Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.80
  • ALTIN
    2528.5
  • BIST
    10889.48
  • BTC
    67753.103$

Battalgazi Belediye Başkan Adayı Büyük İhtimalle O İsim!


Battalgazi Belediye Başkan Adayı Büyük İhtimalle O İsim!
Seçim 2024 heyecanı iyiden iyiye başlamışken şüphesiz en sabırsız olanlar adaylar olarak göze çarpıyor. Belediye Başkan Adaylarından tutunda, İl Genel Meclis Adayları, Muhtar Adayları sahaya inmiş durumda. Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan'dan sonra bugün Battalgazi Belediye Başkan Adayı'nın da kulis bilgilerini edindik. İşte merakla beklenen Battalgazi ilçemizde gösterilmesi en yüksek muhtemel aday...

Seçim heyecanı yaklaştıkça adayların ve vatandaşların sabrı tükenmeye başladı. Malatyadan.com olarak Ankara'nın ve siyasetin nabzını tutarak ismi ön planda olan ve aday gösterilmeye çok yakın isimleri gerek parti içerisindeki kaynaklarımızdan, gerek ulusal manada hizmet veren usta gazeteci dostlarımızdan kulis bilgisi alarak ilk defa kamuoyu ile paylaşıp bu heyecana ortak oluyoruz.

Ekim ayının başında Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayının tekrar Selahattin Gürkan olacağını ilan etmiştik. Geçtiğimiz günlerde aldığımız bir çok kaynak ve kulis bilgisiyle bu tahminimiz tuttu ve Selahattin Gürkan ile devam kararının çıktığını yine ilk olarak paylaştık. Bugün Ankara'dan aldığımız son kulis bilgisinde Battalgazi Belediye Başkan Adayları içerisinden yaptığı özverili çalışmalar ve hizmetlerle adından sıkca söz ettiren mevcut başkan Osman Güder isminin önde olduğu ve tekrar mevcut başkanla yola devam kararının çıkabileceği bildirildi. Alternatif olarak Malatya Kayısı Borsası Başkanı Ramazan Özcan'ın ismi yer aldı. Diğer güzide adayların hepsi birbirinden kıymetli ama tüm değerlendirmelerde Osman Başkan'ın adının tekrar gelmesi sürpriz olmaz. 

OSMAN GÜDER İLE BATTALGAZİ PORTRESİ

Bir ilçe düşünün, toprağında altın (kayısı), suyunda huzur, sofrasında bolluk olsun.

Tarihi kadim, doğası cennetten bir vaha.

Sahip olduğu mirası geleceğe hakkıyla ve aslıyla taşıyan medeniyetin kalbi bir ilçe olsun.

Tarihinden doğasına, kültüründen gastronimisine, Beydağının eteklerinde, doğu ile batının kesiştiği kadim medeniyetlerin ortasında, insanımız kalbinde yer alan medeniyet zengini, birlikte yaşama kültürünün beşiği, İlk tohumun toprakla buluştuğu yer, İlk Şehirleşmenin ve doğu anadolunun cazibe merkezi Battalgazi.

Kültür mozaiği konumunda olan Battalgazi 2019 yılında göreve gelen Osman Güder ile gelişiyor, güzelleşiyor, zenginleşiyor, yenilikçi projelerle, modern altyapılar ve kültürel etkinliklerle geleceğe adım atıyor.

Göreve geldiği günden bugüne Battalgazi’ye güçlü bir kimlik kazandırmak için çalışan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşili ve barajın güzelliğini ilçe halkıyla buluşturmak adına Hasırcılar bölgesinde Kırkgöz Sahil Projesini başlattı.

150 bin metrekarelik alanda dinlenme ve gezi alanları, tarihi Kırkgöz Köprüsü Minyatürü, Piknik alanları, Seyir alanları ve anfi, Çocuk Oyun alanları gibi vatandaşların keyifli vakit geçirebileceği dev bir proje hayata geçirildi.

Maliyeti 100 milyon olan ilçenin prestiji konumundaki projeyle denizi olmayan Malatya sahile kavuştu.

