CHP'li Kiraz Barış Yıldız'ı Gömdü! Peki Kendisi Hangi Yolsuzlukla Anılmıştı!

CHP eski il başkanı Enver Kiraz, sütten çıkmış ak kaşık edasıyla Barış Yıldız ve yönetimini topa tutarak, Kemal Kılıçdaroğlu'na şirinlik gösterilerine başladı.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde gerilim ve aksiyon bitmek bilmiyor. Bir süre önce Mutlak Butlan kararının partiyi tıpkı karpuz gibi ortadan ikiye böldüğü bir travma süreci yaşayan Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserim dediği eserlerden ve Türkiye’nin en eski partisi konumunda olan, işçinin, emekçinin, emekli’nin hakkını savunan hareket yıllar geçtikçe Atatürk ilkelerinden ve öz değerlerinden koparılarak deyim yerindeyse “Alevileştirilen” bir parti noktasına getirildi. Burdan Alevi yurttaşlarımızı dışladığımız yada küçümsediğimiz sonucu çıkmasın. Bu ülkenin mezhep, din, görüş ne olursa olsun bizim değerimiz başımızın tacıdır. Çünkü Atatürk’ü seven ve ilkelerine değer veren ve kendilerine önder kabul eden MHP, İYİ Parti, Zafer Partisi, Anahtar Parti ve Milyonlarca yurttaş da bu ülkede yaşıyor. Dolayısıyla sağ görüşlü olup da Atatürk’ün mirası diye CHP’yi destekleyen milyonlarca sağ görüşlü insanda bu ülkede yaşamaktadır.
Bu girizgahı bize yazdıranın kahramanı CHP Eski İl Başkanı Enver Kiraz’dan başkası değil. Aklımızın yettiği kadar Malatya’da il başkanlığı yapmış Celal Berktaş ve öncesindeki çok kıymetli başkanlar, partiyi alevileştiren bir tavır ve eylem içerisinde hiçbir zaman olmadı. En güzel örneklerinden biri de Rahmetli Milletvekili Mevlüt Aslanoğludur.
CHP’de mutlak butlan kararının ardından ikiye bölünen partilileri bir nebze anlayabiliriz. Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel taraftarlarının kendi içerisindeki hesaplaşması, ilerleyen süreçte ne duruma gelecek bekleyip göreceğiz. Fakat anlamadığımız tek konu, Özgür Özel ve Veli Ağbaba ile akşama kadar poz veren Enver Kiraz gibi insanların fırsat doğduğu şu süreçte Kemal Kılıçdaroğlu’na şirin görünme çabasıdır. Adama sormazlar mı, madem bu adamlar kötüydü o zaman neden konuşmadın? Bugün kalkıp medyaya demeçler verip karalıyorsun!
Gelelim Enver Kiraz’ın yediği naneye!
CHP’de kaos süreci devam ederken, geçtiğimiz günlerde CHP Malatya İl Başkanı olarak atanan Hakan Satılmış’ın Barış Yıldız dönemini hedef alarak bahsettiği “18 Milyonluk Fatura” mevzusu adeta ülke gündemine düştü.
Bir yerel haftalık gazeteye 18 Milyon TL para ödendiğini söyleyen Başkan Satılmış’a bir önceki başkan Barış Yıldız, faturanın sehven yanlış kesildiğini bu miktarın 18 Bin TL olduğu cevabını vermişti. Dekontlara kadar paylaşan Yıldız’a kimler inanıp, inanmadı bilemiyoruz. Bu sürecin ardından bir internet sitesine açıklama yapan eski il başkanı Enver Kiraz akıllara durgunluk veren şu açıklamalara imza attı.
“VİP Araçla Gezdiler”
Kiraz, “ben 11 yıl boyunca bütün çalışmaları kendi özel arabamla yaptım. Benden önceki bütün il başkanları da böyle yaptı. Ama benden sonraki il başkanı VİP araçla gezmeye başladı. Bu doğru değil aslında. Bir il başkanının VİP araçla, şoförüyle, fotoğrafçısıyla gezmesinin doğru olmadığını düşünüyorum.” Diyerek partinin parasının ‘hovardaca’ harcandığını vurguladı.
