Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    68125.059$

Birimşeliler Malatya'da Dernek Kurdu!

Birimşeliler Malatya'da Dernek Kurdu!
Adıyaman ili Sincik ilçesine bağlı Yarpuzlular Malatya'da ikamet edenler bir araya gelerek " Birimşe ve çevre köyleri sosyal yardımlaşma kalkındırma ve kültür derneği" adı altında derneklerini kurdular. 

Sincik ilçesine bağlı olan eski adı Birimşe olarak bilinen Yarpuzlu tarihi ile önemli bir konumda olan, havası,suyu, ovası, yaylası ile meşhur, özellikle Nar başta olmak üzere incir, üzüm, mısır,sebze ve meyve bahçeleriyle adeta cenneti andıran Birimşe köyü insanı ve misafirperverliği ile de  gönüllere taht kurmuştur.

Yazın insanların yaylası olan Kürşühan ve Türk dağı yaylası ve dağı ile Nemrut dağına meydan okuyan heybetli görünümüyle yaz sıcağında adeta serin havası ile çadırlar kuran köylüler havanın ve suyun tadını çıkararak hayatlarını sürdürmektedirler.

Zamanla ziraatın,hayvancılığın zayıflaması,gençlerin iş nedeniyle köyden göçler başlamış özellikle Malatya başta olmak üzere İstanbul ve diğer şehirlere göç edilmiştir. Birimşe köyünün insanları çok çalışkan ve başarılı insanlardır. Emek gücü ile başladıkları işlerde işveren, yönetici ve gençlerin çoğu da tahsillerini bitirerek önemli görevler üstlenmişlerdir. 

Yaşanmış aşk hikayeleri,ibretlik olaylar,felaketler ve dillere destan hadiseler yaşamış olan bu insanların çoğu Malatya'da yaşamaktadırlar. Yıllarca özlemini çektikleri birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek için kurdukları dernekle önemli bir adım attılar. 

Derneğin kurucu öncülerinden adeta adı Birimşe ile özdeşleşen Hikmet Bucak bu oluşumda emeği göz ardı edilmeyecek kadar tam bir Birimşe aşığı olarak kendini görüyor. Köylülerin acı, tatlı,gelenek, görenek ve köyde yaşanmış hikayeleri anlatarak,yazarak tüm köylülerin gönlünü kazanmış ve derneğin kurucuları arasında yer alarak köylülerin takdirini almış bulunmaktadır.

İşte bu köyün gençleri ve onlara adeta abilik yapan ileri gelenleri bir araya gelerek derneğin kuruluşunu tamamladılar ve resmi açılışını yaptılar. 

Adeta Siyasetin nabzı bu açılışta attı.Tüm kesimleri bir araya getirerek Birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu gösterdiler. 

Birimşe ve çevre köyleri sosyal yardımlaşma kalkındırma  ve Kültür  derneği yönetim kurulu başkanı Mehmet Boğa yaptığı açılış konuşmasında " Köylülerimiz birbirlerini daha iyi  tanımalarını,toplumun en küçük yapı taşı güçlü Aile olmamız, güçlü aileler sülaleleri,sülaleler kabileleri,kabileler aşiretleri,aşiretler toplumları yani milleti oluştururlar. Gençlerimiz ve evlatlarımız geleneklerini,göreneklerini,milli ve manevi değerleri öğrenerek güçlü aile ortamını sağlayacaklardır. Gayemiz onlara değerlerine bağlı güzel bir gelecek bırakmaktır. Tüm büyüklerimizden beklentimiz bizlere rehber olsunlar, tecrübelerini bizlerle paylaşsinlar ve derneğimize güçlü şekilde sahiplensinler." dedi. 
Merkezi Göztepe mahallesinde olan dernek merkezinin açılışına geçildi. Açılışa Ak Parti milletvekili Abdurrahman Babacan, CHP milletvekili ve Büyükşehir belediye başkan adayı Veli Ağbaba,Ak Parti il başkanı Namık Gören, Saadet partisi il başkanı Mustafa Canbay, Battalgazi belediye başkanı Osman Güder, Battalgazi belediye başkan adayı Bayram Taşkın, Battalgazi CHP belediye başkan adayı Ali Karakuş, Yeşilyurt Ak Parti belediye başkan adayı İlhan Geçit, Yeşilyurt Ak Parti ilçe başkanı Ramazan Yaylacı,Pütürge belediye başkanı Mikail Sülük ve çok sayıda Parti yetkilileri,belediye meclis adayları ve üyeleri, STK temsilcileri ve Birimşeli köylülerle birlikte kabile ve aşiretler katıldı.

Dernek başkanı Mehmet Boğa gördükleri ilgiden memnun olduklarını ve tüm katılanlara teşekkür ettiğini belirtti.

Haber: Ramazan Baykara

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!