Prestij Projeyle “Yeşilin İlçesi"

Doğanın ilçesi Battalgazi’deki en önemli projelerden biri de Derme Deresi. Selçuklu mahallesinden başlayan ve Eskimalatya’ya kadar devam eden 10 kilometrelik Derme Deresinin 1.etabında yaklaşık olarak 80 bin metrekarelik alan içerisinde 92 milyonluk dev yatırımlık proje hayata geçiyor. Battalgazi’mizin çehresini ve bölgenin kaderini değiştirecek, içerisinde 12 kilometrelik yürüyüş yolları, bisiklet parkuru, çardaklar, ışık tüneli, çocuk oyun alanları, macera parkı, seyir terası, su değirmeni, kanal üstü yaya köprüsü, şelale, gölet, cami, kaykay pisti, tırmanma duvarı, amfi tiyatro, sosyal tesisler, araç ve bisiklet köprüsünün de yer alması planlanan Derme Deresi Islah ve Park Projesi, ilçemize nefes aldırmasıyla birlikte prestij çalışmaları arasında yerini alıyor. 

Doğanın İlçesi 

Tarihi ve kültürel zenginliği ile ön plana çıkan Eskimalatya yapılan yatırımlarla daha da güzelleşiyor. Eski Malatya’nın tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, yeni bir kimlik kazandıracak Eski Malatya Malatya Meydan Projesi tarihi dokuyla birleştirilerek modern bir yapıya kavuştu. İlçe halkının yıllardır hasretle beklediği projede 72 araçlık açık otopark, 44 adet dükkan, kitap kafe, sosyal tesis ve meydan düzenlemesine yer verilen proje ile yaklaşık 96 milyonluk bu dev yatırım, her geçen gün gelişen Battalgazi’mizin ihtişamına ihtişam katıyor.

Huzurun İlçesi

Battalgazi'de yeşil artıyor, doğa canlanıyor. Yeşilin ve doğanın buluştuğu, vatandaşların beğeniyle ziyaret ettiği Çınar Park projesi 10 kat büyülterek, Malatya'nın en büyük yeşil alanını ilçeye kazandırmayı hedefleyen Battalgazi Belediyesi, Orduzu göletinden başlayıp mevcut Çınar Park ile birleştirilecek olan Orduzu Çarşıbaşı Park Projesi çalışmaları devam ediyor. 160 bin metrekarelik alan içerisinde; yürüyüş yolları, spor aletleri, bisiklet yolları, çardakların ve rekreasyon alanlarının olacağı yaklaşık 150 milyonluk proje ile çalışmalar kısa süre içerisinde tamamlanacak.

Yeşilin İlçesi

Battalgazi ilçesi doğasının yanında Sağlık turizmi açısından bölgemizde çok önemli bir yere sahip. İspendere’de 20 milyon liralık kanyon çalışmaları tamamlanarak bölgedeki şifalı su Sağlık turizmine katkı sunmak adına hizmete açıldı. Şifalı içme sularının ısıtılarak termal hale getirilmesi ve maliyeti düşürmek için GES projelerine 10 milyon liralık yatırım yapıldı. İspendere Şifalı içme sularında vatandaşların ailesiyle birlikte güzel bir zaman geçirmesini sağlamak için rekreasyon ve yürüyüş alanlarını güncelleyerek, bölge halkının istifadesine sunuldu. İspendere Otelinin iç tefrişat çalışmaları da 10 milyonluk yatırımla tamamlandı. 40 milyonluk yatırımla İspendere’nin çehresini değişti.

Sağlığın İlçesi 

Battalgazi'nin gücü, geçmişten aldığı ilhamla geleceğe yön vermesinde yatıyordu. İlk Şehirleşmenin merkezi, İlk tohumun toprakla buluştuğu yer olan Battalgazi’de tarihi M.Ö. 5500 yıllara dayanan ve Anadolu’nun en eski şehir devletinin kurulduğu Arslantepe Höyüğü’nde yapılan çalışmalar sonuç verdi ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesine eklendi. Dünya mirası olan Arslantepe Höyüğü'nün 2019 yılından bu yana yapılan çalışmalar ile Dünya Kültür Mirası kalıcı listesine eklenmesinde önemli bir paya sahip!

Tarihin İlçesi

Battalgazi Belediyemizin öncülük ettiği "Çalışan ve Üreten Gençler Programı" çerçevesinde Battalgazi’de Tekstilkent Projesi hayata geçiyor. Yüzlerce kişiye istihdam edecek proje ilçedeki işsizlik sorununu da ortadan kaldıracak. Hatunsuyu mahallesinde yapımına başlanılan ve ilçeye katma değer sağlayacak fabrika ile ilk çarklar en yakın zamanda dönmeye başlayacak. 

