Malatya
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2461.4
  • BIST
    10298.77
  • BTC
    65662.36$

Hızlı Tren Gecikir Belki Hiç Gelmez Malatya'ya !


Hızlı Tren Gecikir Belki Hiç Gelmez Malatya'ya !
Öznur Çalık 2003 yılında partisinin ilk olağan kongresinde MKYK üyeliğine seçildi. İlk defa 2007 Türkiye genel seçimleri'nde AKP Malatya milletvekili adayı olarak meclise girdi. O günün ardından tam 5 dönem milletvekilliği yaptı. 2023 Hedefleri dedi, Hızlı Tren dedi, Kuzey Çevreyolu dedi, dedi de dedi... Peki Sonuç; bırakıp gitti...

Yeşilçam'da yüzlerce klasik sinema filminin varlığı malumunuz, fakat öyle Kemal Sunal, İlyas Salman ve Şener Şen filmleri var ki üzerinden 50 yıl geçmesine rağmen hala güncelliğini koruyor ve insanlar bıkmadan, usanmadan izliyor. Peki bu filmlerin neden güncelliğini kaybetmediğini hiç düşündünüz mü?

Açıklayalım. Maalesef ülkemizin makus kaderi tıpkı dünyanın kendi ekseninde döndüğü gibi aynı eksende dönmeye devam ediyor. Yöneticiler ve siyasetciler rant, çıkar, koltuk kavgası uğruna milletin refah düzeyini az bir şey düzeltip eskisinden beter hale getirip gidiyor. Gelen yine aynı metodla din, islam, bayrak, kurucu lider ile kandırıp gününü gün edip hepsini düzelteceğini söyleyip batırıp gidiyor. Kuyruklar, zamlar, sefalet, yolsuzluk, kiralar, emlak, devalüasyon, ekonomik krizler zaten ülke insanına hiç yabancı değil. Çocukluğunda bunları görmeyenler gençliğinde görüyor. 

Rahmetli hemşehrimiz Kemal Sunal'ın dediği gibi "Bu zavallı millete bir şeker ver bin sene... duasını al!" gelen kandırdı, giden kandırdı.

Haberimizin başlığı bir dönemin popüler türküsü olan "Kara Tren Gecikir belki hiç gelmez " isimli Özhan Eren türküsünden esinlenerek oluşturduk.  

Yerlerinizi aldıysanız şimdi sizi 8 yıllık maziye 4 Eylül Mavi Treniyle geziye çıkarıyoruz...

MALATYA'YA GELECEK OLAN HIZLI TREN 8 YILDIR HALA İSTASYON'DAN KALKMADI

İlk fişek Mayıs 2015 yılında atıldı. 

ÇALIK'TAN HIZLI TREN İÇİN MÜJDE

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Malatya'da yapılması planlanan hızlı tren ile ilgili müjde verdi. Çalık, "Hızlı Tren Proje ihalemiz Mayıs 2015'te yapılmıştı. Şimdi genel müdürümüz ve bakanımızdan aldığımız son bilgiye göre Allah nasip ederse 10 gün içinde hızlı tren proje ihale sözleşmesi imzalanmış olacak" dedi.

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı aynı zamanda MKYK üyesi Öznur Çalık, 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında Şemsiye Sokak'taki esnafları, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti ile Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Milletvekili Çalık ilk olarak Şemsiye Sokak'taki esnaflarla bir araya geldi. Esnafları tek tek ziyaret eden Çalık, 1 Kasım'da yapılacak seçim için dua ve destek istedi.

Milletvekili Çalık ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, "Görüntü ve gürültü kirliliğinden uzak, inşallah kardeşçe, barış içerisinde bir seçim dönemi geçer ve 1 Kasım seçimlerinde de Allah nasip ederse AKP tek başına iş başına gelir" ifadelerine yer verdi.

"10 GÜN İÇERİSİNDE İMZALANMIŞ OLACAK"

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti ziyareti esnasında ise Hızlı Tren Proje ihalesinin sözleşmesinin imzalanmasıyla ilgili Malatyalılara bekledikleri müjdeyi veren Çalık, "Hızlı tren proje ihalesinin yapılacağını söylemiştik. Hızlı tren ihalemiz 5 Mayıs 2015'te yapıldı. Yapılan proje ihalesi neticesinde en avantajlı pozisyondaki firma, sözleşme imzalamak için davet edildi. Davetinde maalesef vergi borcu olduğu için sözleşme yapılamadı. Sonrasında en iyi teklif veren ikinci firmaya davet çıkarıldı, şimdi genel müdürümüz ve bakanımızdan aldığımız son bilgi inşallah Allah nasip ederse 10 gün içerisinde hızlı tren proje ihalesi sözleşmesi imzalanmış olacak" şeklinde konuştu.

Milletvekili Çalık sadece seçim dönemi değil Malatya'ya her dönem yatırımlar yaptıklarını kaydederek, fiziki şartların iyileştirilmesi, ulaşımın, eğitimin sağlığın iyileştirilmesi için çok önemli mücadeleler verdiklerini dile getirdi.

