Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.80
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10889.48
  • BTC
    67868.438$

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Öznur Çalık'ı Ürküten Açıklama


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Öznur Çalık'ı Ürküten Açıklama
Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nı Ekim Ayında açıklamış mevcut başkan Selahattin Gürkan'ın devam edeceği yazmıştık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada hala hayaller aleminde gezen Öznur Çalık'ın birazcık olan umudunu bitirdi.

Yerel seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarıyla yaptığı toplantılarda başkan adaylarının özelliklerini sıraladı. Erdoğan, "Bize yük olan değil, yük alanlarla yol yürümeliyiz. Partinin oyunu artırmayacaksa, faydadan çok zarar getirecekse, dedikodulara konu olacaksa, bunlarla bizim işimiz olmaz" dedi. Ayrıca mevcut belediye başkanlarından değişecek olanlarla da temasa geçeceklerini belirten Erdoğan, bu süreci kırıp dökmeden, küskünlüklere yol açmadan götüreceklerini belirtti.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için geri sayım devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarıyla yaptığı toplantılarda başkan adaylarının özelliklerini sıraladı.

"PARTİNİN OYUNU ARTIRMAYANLARLA İŞİMİZ OLMAZ"

Kendilerine yük olanlarla değil yük alanlarla yol yürümek istediklerini ifade eden Erdoğan, "Partinin oyunu artırmayacaksa, faydadan çok zarar getirecekse, dedikodulara konu olacaksa, bunlarla bizim işimiz olmaz. Mevcut belediye başkanlarından değişecek olanlarla da temasa geçeceğiz. Onların gönüllerini alacağız. Siz de bu konuda duyarlı olun. Kırıp dökmeden süreci götürelim. Küskünlüklere yol açmadan; o arkadaşlarımızla görüşerek bunun bir bayrak yarışı olduğunu anlatalım. Seçimlerde de birlikte çalışalım" mesajını verdi.

15 ARALIK'TAN SONRA ADAYLAR AÇIKLANACAK

Yunanistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ondan sonra bizim konseyimize getirecekler. Biz de bu yapılan çalışmayı gözden geçirerek süratle adım atıp, 2024'e dair Devlet Bahçeli ile bir araya gelip, kararımızı vereceğiz ve yola çıkacağız. 15 Aralık sonrası peyderpey aday açıklamalarımızı yaparız" demişti.

ANKET ÇALIŞMASI YAPILIYOR

AK Parti'de temayül yoklamasının ardından aday belirleme sürecinin ikinci aşamasına geçildi. Seçimi kazanma ihtimali yüksek isimler için anket süreci başladı. Anketlerden çıkan sonuçlar bir rapor halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

2019 YEREL SEÇİMLERİNDE AK PARTİ ADAYLARI

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SELAHATTİN GÜRKAN %68.47 OY ORANI İLE 305 BİN 588 OY ALDI

BATTALGAZİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GÜDER %70.26 OY ORANI İLE 108 BİN 568 OY ALDI

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR %63.81 OY ORANI İLE 102 BİN 570 OY ALDI

2023 GENEL SEÇİMLERİNDE İHSAN KOCA YÖNETİMİNDEKİ AK PARTİ VEKİLLER ÖZNUR ÇALIK, AHMET ÇAKIR, HAKAN KAHTALI, BÜLENT TÜFENKCİ İLE MALATYA'DA 192 BİN 049 OY ALDI

CUMHUR İTTİFAKI ORTAĞI MHP 55 BİN 134 OY ALDI. 

YANİ TOPLAMDA 247 BİN OY ALABİLDİ.

BU DURUMDA AK PARTİ 100 BİN ÜZERİNDE OY KAYBETMİŞ OLDU. 

ÖZNUR ÇALIK İSMİ FAZLACA DEDİKODU'YA MUHATAP!

Malatya'da AK Parti'yi tek elinde dönderen 100 Bin oyun kaybına yol açan İhsan Koca ismini listeye koymasıyla fazlaca tepki çeken Öznur Çalık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tepki alarak son mitingde 1 metre dahi yakınına yanaştırmadığı gözlemlendi. Kendi kafasına göre il başkanı atayan ve ilçe belediye başkanlarını ofisinde ağırlayan Çalık'a partililerin ne kadar tepki verdiği ve partiyi ikiye böldüğü kaçınılmaz gerçek. Bu polemiklerin ardından son 20 gündür ortaya çıkardığımız hesap ve planları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iyi değerlendirip mevcut başkanlar, Selahattin Gürkan, Osman Güder ile yola devam etmesi içten bile değil. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın ise şansı ortada görünüyor. 

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 4
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!