İstihdamın ilçesi 

Battalgazi'nin her köşesine dokunan Battalgazi Belediyesi, ayrım yapmadan her bölgede yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. 4 bin metrekarelik alan üzerine Türk bayrağımızın simgesi olan ‘Ay-Yıldız’ anıtı bulunan modern park ihtişamıyla da ilgi odağı olurken, 9 bin metrekarelik alan üzerine yapılan 18 milyon lirayı aşan ilçeyi gül kokusunun tüm ilçeyi sardığı Gül Bahçesi ve Kafe hizmete girdi. İlçenin her mahallesine bir park kazandırarak ve parkları yenileyerek çocukların mutluluğuna ortak olundu. Aynı zamanda Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesi üzerindeki 195 dekarlık alan, ekonomiye kazandırıldı. Oluşturulan Doğu Anadolu’nun en büyük özel sera ve fidanlık uygulama alanında Taflan, Likstrün, Lavanta, Biberiye, Lale ve Hanımeli gibi birçok bitkiler yetiştirilerek Battalgazi adeta bir çiçek bahçesine dönüştü. 125 bin metrekare alan üzerine kurulan Rulo Çim Üretim Tesisi ile Battalgazi daha yeşil ve güzel yarınlara hazırlanıyor.

Gül kokusunun ilçesi 

Bugüne kadar gönül belediyeciğini eksiksiz bir şekilde uygulayan Battalgazi Belediyesi, Hayır Çarşısı aracılığıyla 300 binin üzerinde aileye yardımlar ulaştırdı. Deprem sürecinde başlatılan yardım kampanyalarıyla yine yüz binlerce insanımıza yardımlar ulaştırıldı. İnsanımızı zorda, darda bırakmamak ve yaraların sarılması için yardımlar hız kesmeden devam ediyor. 

Paylaşmanın İlçesi 

 "Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi" ile dar gelirli ailelere doğalgaz desteği sağlandı. Battalgazi'de  bulunan 7 mahallede doğalgaz altyapısının bulunduğu ve teknik açıdan uygun olan 600 ailenin konutuna ücretsiz doğalgaz sobası belediyemiz tarafından temin edildi. 400 doğalgaz sobası daha temin edilecek.

Sıcak muhabbetin ilçesi 

20 bin metre kare kapalı alana sahip, içinde erkeklere ve bayanlara özel iki yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, hamamı, saunası, fitness salonu bulunan ve 2000 üyeye aynı anda hizmet verebilecek Battalgazi Sosyal Yaşam Merkezi’mizde, vatandaşlara kaliteli ve hijyen bir ortamda spor yapma olanağı sunuluyor. Yıkılan Battalgazi Öğrenci Yurdu’nun yerine yapılacak olan Battalgazi Spor Kompleksi’nin inşası devam ederken bu yıl içinde ilk misafirlerini ağırlayacak. 40 milyonu aşan proje Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Çok Amaçlı Spor Salonu’nu yer alıyor. Bölgede ilk olma özelliğini taşıyan Engelsiz Yaşam Merkezimizde 250 engelli vatandaşa hizmet vererek, gönüllere dokunuyor. Özel gereksinimli çocukları evlerinden alarak birebir eğitim ve tedavilerle topluma entegre etmek için çalışılan merkezle Malatya'ya hizmet ediliyor. 

Sağlıklı yaşamın İlçesi

Battalgazi Belediyesi bu yoğun tempoda gençlerle buluşuyor ve onların taleplerini de dinliyor. Yapılacak yatırımlarda gençlerin hizmet alabileceği alanlar oluşturuyor, kendilerini geliştirme fırsatı sunuluyor. Spor salonları, spor kompleksleri, sahalar, tenis kortları, gençlik merkezleri, yüzme havuzları gibi birçok yatırımla, maliyeti 300 milyonu aşan projeler hizmete sunuldu. Bu devasa projelerinin yanında gençlerin sınav maratonunda da yalnız bırakmayan Battalgazi Belediyesi, Önemli sınavlarda, tekrar dersleri ve eğitim setleriyle her zaman gençlerin yanında oldu. 15 bin öğrenciye YKS deneme seti, 17 bin öğrenciye kırtasiye seti, 5.6.7 ve 8’nci sınıf öğrencilerine 20 bin kaynak desteği ve 10 bin çocuğa 30 bin adet kışlık kıyafet yardımı yapıldı.

Gençlerin İlçesi 

Battalgaziyi Kentsel dönüşüm projeleriyle yeniliyor, güvenli yapıların olduğu bir ilçe haline getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Osman Güder’in yoğun gayretleri sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olurlarıyla Şehit Fevzi Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesini başlatıldı. Kentsel Dönüşü kapsamında 679 konut, 18 dükkan, kafeterya ve parkların yer aldığı 110 dönümlük alan dönüştürüldü. Mahalle sakinleri yeni, güvenli, modern yuvalarına kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyor.