“Biz kendi cebimizden harcadık”
11 yıllık başkanlık süresince kendi cebinden harcama yaptığını ifade eden Kiraz,“18 milyon meselesi konuşuluyorsa, bizim dönemlerimizde ben Cumhuriyet Halk Partisi’nde 11 yıl il başkanlığı yaptım. Bu dönem içerisinde 18 milyonu ağzımıza alma durumumuz bile söz konusu değildi. Çünkü genel merkezden gelen paralar vardı; onlar sadece bir sekreterin, bir çalışanın maaşını ödeyebiliyordu. Ama bugün bu tartışmaların yaşanıyor olması da aslında çok üzücü. Cumhuriyet Halk Partisi adına ben çok üzülüyorum. Arabamıza benzin parasını cebimizden koyarak, kendi arabamızla her yere yetişmeye çalışarak, bir vatandaşa destek olunacaksa bir paket çay götürülecekse bunu cebimizden karşılayarak yaptığımız bir dönemden, şu anda milyonların konuşulduğu bir ortama geldik” diye konuştu.
Peki Sen Yolsuzluğa Neden Ortak Oldun, Neden Sesin Çıkmadı?
“Dinimi soranın, imanı yok” diye başlayan bir deyimden yola çıkarak CHP Eski İl Başkanı Enver Kiraz hakkında 12 Mart 2016 tarihinde “Malatya CHP İl Teşkilatında Yolsuzluk Bombası” başlıklı skandal bir haberi kamuoyu ile paylaşmıştık. Ne hikmettir geçerli bir yanıt da alamadık genel merkez tarafından herhangi bir işlemde yapılmadı.
İşte O Yolsuzluk Haberinde yer alan olaylar!
Malatya CHP İl Başkanlığında yolsuzluk iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Haber Merkezimize yapılan bir ihbara göre Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanlığı Sekreteri D.F. zimmetine para geçirmekle suçlanıyor. C.F. İsimli bir duyarlı vatandaşın yaptığı ihbara göre Sekreter D.F. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'ın yerine Antetli kağıda sahte imza atarak İş Bankası hesabından para çekerek zimmetine geçirdiği iddiaları bulunuyor. D.F.'nin makbuz karşılığında kestiği makbuzların koçanlarını ve asıllarını yakarak imha ettiğini belirten C.F. skandalın sadece bununla sınırlı olmadığını yine sekreterin muhasebeyle anlaşarak sigortasını kestirip Devletten işsizlik maaşı aldığını öne sürdü.
D.F'nin Çevre esnaf ve marketlerden fatura ve fiş toplayarak partiye gider gösterdiğini iddia eden C.F. Sekreterin parti avukatlarının adını kullanarak bazı kişilere parti avukatlarının namına sözler verdiğini belirtti.
Ankara'da bombalı saldırıda hayatını kaybeden CHP gençlik kolları üyesi Gülbahar Aydeniz'in ailesine gönderilen yardım parasından 500 TL'yi cebine indirdiğini iddia eden C.F. bütün bu olup biten pis işleri il yönetimi bildiği halde göz yumduklarını söyledi.
Yolsuzluklara karşı savaş açtığını belirten CHP yönetimi kendi partileri soyulurken neden sustuğunu belirten C.F. bütün bu olan biteni kamuoyuna açıklamayı bir vicdani sorumluluk olarak kabul ettiğini söyledi.
Eğer bu iddialar doğruysa Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı ve yönetiminin bu rezalete göz yumdukları için derhal istifa etmesi gerekiyor.
CHP MALATYA İL TEŞKİLATINDAN İLK AÇIKLAMA
Yolsuzluk bombası için iddiaları yalanlayan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz Mahkeme yoluyla tekzip yollamak yerine adeta suçluluk psikolojisiyle sosyal medya sayfalarımıza yorum yapmış ve bu iddiaların sahibi olan Cumali Fırat isimli şahsın CHP Malatya İl Başkanlığı Sekreteri olan D.F'nin Boşanma sürecinde olduğu eşi bilgisini vermiştir. Tüm bu iddiaların doğruluğu ve yanlışlığını Malatya Kamuoyuna bırakıyoruz.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 2SEVDİM
- 2ALKIŞ
- 0KOMİK
- 3İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.