Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67932.717$

İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak Acılı Anne'nin Ahını Almış!

İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak Acılı Anne'nin Ahını Almış!
AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Belediyesi'nde sözleşmeli Avukat olduğu dönemde minik bir çocuğun ölümüyle resmen dalga geçmiş ve yaptığı ilginç savunma ile tepki çekmişti. Bugün bu vicdan ve duyarsızlıkla memleketin çocuklarının ve ailelerinin nasıl vekilliğini yapıp haklarını savunacak gerçekten anlamak zor.

AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak'ın geçtiğimiz gün yaptığımız haberde nasıl yalan ve algılarla hareket ettiğini ve yapanlara da nasıl kol kanat gerdiğini açıklamış, Malatya'yı sömüren Meşale örgütüne yakınlığından bahsetmiştik. İşte kanınızı donduracak olay ve İnanç Hanımın geçmiş kariyerinden bir örnek.

Malatya'da, 14 Haziran 2008'de 5 yaşındaki Sedef Kömürgöz evlerinin önünde oynarken, üstü kapatılmayan su kanalına düştü. Cesedi, 2 kilometre uzakta bulundu. Aile ihmalle suçladıkları Malatya Belediyesi ve DSİ Genel Müdürlüğü aleyhine dava açtı.

Ailenin avukatı Ümit Yavuz'un, Malatya İdare Mahkemesi'ne verdiği dilekçede, kanalın mahalleden geçtiği belirtildi, şu görüşler dile getirildi: 'Kanaldan geçen suyun debisi yüksek. Kanalın üzeri açık. Etrafında hiçbir koruma önlemi yok.' Avukat dilekçede, Türk vatandaşlarının da İngiliz, Fransız ve Almanlar kadar değerli olduğunu belirtti, iki kurumdan 800 bin TL manevi, 50 bin TL tazminat talep etti. O Dönem Malatya Belediyesi avukatı olan şimdi ki AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ise mahkemeye şu savunmayı gönderdi:

AVRUPALI, ÇOCUĞUNU SALMAZ

Davacı vekili Türk vatandaşlarının İngiliz-Fransız ve Alman vatandaşları kadar kıymetli olduğunu, Avrupa'daki değerlendirmelerin dikkate alınması gerektiğini vurgulamış. Avrupa'da 5 yaşındaki hiçbir çocuğun değil su kanalları ve köprüler üzerinde başıboş salıverilmesi, evinin önüne dahi yalnız başına bırakılması olayına rastlamak imkansızdır. Avrupa'da 18 yaşına ulaşmış hemen her kişi çalışmaktadır. Okul ve eğitimsiz çocuk düşünülemez. Avrupa'da kan davasına rastlamak mümkün değildir. Ufak çıkarlar için birçok kişinin öldürülmesi mümkün müdür? Bunlar gibi sayısız değerlendirme yapmak mümkündür.

BİZDE TEK IRK, TEK DİN YOK

Kaldı ki ülkemiz Avrupa ülkelerindeki gibi tek bir ırk ve dinden oluşan toplumsal yapıya sahip değildir. Değişik ırklardan oluşan halklara, değişik dinlere, hemen her inanışa rastlamak mümkündür. Bu durumda çağdaş demokrasiyi ülkemiz ve Avrupa ülkeleriyle bire bir değerlendirmek haksızlık olur.

ÖLÜMLERE YOL AÇAR

800 bin TL kıyaslanmayacak derecede fahiş bir istemdir. Eğer bu düzeyde tazminatlara karar verilecek olsa, ufak çıkarlar için kendi akrabalarından çoluk-çocuk demeden çok sayıda kişiyi katleden zihniyete sahip birçok vatandaşımız, sırf tazminatı almak için çocuklarını hizmet kusurlu ölüme, ölüm riskli olaylara itebilir. Bu durumda manevi tazminat amacını kaybedip cinayet ve ölümlere neden olan bir vasıta olacaktır.

MESLEK HAYATIMDA GÖRMEDİM, PES...

Ailenin avukatı Ümit Yavuz, 'Bizim insanlarımızın da idarenin kusuru sonucu ölmeme hakları vardır. Bunca yıllık meslek yaşantımda rastlamadığım tuhaflıkta bir savunma. Fazla tazminat istediğimiz ileri sürülerek Türk yurttaşlarına akıl almayacak yakıştırmalar yapılmış. Pes. Demokrasimiz hakkında da yorum yapıyor' dedi.