İlklerin öncüsü 

Yol medeniyettir mottosuyla ‘asfaltsız yolumuz kalmayacak diyen’ ve Battalgazi belediye Başkanı Osman Güder göreve geldikten bu bin 470  km yeni imar yolu açarak, 6 bin 790 km sıcak asfalt serimi, 9 bin 740 km sathi kaplama, 7 bin 650 km temel alt temel çalışması ve diğer yol çalışmalar ile toplam 1 milyara yakın bir dev hizmet Battalgazi ilçesine kazandırıldı.

Lezzetin İlçesi 

Hizmet belediyeciliği kapsamında çalışmalar yapıyor, her alanda vatandaşların yanında yer alıyor. Sosyal tesisleriyle hizmet sektöründe yeni bir çığır açan Battalgazi Belediyesi, Yeşilçam Sosyal tesisleri, Çınar Park Sosyal Tesisleri, Trafik Park, Hastane kafe ile farklı konseptte Malatya ve Türk mutfağının en güzel örneklerini vatandaşların hizmetine sunuyor.

Turizm'İn İlçesi 

Kervansaray, Poyraz Konağı, Ulu Cami gibi ilçemizin en önemli turist çeken tarihi noktalarında da yaptığımız çalışmalarla turist sayısını arttırdık. İl içinden, il dışından ve ülke dışından çok sayıda misafirlerin ağırlandığı tarihi noktalarda, 6 Şubatta yaşanılan asrın felaketi sonrasında tadilat çalışmalarının çok hızlı bir şekilde başlamasına öncülük ettik. 700 yıl önce yapılan ve günümüze kalıntıları kalan Şahabiyye-i Kübra Medresesi, Battalgazi’nin makamı gibi tarihi eserlerin ayağa kaldırıp turizme kazandırılması noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemizdeki tarihi noktalar kısa süre içinde ayağa kaldırılacak.

Kültürün İlçesi 

Battalgazi’mize ait olan Malatya Orman Ürünleri ve Mobilya Tesisleri Anonim Şirketi 9 bin Metrekare kapalı alanda faaliyetini sürdürüyor. Belediye üretim üssü olan MORMAŞ 47 İl ve 8 Ülkede yaptığı çalışmalarla bölgenin en büyük ve en saygın işletmelerinden biri olarak Türkiye’nin ihracatına da katkı sunarken Battalgazi markasını dünyaya tanıtıyor. 

Dünya Markası

İlçemiz aynı zamanda sağlığın merkez üssü oluyor. Toplamda 60 bin 566 m² alana kurulmuş olan 2 bloktan oluşan 85 adet poliklinik alanlarında, 7 adet acil serviste olmak üzere toplam 92 adet polikliniğe sahip Battalgazi Devlet Hastanesi en ileri teknolojiyle sağlık hizmetine devam ediyor.

Sağlığın üssü

Battalgazi Belediyesi tarafından Sağlık Bakanlığına tahsis edilen alanda Eski Malatya semt polikliniği hizmete başlamak için gün sayıyor. Poliklinik hizmetlerinin yanı sıra acil sağlık hizmetleriyle bölge insanı için önemli bir talebi daha karşıladı.

Hizmetin Merkezidir 

Battalgazi Belediyesi ile bir bütün olan Millet Bahçemiz vatandaşlarımız nefes alacağı, spor yapacağı, aktivitelerle güzel zaman geçireceği yeşil bir alan. 80 bin metrekarelik alanıyla Millet Bahçesi memleketimizin ‘Yeşil Malatya’  sloganına çok yakıştı. 

Yeşilin Her Tonudur 

Tertemiz bir sabaha uyansın diye Battalgazi, sabah erkenden yola koyulur temizlik personeli. Gündüz nüfusu 500 bini aşan Battalgazi de sahadaki 427 temizlik personeliyle 2019 yılından bu yana toplam 419 bin ton çöp toplama ve 2 milyon ton hafriyat işlemi gerçekleştirerek, 2019 yılından yana yaptığı bu işlemlerle Malatya’nın en temiz ilçesi olmayı başardı.

Malatya’nın en Temiz ilçesi 

SAHİPLENDİĞİ MİRASI GELECEĞE TAŞIYAN ASIRLIK BATTALGAZİ 

Nereye bakarsan geçmişten bir anı canlanır gözünde, o yüzdendir ki Battalgazi tüm ilçelerimiz içerisinde bir başka.


 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 2
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 3
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Vahap
    03-12-2023 16:58

    Kaleminize elinize saglik

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!