Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.80
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10889.48
  • BTC
    67868.438$

İnönü Üniversitesi Rektörlüğü İçin En Ciddi Aday O!


İnönü Üniversitesi Rektörlüğü İçin En Ciddi Aday O!
Malatya İnönü Üniversitesi'nde Yeni Rektör Kim Olacak? En Şanslı adaylardan biri olan ve Malatya'yı uluslararası camiada gururla temsil eden o isim! İlk defa Malatya'nın en çok okunan adresi malatyadan.com'a konuştu.

İnönü Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın Ağustos ayında görev süresi dolmasından sonra yeni rektörün kim olacağı merak konusu olmaya başladı. Yaklaşık 40-50 adayın başvurusunun beklendiği İnönü Üniversitesi rektörlüğü için en donanımlı isimlerden biri olan Prof. Dr. Ahmet Sami Akbulut Malatya için büyük bir şans olarak görülüyor. 

İnönü Üniversitesi’nde Tıpçı olan Prof. Dr. Ahmet Sami Akbulut aylardır rektörlüğe talip olduğunu açık açık vurguladığını belirterek, Malatyadan.com’a çok özel açıklamalarda bulundu. 

Akbulut “Ben aslen Bingöllüyüm ama uzun yıllar Malatya’da yaşıyorum. Kendimi gerçek bir Malatya'lı olarak görüyorum. Tüm akademik ünvanlarımı Malatya'da aldım. Rahmetli annemi bana bir vasiyet bıraktı. Dedi ki “Evladım şartlar ne olursa olsun bu memlekette kalacaksın ve Malatya’ya hizmet etmeyi bir borç, bir ahde vefa bileceksin” O yüzden  merhum annemin vasiyetini yerine getirmek adına yıllarca Malatya ve İnönü Üniversitesi için yüzlerce akademik çalışmanın içerisinde yer aldım ve almaya devam ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni dönemde rektörlüğü şahsıma layık görmesi durumunda elimden gelenin üzerine kat ve kat fazlasını koyarak Üniversitemizi ve hastanemizi çok ileri noktalara taşımayı hedefliyorum. Nihayetinde bu bir bayrak yarışıdır. Taş üzerine taş koyan herkesten Allah razı olsun. Bu üniversite ve bu şehir için çok güzel hayallerim var.” Dedi.

İLK 600 ÜNİVERSİTE İÇERİSİNDE YER ALACAK!

Gece gündüz akademik çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. Ahmet Sami Akbulut “Rektör olmam durumunda ilk defa sizin aracılığınızla şu sözü vermek istiyorum. Meslektaşlarımla ve Malatya'nın güzel insanlarıyla beraber İnönü Üniversitesi’ni dünyanın en iyi ilk 600 üniversitesi içerisine alacağımızın sözünü veriyorum. Dahası ikinci dönem rektörlüğüm devam ederse ilk 150 üniversite arasına taşıyacağız. Ben nasıl küçük bir köyden dünyanın en iyi akademisyeleri listesine girdiysem İnönü Üniversitesini de dünyanın en iyi üniversitelerinden biri haline getireceğiz. Şu anda dünyanın en iyi 10 üniversitesi ile kardeş üniversite olma durumu konusunda istişareler yapıyoruz. Dahası da olacak. Her yıl yaptığımız akademik çalışmaları kamuoyuna açıklayacağız ve hemşerilerimizin bizden hesap sormasını sağlayacağız. Bu lafla yada taahhütle olması imkansız bir hedeftir. Ama çalışarak, gayret ederek ve başarılı işler yaparak mümkündür.” Dedi. 

ŞAHSIMA HER KESİMDEN TEVECCÜH VAR!

