oğuzhan
Malatya
01 Eylül, 2026, Salı
  • DOLAR
    48.26
  • EURO
    55.99
  • ALTIN
    6885.8
  • BIST
    14.642
  • BTC
    77960.575$

En uzun menzilli radar envanterde

En uzun menzilli radar envanterde
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), Türkiye'nin en uzun menzilli radarı ALP 300-G Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB), Türkiye'nin en uzun menzilli radarı ALP 300-G Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildiğini duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı SSB, en üstün radar teknolojisinin ordumuzun hizmetine sunulduğunu açıkladı.

Türkiye’nin Milli Erken İhbar Ağının ilk üyesi olan ASELSAN  ALP 300-G, sahip olduğu en yüksek teknolojilerle hava sahamızda kuş uçurtmayacak.

ALP 300-G ile Türkiye'nin sahip olduğu mevcut erken ihbar radarları ile gözlenen hedef tespit menzillerinin çok ötesinde hedef tespiti yaptığını kaydeden SSB'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımında, "Ağ üzerinde çalışan radar mantığı sayesinde birden fazla Erken İhbar Radar Sistemi, tek bir radar gibi davranacak ve sistem bu sayede görünmeyeni görünür hale getirecek. Ülkemize hayırlı olsun" denildi.

https://twitter.com/SavunmaSanayii/status/1792847688540561692

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!