Malatya
09 Mayıs, 2025, Cuma
  • DOLAR
    38.61
  • EURO
    43.78
  • ALTIN
    4135.9
  • BIST
    9.279
  • BTC
    102916.45$

Eski Malatya Müftüsü Yaşar, Kütüphanesini Bağışladı


Eski Malatya Müftüsü Yaşar, Kütüphanesini Bağışladı
Eski Malatya Müftüsü Feyyaz Yaşar (82), kütüphanesinde yer alan 4 bin kitabı, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne bağışladı.

Yaşar, Turgut Özal Mahallesi'ndeki evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 1998 yılında Malatya Müftülüğü'nden emekli olduktan sonra kentte yaşamaya devam ettiğini belirtti.

Meslek yaşamı boyunca sahibi olduğu zengin kütüphanesindeki kitapları yaşı gereği artık okuyamadığını dile getiren Yaşar, gençlerin ve öğrencilerin bu kaynaklardan istifade etmesi gerektiğini söyledi.

Kitaplarını bağışlaması için çeşitli üniversitelerden istekler aldığını belirten Yaşar, yeni kurulmuş olması nedeniyle İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tercih ettiğini kaydetti. Yaşar, "Eskiden günlük olarak saatlerce mütalaa ederdim. Ancak şimdi bakıyorum da artık uzun süre düşünemiyorum bile. Düşünmeye çalışınca da rahatsızlanıyorum. Artık ahirete doğru hızla giden biri olarak elimdeki kaynakları gençlere bırakmam gerekiyor" dedi.

Yaşamı boyunca çok öğrenci yetiştirdiğini anlatan Yaşar, ancak kitap yazmanın kendisine nasip olmadığını ifade etti.

Yaşar, daha sonra kütüphanesindeki 4 bin kitabı, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden gelen akademisyenlerle öğrencilere verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!