Malatya şehrinin ve üniversitelerinin liyakatli ve ehil insanlar tarafından yönetilirse çok daha başarılı olacağının altını çizen Akbulut “İnanır mısınız 200'den fazla akademisyenden destek telefonu aldım. Herkesin teveccühü şüphesiz sevindiriyor ama benim için en kıymetlisi her kesimden akademisyenin ismim üzerinde uzlaşmasıdır. Çünkü alevi, sünni, milliyetçi, muhafazakar kısacası herkes açık açık desteklerini bildiriyor. Bu çok kıymetlidir. Emaneti ehline teslim etmek bizim dinimizin bir gereğidir ve ben buna göre hareket edeceğim. İnşallah bu görev tevdi edilirse akademisyen arkadaşlarımın ve büyüklerimizin güvenini boşa çıkarmayacağım. ” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 23
    SEVDİM
  • 40
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Hasan
    20-06-2024 13:01

    Prof Akbulut önemli bir değer hastalara karşı olan tutumu yardımseverliği hep takdir etmişimdir. Hani derler ya on parmağında on marifet gerçektende sadece iyi bir cerrah değil aynı zamanda tanınan bir halk sağlıkçı, biyoistatistikçi 300 üzerinde indeksli dergilerde makaleleri ve saygın dergilerde editörlükleri var. Adam annesine verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor. Yanılmıyorsam covidden annesini kaybetmişti. O yıl onlarca covid araştırmasını bilim camiasına kazandırdı. Nakil ekibini başta hiçbir vasfı olmayan adil başkıranı bile adını makalelere yazarak Prof yaptı. Bence rektörlük için en doğru aday. Yolu bahtı açık olsun.

  • yorum avatar
    Celal
    02-06-2024 01:01

    Dünya çapında bir Cerrah olan Sami hocanın böyle bir fedakarlık göstermesi Malatya için ve dolayısıyla ülkemiz için büyük bir fırsattır.

  • yorum avatar
    Eylul
    02-06-2024 00:25

    Malatyadaki tüm kurumlarin başına Malatyali olmayan birini getirirseniz belki Malatya kurtulur. Ne yazık ki bu memleketin en büyük sıkıntısı sadece mevki ve para isteyen,cemaat tarikat ehliyim diyen Malatyalilarin ,biz bu sehri çok iyi yönetiriz diye gelip herseyi mahvetmeleri. Belediye,il sağlık müdürlüğü, tüm üniversitelere Malatyali olmayanları atayın ancak o zaman bu şehir kalkılır. Yoksa başka adam yok gibi, bir koltuktan kalkıp diğer koltuğa oturan vasifsizlarla bu şehir daha da geri gider. Adı tarikat cemaat yolsuzluk hırsızlığa karışmış Malatyalilardan Malatya yi kurtarın lütfen.

  • yorum avatar
    Malatya
    31-05-2024 23:48

    Hem akademik başarıları hem karakteriyle rektörlüğü hak eden saygıdeğer bi hocamızdır Malatya için büyük değerdir böyle bi bilim insanı kendisine yakışır mevkilerde olmalıdır

  • yorum avatar
    Osman
    31-05-2024 23:36

    Malatya ya yakışacak en doğru insan Akademik başarılarını tüm İnönü Ünv bilir saygıdeğer bir hocamız İnönü ünv ve Malatya nın daha çok ilerlemesi için böyle bilim insanlarına ihtiyacı vardır umarım hak ettiği yerde olur

  • yorum avatar
    Malatya Sakini
    31-05-2024 14:21

    Malatya ya Malatyalı bir ismin olması daha uygun olur.1- Prof. Dr. Hakan Parlakpınar2- Prof. Dr. Alaaddin Polat3- Prof. Dr. Ramazan ÖzdemirBu 3 ismin hangisi olursa İnönü Üniversitesi ve Malatya Kazanır.

  • yorum avatar
    NEHİR
    31-05-2024 14:16

    Çalışkan özveriyle çalışan hocamız İnönü Üniversitesine çok büyük katkı sağlayacaktır

  • yorum avatar
    Hasan
    31-05-2024 11:17

    Birilerinin doğruları dile getirmesi lazım yıllarca genel cerrahide ve nakil kliniklerinde çalıştım araştırmalar yürüttüm. Prof. Dr. Ahmet Sami Akbulut hoca sadece nakil enstitüsünün veya İnönü üniversitesinin değil türkiyede sayılı yetkinlikte bulunun akademik donanıma, istatistik bilgisine ve el becerisine sahip bilim insanıdır. Gel gelelim Ahmet kızılay ve Adil Başıkaran gibi çeşitli dernek ve Siirt lobisi ile başa gelen sözde bir abstract yazmasını bilmeyen insanlar çeşitli mevkilere tanıyor maalesef. Birisi Allah için akademik cv lerine baksın kimin daha liyakat ehli olduğu apaçık ortada.

