz, yaklaşık 20-30 günlük bir süreçte cevaplanacaktır. Eğer başvurunuz Instagram tarafından kabul edilmişse, doğrulama talebi onay mesajı alırsınız ve hesap adınızın yanında mavi tik işareti görüntülenebilir hale gelir. Fakat Instagram doğrulama talebinizi kabul etmediyse, bu durumda başvurunun reddedildiğine ilişkin bir mesaj gönderilecektir. İsterseniz başvuru işlemlerini takip ederek yeniden başvuru gerçekleştirebilir ve şansınızı bir kez daha deneyebilirsiniz.

Instagram’da Mavi Tik Almanızı Kolaylaştıran Faktörler Nelerdir?

Instagram yönetiminin mavi tik almanızı garantileyen herhangi bir açıklaması yoktur. Tüm adımları doğru bir şekilde takip etmenize karşılık, hesabınız için mavi tik onayı alamamanız muhtemeldir.

Mavi tik almanızı kolaylaştırabilecek faktörleri sıralarsak;


  • Instagram hesabınızı Facebook veya Twitter gibi popüler sosyal ağlara bağlayarak kullanın.

  • Instagram’da düzenli bir şekilde özgün içerikler paylaşmaya özen gösterin.

  • Instagram’da spam olarak değerlendirilebilecek olan rastgele yorum yapma, like atma ve dm gönderme gibi tutumlar sergilemeyin.

  • Instagram onayı almak için organik takipçileriniz olmalıdır. Sahte takipçiler satın almamalısınız.

  • Instagram hesabınız için yorum, like, görüntülenme veya izlenme gibi sahte etkileşimler satın almamalısınız.

  • Takipçilerinizin artmasını sağlayabilecek sponsorlu reklamlar veya influencerlar tarafından tavsiye edilmek gibi aksiyomlara başvurun.



 

Bu faktörlere dikkat ederek, Instagram hesabınız için mavi tik onayı almayı kolay bir hale getirebilirsiniz.

Instagram Mavi Tik Onayını Kimler Alabilir?

Instagram’da mavi tik onaylı bir hesaba sahip olmak için, mutlaka düzenli ve özgün paylaşımlar yapmalısınız. Kişi veya marka hesabı fark etmeksizin, geniş bir kitleye hitap etmeniz oldukça önemlidir. Takipçilerinizle yapacağınız etkileşimler sayesinde, Instagram mavi tik onayı alma şansınızın yüksek olabileceğini söyleyebiliriz.

Instagram’da mavi tik onayını kimlerin alabileceğine ilişkin bir kısıtlama yoktur. Ancak görüldüğü üzere, mavi tik alabilmeniz için fenomen, ünlü, marka sahibi veya influencer olmanız gerekebiliyor. Instagram fenomenlerinden biri değilseniz veya bir marka hesabına sahip değilseniz, bu durumda Instagram mavi tik onayı alamama şansınız oldukça yüksektir.

Instagram Mavi Tik Satın Alınabilir mi?

Instagram için mavi tik satın almak mümkün değildir. Genellikle markaların Instagram ile anlaşma yaparak belirli ücretler karşılığında mavi tik onayı aldıkları söylense de, söz konusu bu durumunda herhangi bir kanıtı bulunmuyor. Bu nedenle Instagram’daki mavi tik onayını satın alamayacağınızı, doğrulama talebi ile ücretsiz bir şekilde elde edebileceğinizi söyleyebiliriz.

Instagram Takipçisi Satın Alarak Mavi Tik Alınabilir mi?

Instagram’dan mavi tik onayı alabilmek için, organik takipçilere ihtiyacınız vardır. Bu nedenle sahte takipçiler satın alarak Instagram hesabınızı doğrulayamazsınız.

Organik takipçiler veya organik etkileşimleri satın alma yoluyla kullanmak da mümkün olabiliyor. Bu durumda organik takipçi satın alma imkanı sunan Crovu hizmetlerine başvurabilirsiniz. Sahte takipçiler ve sahte etkileşimler sunmayan site, tamamen organik takipçilere ve etkileşimlere sahip olmanızı sağlar. Böylelikle Instagram tarafından mavi tik onayında talep edilen organik takipçi ve etkileşimlere kolay bir şekilde kavuşabilirsiniz. Sitenin hizmetlerini şimdi satın alarak, sosyal medyaların yıldızı haline gelebilirsiniz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!