ÇOCUĞUN ANNESİ ADETA ATEŞ PÜSKÜRDÜ; ONA 850 BİN TL VEREYİM KENDİ ÇOCUĞUNU ATSIN

Anne Gülhan Kömürgöz, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak’ın savunmasındaki ifadeleri öğrenince yüreğim dondu. Para için kimse evladını dereye atmaz. O sözü söyleyen avukata sesleniyorum, anne ise evladını para için dereye atar mı? Eğer atarım diyorsa, 850 bin TL'yi ona vereyim gidip çocuğunu dereye atsın. Böyle mantıksız bir savunma olabilir mi? Anlayamıyorum' diye konuştu

İNANÇ SİRAÇ KARA ÖLMEZTOPRAK BENİ ANLAYAMAZ!

Anne şöyle devam etti: Sedef'siz bir dünya geçmiyor. O içimdeki yanardağı anlayamaz. Evlat yitirmemişse hiç anlayamaz. Bir hayal edip evladını yok saysın. Sofrada olmadığını, yatağının boş olduğunu hayal ederse beni anlayabilir. Bir kadın bir avukatın bunları söylemesi şaşırtıcı.

CESEDİNİ ELLERİMLE ÇIKARTTIM

BABA Levent Kömürgöz ise, 'Olay sonrası derenin kapatılması için şikayetçi olduk. Malatya Belediye Başkanımız Ahmet Çakır seçim çalışması için gelmişti. Durumu aktardım, kapatılacağını söyledi. Fakat kapatılmadı. Ben 12 yıldır buradayım. Bu dereye 11 çocuk düştü, 8 tanesi de öldü. Her gün o derenin önünden geçiyoruz ve içimiz yanıyor. Çocuğumu o dereden kendi ellerimle çıkardığımda cesedi paramparçaydı. Evlat acısı bu, başka bir şeye benzemez' diye konuştu.

ÖLMEZTOPRAK’A ÇAKIR’DAN 'SUS' TALİMATI

Belediyede o dönem sözleşmeli olarak çalışan Avukat İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak önce muhabirimizle görüşmeyi kabul etti. Ancak daha sonra Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın izin vermediğini belirterek görüşmeyi iptal etti.

GENELLEYİCİ İFADELER YOK:

Savunmayla ilgili belediyenin Hukuk İşleri Müdürlüğü'nden ise özetle şu açıklama geldi: Habere konu edilen kısımlar, 14 sayfalık dilekçeden cımbızla çekilerek alınmıştır. Cevap dilekçesinde, Avrupa ile Türkiye arasındaki ekonomik ve kültürel farklar vurgulanmış, ailenin çocuk üzerindeki sorumluluğuna yönelik uzman görüşleri değerlendirilmiştir. Tazminat davalarındaki zenginleşme yasağı vurgulanmıştır. Hiçbir şekilde vatandaşları genelleyici ve kötü niyetli addedici bu şekilde düşünmeye yönlendiren ifadeler kullanılmamıştır.

MAHKEME BELEDİYEYİ SUÇSUZ BULDU!

Kömürgöz ailesinin Malatya İdare Mahkemesi'ne açtığı dava sonucunda, mahkemenin 4 yıllık yargılama sürece sonucun da, Belediyeyi suçsuz bulup, 'İdarenin sorumluluğunda bulunan açık sulama kanalına düşmesinde çocuğun ebeveynleri olarak gerekli denetim ve gözetim sorumluluğunu yerine getirmeyen davacıların kusuru bulunduğu açıktır" diyerek tazminatta indirime gittiği kaydedildi. Mahkemenin DSİ'nin ailenin her bir bireyi için toplam 70 bin lira tazminat ödemesine hükmettiği belirtildi.

Baba Levent Kömürgöz'ün şuanda bir suçtan dolayı cezaevinde bulunduğu belirtilirken, eski mahallesinde oturmayan anne Gülhan Kömürgöz ise, mahkeme kararıyla ilgili konuşmayarak, beklemedikleri bir kararın çıktığını söyledi.

Anne Gülhan Kömürgöz, "Adelet bence tecelli etmedi" dedi.

 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!