  • yorum avatar
    Halil
    31-05-2024 11:05

    Yıkık bi şehrin eskicisi mantığıyla harabeleri kurcalamaktan daha fazlasını yapmak ve bu işe eğitim kurumlarından başlamak gerek. Sehrin eski görkemine kavuşmasına vesile olabileceğine gönülden inandığım sevgili Sami Hocamın gerek akademik gerekse vicdani yönü ile idarecilik makamına yeni bir anlayış getireceği aşikardır.

  • yorum avatar
    Öykü
    31-05-2024 08:52

    Sayın Sami Hocam her konuda çok duyarlı, vatanına milletine bağlı, dini inancı kuvvetli, attığı her adımda üniversitemizi başarıya götürecek bir akademisyen. Rabbim yolunu bahtını açık etsin inşallah.

  • yorum avatar
    Yıldız
    30-05-2024 23:39

    Ülkesini seven, daha iyi nasıl yapabiliriz nasıl olurda ülkeme ve milletime faydalı olabilirim diyen, Merhametli, duyarlı, adaletli, bilinçli, sabırlı, çalışkan, mütevazı, sevgi dolu ve tüm bu davranış kalıplarının yanında kendi karakterini korumayı bilen bir kişiliğe sahip aynı zamanda çok değerli bir akademisyen olan Sami hocam hem Üniversitemiz hem Malatyamız için çok büyük bir değer ??

  • yorum avatar
    Hüseyin
    30-05-2024 22:51

    Bir malatyalı ve akademisyen olarak prof.dr. Ahmet Sami Akbulut'un bilgi, donanım ve tecrübelerinden faydalanılarak, ivedilikle İnönü üniversitesinin kalkındırılıp, ayağa kaldırılması gerekli yoksa durum çok kötü, her geçen gün kan kaybediyoruz.

  • yorum avatar
    Ömer Öz
    30-05-2024 22:08

    Çok yerinde bir karar olur, liyakat, liyakat, liyakat, başarılar.

  • yorum avatar
    Yunus
    30-05-2024 22:06

    Mükemmel bir insan inşallah malatyamiz için hayırlısı olsun

  • yorum avatar
    Ahmet b.
    30-05-2024 22:04

    Çok değerli bir hocamız çok iyiliği dokunmuştur bize, hiç bir maddiyat beklentisi olmadan zor zamanimiz da imdadımıza yetişmiş kıymetli bir insandır, kesinlikle sonuna kadar hak ediyor, yolu açık olsun her zaman dualarımız hocamızla.

  • yorum avatar
    Burcu B.
    30-05-2024 22:00

    Umarım Sami Hocam seçilir İnönü üniversitesi ve Malatyanın deprem sonrası gelişimi için çok doğru bir seçim olur

  • yorum avatar
    Erkan
    30-05-2024 21:32

    Malatya mıza hayırlı olsun Sami hoca gibi ilmi fikri zikri başarılı bir rektör adayı hayırlı olsun...

  • yorum avatar
    Gülseren
    30-05-2024 21:23

    Sadece ülkemiz de değil dünyaca tanınmış bir bilim insanı olan değerli Sami hocamızın rektörlüğün de İnönü Üniversitemizin daha iyi yerlere geleceğine inancım tam İnönü Üniversitemize Malatyamıza hayırlı olması dileğiyle

  • yorum avatar
    Remzi soydan
    30-05-2024 21:12

    Malatya inönü üni için en iyi hocamız umarım bu göreve layık görülür

  • yorum avatar
    Emre E.
    30-05-2024 21:06

    Prof Dr. Ahmet Sami Akbulut hocanın İnönü üniversitesinin rektörlüğüne talip olmasına sevindim. Bir akademisyen olarak kendisini destekliyorum. İnönü üniversitesini akademik açıdan iyi yerlere taşıyacağından hiç şüphem yok. Üniversite hastanesi kötü durumda doktor kalmamış. Üniversite idari amirlerin hepsinin değişmesi gerek. Bu yönetimden daha kötü bir yönetim olamaz. Yapılacak çok iş var üniversitede. İnşallah Sami hocam atanır ve üniversite hak ettiği yere gelir.