16 MAYIS 2015 NE YAZDIK?

DESTAN ŞEHİR MALATYA YALANI

2015-2019 döneminde yapılacak olan faaliyetlerin belirlendiği ve destan şehir Malatya seçim beyannamesinde, Kuzey çevreyolu ve hızlı tren projeleriyle ilgili tarih geçmemesi dikkatlerden kaçmadı.

2002’ de projesi onaylanan ancak yapımı bir türlü gerçekleşmeyen Kuzey çevreyolu ve yine daha önce çeşitli zamanlarda yapıldı, yapılacak denilen hızlı trenle ilgili yakın tarihte hiçbir umut olmadığı ortaya çıktı.

2015-2019 döneminde yapılacak olan faaliyetlerin belirlendiği ve destan şehir Malatya seçim beyannamesinde, Kuzey çevreyolu ve hızlı tren projeleriyle ilgili tarih geçmemesi dikkatlerden kaçmadı. Konuyla ilgili bir gazetecinin sorularını yanıtlayan AKP Malatya milletvekili adayı Öznur Çalık, Kuzey çevreyolu ve Hızlı Tren projelerinin 2023 hedefleri arasında olduğunu söylemesi şaşkınlıkla karşılandı.

Konuyla ilgili Öznur Çalık’ın açıklamaları

Bir gazeteci, “Malatya seçim beyannamesinde Malatya için hayati derecede önemli olan Kuzey Çevre Yolu ve Hızlı Tren Projelerinin tamamlanma tarihi yok. Bu iki projeyi ne zaman bitirmeyi hedefliyorsunuz. İkinci olarak da AKP Malatya il teşkilatı olarak şimdiye kadar bir beyanname açıklamadınız. Şimdiye kadar hedef ve vizyonunuz yok muydu?” şeklindeki soruları Öznur Çalık cevap verdi. Çalık, “Ulaşım şehri Malatya’yı söylerken sadece 2.5 katrilyonluk yatırımı söyledim. 2023’te Kuzey Çevre Yolu’nu bitirmiş bir Malatya’yı tasavvur ediyoruz. Trafik sorununu tamamen çözmüş. Malatya’da yaşanabilir bir şehir olması adına Kuzey Çevre Yolu’nun yanında Güney Çevre Yolu Projelerinin hayata geçirilmesini hedefliyoruz. Kısa vadede Güney Çevre Yolu’nu hayata geçirmek mümkün görünmezse de mutlaka Kuzey ile birlikte Güney Çevre Yolu da olmazsa olmazımızdır. Hızlı Tren Projesiyle alakalı çok önemli söyleyeceğim bir madde var. Biz Malatya- Sivas Proje ihalesini çok ciddi çabalarla yaptık. Bakanımız bu konuda ciddi destek verdi. Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman’a bu konuda verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Malatya-Sivas’ın yanı sıra Başbakanımız ile yaptığımız görüşmede Malatya-Elazığ Hızlı Tren Projesi de 2023 hedefimiz içinde. Dolayısıyla karayoluyla havayoluyla, 2002’deki yolcu sayımız sadece 89 bin iken şuanda tam 589 bin havayoluyla taşıdığımız yolcu sayısıdır. Dolayısıyla karayolu, havayolu, şimdi de Baskil ile Malatya arasında koyduğumuz deniz yolu 2023 hedefleri içinde vazgeçilmezimizdir” diye yanıtladı

2017

O İLİMİZE YÜKSEK HIZLI TREN MÜJDESİ

Öznur Çalık, Malatya'yı kapsayan Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin Sivas-Malatya-Elazığ-Diyarbakır güzergahı içinde bulunduğunu belirterek, Sivas- Malatya yüksek hızlı tren projesinin en önemli bölümünü Çetinkaya-Malatya kesiminin oluşturduğunu kaydetti.

Bu hattın etüt, proje ve mühendislik ihalesinin yapıldığını hatırlatan Çalık, ihalede yer alan şartnameye göre işin 2017 yılı içerisinde tamamlanmış olacağını kaydetti.

Öznur Çalık, "Malatya’ya en iyi hizmeti getirmenin mücadelesini veriyoruz, bunlardan birisi de Yüksek Hızlı Tren Projesi'dir. TCDD, Cumhuriyet tarihinde kurulduğundan beri en büyük yatırım projeleri ile AKP döneminde tanışmıştır. Vatandaşlarımıza konforlu ve kaliteli demiryolu ulaşımı sunuyoruz.

Proje şimdiden Malatya'ya ülkemize hayırlı olsun, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

2019

ÇALIK; HIZLI TREN MALATYA GARI'NA GELECEK!

