Dilan Polat Olayı Gözleri Malatya'ya Çevirdi!
Son yıllarda hızla artan Güzellik merkezleri geçtiğimiz haftalara ortaya çıkan Dilan Polat olayı ile yakın mercek altında alındı. Şüphesiz en ufak işlemlerin bile ciddi rakamlara yapılması naylon fatura ve kara para aklamak isteyenlerin ilgisini çeken sektör haline gelmesini sağladı.
Malatya'da son yıllarda 2-3 Güzellik merkezi'nin sürekli zenginleşmesi ve yeni şubeler açması Dilan Polat olayının patlak vermesiyle dikkat çekti. Haber merkezimize yapılan ihbarda Malatya'da 2-3 güzellik merkezinde çok ciddi miktar paraların döndüğünü evrak ve belgelerin yakın süreçte haber merkezimize ulaştırılacağı bilgisi öne sürüldü.
Tamda bu gelişmeler yaşanırken bugün bir güzellik merkezi daha açıldı. 6 Şubat depremlerinde barınma ve çalışma şartları bile bulamayan vatandaşların nerden para bulup güzellik merkezlerine gideceği sorusu akıllarda soru işaretleri oluşturmaya başladı.
Tutku Bozkurt isimli bayan'ın son bir kaç yıldır Malatya'da Büyükşehir Belediyesi'nde bazı isimlere yakın olduğu ve reklamcılık, organizasyon ve güzellik sektörlerinde tüm isteklerinin itirazsız yerine getirildiği nasıl bir menfaat ilişkisi oluşturduğu anlamında kafalarda soru işareti bırakıyor. Ablası ve yeğenleri ile birlikte lüks otomobiller alması ve pozlar paylaşması kısa zamanda bu zenginleşmeye dikkat çekiyor. Üstelik silah taşıdığı iddiaları gündeme gelirken ruhsatlı mı ruhsatsız mı bilinmiyor.
Yapılan uygulamalarda Doktor Varmı, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Denetimleri ne kadar var soru işareti?
DİLAN POLAT OLAYINDA NELER OLMUŞTU!
Dilan Polat’ın emniyetteki ifadesinde mal varlığındaki ani artışı, “Ünlülerin doğum fotoğrafçısı olmam sebebiyle ünlendim ve güzellik merkezi açtım. Sosyal medyada erişmiş olduğum takipçi kitlesi dolayısıyla ticaretimiz büyüdü ve bu günlere geldi” diyerek açıkladığı ortaya çıktı.
Kara para aklama, vergi kaçırma ve bahis oynatma suçlamasıyla tutuklanan Dilan Polat, emniyette önüne suç dosyaları konulduğunda oldukça şaşkındı. Günlerdir uykusuz ve yorgun olduğu gözlerinden okunuyordu. Polisler ilk olarak kendisine “Etkin pişmanlıktan faydalanmak ister misin?” diye sordu. Dilan Polat bu soruya, “Herhangi bir suçumun olduğunu düşünmüyorum” diye yanıt verdi.
‘ÖZ SERMAYESİNİ HATIRLAMIYORUM’
Polisler Dilan Polat’tan iş yaşantısını anlatmasını istedi. Polat şunları söyledi: “2007 yılına kadar hiç çalışmadım. Geçimime evlenene kadar dayımlar maddi olarak yardım ediyordu. 2007 yılında evlendim. 2014 yılında doğum fotoğrafçılığıyla ve ticaretle uğraşmaya başladım. Aylık gelirim bazen 6 - 7 bin TL ile 10 bin TL arası değişebiliyordu bazen 15 bin civarında gelebiliyordu. Aynı zamanda bu dönemde birçok ünlü ismin doğumunu çektim ve bu sayede sosyal medya platformlarında tanınır oldum. Bu şekilde gelirim de arttı. Kadınların doğumlarını çektiğim için vücutlarını güzelleştirmek istedim ve 2016 yılında Dilan Polat Güzellik Merkezi’ni açtım. Öz sermayesini hatırlamıyorum. İlk açıldığında 4 çalışanım vardı. Muhasebeci kimdi hatırlamıyorum. Bu firmanın aylık gelirini ne kadar olduğunu bilmiyordum. Bu işlerle eşim Engin Polat ilgileniyordu. Bu güzellik merkezini açtıktan 6 ay sonra çok talep olduğundan yerimi büyütmek zorunda kaldım. O dönemde Instagram’da takipçi sayım 5-6 milyonlara ulaştı. Bu şekilde büyüdüm.”
‘ORTAK OLDUĞUMU BİLMİYORDUM’
Geçim kaynağı ve mal varlığının sorulması üzerine Dilan Polat, “Güzellik merkezim var. Bunun yanı sıra şahsımın isim hakkı gelirleri ile 130 şubem mevcuttur. Bunlardan isim hakkı olarak kira almaktayım. Aylık bir rakam söyleyemiyorum. Şahsıma ait kayıtlı mal varlığı olup olmadığını bilmiyorum” dedi. 2 şirketin kendisine ait olduğunu belirten Polat’a mal varlığı listesi gösterildi. 6 tarla, 2 konut ve 4 de işyeri yer alan liste için Polat, “Sadece Çekmeköy’de ikamet ettiğim ev, Mercedes, Ferrari ve Porsche araçları biliyorum. Diğerlerinin kime kayıtlı olduğunu bilmiyorum. Bu şirkete ortak olduğumu bilmiyordum” diye karşılık verdi.
MALİ SORULARA ‘BİLGİM YOK’ DEDİ
Dilan Polat, MASAK raporu doğrultusunda sahte belge ve fatura düzenlenerek banka hareketleri bulunmayan bir şirket ile kendi şirketi arasında 3 milyon ve 15 milyon lira arasında değişik miktarlarda gerçek bir mal alışverişi olmayan sahte faturalar hakkında da bilgisinin olmadığını söyledi. Polat, MASAK raporu doğrultusunda sahte fatura düzenlenerek yüksek miktarlardaki para transferleri hakkında sorulan diğer tüm sorulara ise “Bilgim yoktur” cevabını verdi.
Burcu PURTUL UÇAR - Hürriyet
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.