  • yorum avatar
    Gürkan
    30-05-2024 21:02

    Hem cerrah, hem de akademisyen olarak işini en iyi şekilde yapan bir hocamız sami hoca. Bir akademisyen sadece akademik kimliği ile ön plana çıkmalıdır ki bunu dünya çapında kabul gören akademik faaliyetleri ile görebiliyoruz. Tüm ünvanlarını malatyada alan hocamız, rektörlük unvanı da malatyada almasını, şehrimize hizmet etmesini canı gönülden isterim.

  • yorum avatar
    Basri
    30-05-2024 20:58

    Eğer Malatya’da bilimsel faaliyetler ve üniversitenin kalkınmasını istiyeniyorsa tüm Malatya bürokrasisi Sami hocayı desteklemeli kendisi dünyanın önde gelen bilim adamlarımdan biri.

  • yorum avatar
    Mustafa Arslan
    30-05-2024 20:57

    Kesinlikle en çok hakeden akademisyen Sami hocadır. Başarılar.

  • yorum avatar
    Hasan
    30-05-2024 20:53

    Bir çok üniversitede Sağlık alanında akademik personel olarak görev aldım. dolayısıyla birçok rektör ve dekan ile çalışma fırsatım oldu. Akademik çalışmalarımda her literatürde taramamda Sami akbulut hocamın çalışmaları ile karşılaşıyordum. Kendisinin yök akademide cv sine baktığım sadece cerrahi anabilim dalında değiş halk sağlığı, biyoistatistik gibi birçok bilim kolunda uzmanlığını görünce şaşırmıştım. Rektör adayı olduğunu duyunca Malatya ve İnönü üniversitesi adına sevindim. Umarım sayın cumhurbaşkanımız sami hocayı rektör olarak atar. Malatya’nın ve İnönü üniversitesinin dünya akademik camiası için büyük bir şans.

  • yorum avatar
    Arzu
    30-05-2024 20:47

    Bir bilim insanı ve iyi bir insan olarak İnönü üniversitesi ne katkısı büyük olacaktır hocamızın. Şimdiden başarılar

  • yorum avatar
    Serdar
    30-05-2024 20:21

    Prof.Dr. Ahmet Sami Akbulut hocamız, sadece başarılı bir genel cerrahi ve organ nakli doktoru değil aynı zamanda Halk Sağlığı doçenti ve biyoistatistik uzmanıdır. Tam 3 alanda yetkin bir akademsiyendir. Eskiler bir alanın uzmanına alim bir çok alanın uzmanına allâme derlerdi. Hakikatende kendisi bu şehir için çok büyük bir şanstır. Inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız da kıymetli hocamızı rektörlüğe atayarak, şehrimizin ayağa kalkmasına destek olur.

  • yorum avatar
    Ahmet y.
    30-05-2024 05:55

    Adaylığınızı bende bir akademisyen olarak destekliyorum. Ama idari yapı şuan çok berbat durumda başta Gen. Sek. Olmak uzere tamamını değiştirmeniz lazım. Bu kokuşmuş torpilli zihniyet universiteyi son 4 yilda mahvetti. Idari amirleri mutlaka incelemeye alin derim. Basarilar

  • yorum avatar
    Alirıza
    29-05-2024 23:49

    Türkiye'nin en iyi hastanelerinden biri olan hastanede doktor kalmadı üniversitenin daha iyi yerlere gelmesi için Malatya ve bölge halkının rahatlığı için öğretim üyelerinin yaşam kalitesini artırmak için adam gibi adam Sami Akbulut hocanın Rektörlük adaylığı hayırlı olsun Malatya ya...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!