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Malatya –Elazığ arasında yapılacak hızlı tren güzergahında hızlı trenin Malatya merkez istasyonuna da geleceğini, Malatya istasyonundan sonra Arguvan’ın Bahçeli mevkiinde baraj gölü üzerine yapılacak köprü ile Elazığ’ın Baskil ilçesinin Kumlutarla mevkiinde Baskil’e bağlanacağını söyledi. Hızlı tren güzergahına ilişkin yaptığı açıklamanın yanlış algılandığını kaydeden Çalık, “Malatya Gar’ı hızlı tren için istasyondur” dedi.
AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Malatya-Elazığ arasında yapılması planlanan hızlı tren için yaptığı yazılı açıklamada, hızlı tren güzergahının Malatya’ya uğramadan Elazığ’a geçeceği şeklinde algılanması ve gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, hızlı trenin Malatya istasyonuna uğrayacağı ve buradan sonra Yazıhan’ın Durucasu mahallesi, ardından Arguvan’ın Bozburun (Parçikan), Karababa, Morhamam, İçmece ve Bahçeli Mahalleri güzergahını takip edeceğini  söyledi.

HIZLI TREN MALATYA'YA GELMEZ ELEŞTİRİSİNE YANIT

“Malatya-Elazığ hızlı Tren Projesi,  Malatya-Sivas hızlı Tren projesinin devamıdır.  Malatya-Sivas Hızlı Tren projesinin daha önce kamuoyuna yansıdığı gibi mevcut Malatya Gar’ına kadar gelmektedir. Hızlı Tren’in Malatya merkeze gelmemesi gibi bir durum söz konusu değildir.  Malatya Gar’ı hızlı tren istasyonudur. Ayrıca, Malatya-Elazığ hızlı Tren Projesinin başlangıç noktası Malatya-Sivas hızlı tren güzergahı üzerinde Durucasu mevkiinde ayrılmaktadır.  Mevcut Malatya-Elazığ arasındaki demiryolu,  hızlı tren için teknik olarak elverişli görünmediği için yeni güzergah belirlenmiştir.  Ankara’dan Elazığ’a veya Diyarbakır güzergahına gelecek bir hızlı trenin Malatya Gar’ına girmemesi söz konusu değildir. Bu konu Devlet Demir Yolları Genel Müdürümüzle yaptığımız görüşmede de doğrulandı” dedi.

HIZLI TREN MALATYA'YA DEĞİL, MALATYA HIZLI TREN'E BAĞLANDI!

Malatya’yı Sivas üzerinden hızlı tren ile buluşturacak olan “Malatya-Sivas Bölgesel Treni” İlk Seferine Uğurlama Törenine katılan Başkan Gürkan, Malatya- Sivas Bölgesel Treni’nin Malatya’ya ve Malatyalı vatandaşlara hayırlı olmasını temenni etti. Hızlı tren ile Malatya’dan Ankara’ya altı buçuk saatte gidilebileceğini ifade eden Başkan Gürkan, “İnsanlık medeniyetine baktığımızda teknolojinin başlangıcı olan buharın bulunması, buharın gemilerde ve raylı sistemlerde kullanılması insanlık tarihinde teknolojinin başlangıcı olarak da değerlendirilir. Ülkemizde de Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde özellikle Abdülhamid Han Dönemi’nde Anadolu ve Osmanlı topraklarında demir yolu hatları inşa edilmiştir. Bu hatlardan en önemlisi de Hicaz Demir Yolu Hattı’dır.  Cumhuriyetimizin kuruluşu ile birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk, medeniyetin ulaşımdan geçtiğini belirterek, Anadolu’nun bir an evvel demir ağlarla örülmesi noktasında talimatlar vermiştir. 

Cumhurbaşkanımızın riyasetinde demir yolunun ayağa kalkması gerektiği talimatı ile birlikte Devlet Demir Yolları Türkiye’de ilk defa hızlı tren hatları oluşturuldu. Eskişehir-Ankara Hattı, Ankara- İstanbul Hattı, Ankara- Konya Hattı şimdi de Ankara- Sivas Hattı ve Malatya bağlantısı yapıldı.  Malatya’dan Ankara’ya gitmek isteyen bir yolcu, Malatya’da trene bindikten altı buçuk saat sonra Ankara’da olacağı ifade edildi. Temennimiz, Sivas’a gelen hızlı tren yolu hattının Malatya’dan bağlantı yapılarak doğu illerimiz ile de Ankara’nın ve batının hızlı tren ağlarının bağlanmasıdır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve Ulaştırma Bakanlığımıza Malatya halkı olarak müteşekkir olduğumuzu ifade ediyoruz” diye konuştu.

ÇALIK 4 SAAT 40 DAKİKA'YA İNECEK DEMİŞTİ!

AKP Eski Milletvekili Öznur Çalık yıllarca 4 saatlik mesafenin 40 dakikaya ineceğini vurgulamıştı. Ankara - Sivas arası 440 Km olmasına rağmen YHT ile 3 saat sürüyor. Sivas ile Malatya arası 243 Km olmasına rağmen 4 saat sürüyor. Yıl oldu 2023 ne hedef gördük, ne vaat, ne proje tek gördüğümüz şey her şeyin koca bir yalan olduğu ve Öznur Çalık'ın artık milletvekili olmadığı ve emekliye ayrıldığı..

Özel Haber / Malatyadan.com 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!