Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2435.9
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64547.38$

Başbakan Davutoğlu Malatya'da halka seslendi


Başbakan Davutoğlu Malatya'da halka seslendi
Başbakan Ahmet Davutoğlu Partisinin düzenlemiş olduğu Malatya Mitinginde halka seslendi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Milletimiz gayet iyi biliyor ki artık Türkiye'nin, bütün sıkıntılarının üstesinden gelecek gücü de var iradesi de var. Türkiye eskisi gibi aciz ve bağımlı bir ülke değil. Aciz ve bağımlı bir ülke olarak üzerinde ameliyatlar yapılabilecek, terör oyunları oynanabilecek bir ülke değil. Türkiye artık güçlü, kudretli, yükselen bir devlet" dedi. Davutoğlu, partisince Malatya'da düzenlenen mitingdeki konuşmasına vatandaşları "Destan şehrin yiğit insanları" şeklinde selamlayarak başladı. Vatandaşların 'Dik dur eğilme, bu millet seninle' sloganları üzerine Davutoğlu, "Biz hep Malatyalılarla birlikte dik durduk, dik duracağız" karşılığını verdi. Malatya'nın kendilerini her zaman büyük coşkuyla karşıladığını dile getiren Davutoğlu, Malatya mitinginin yine en coşkulu mitinglerden birisi olduğunu ifade etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, vatandaşların 'İşte meydan işte Başbakan' sözleri üzerine, "Doğru, işte meydan işte Başbakan, işte Başbakan işte Malatya. Aziz kardeşlerim, bunların hepsi meydandan çekildiler ama biz meydanları doldurduk. 1 Kasım'da da inşallah sandıkları dolduracağız" dedi. Malatyalılara gösterdikleri ilgiden ve coşkularından dolayı teşekkür eden Davutoğlu, "Sağ olun var olun, bin yaşayın, Allah Malatya'yı, Malatyalıları aziz eylesin. Malatya, Malatya bulunmaz eşin, gönülleri coşturur ayla güneşin, sandıkları doldurur yiğitlerin. Sağ olasın Malatya" diye konuştu. "Malatya gönlümüzün, davamızın şehridir" ifadesini kullanan Davutoğlu, 'Başbakan Ahmet, vatan sana emanet' sloganları atan alandakilere, "Vatan bize, sandıklar Malatya'ya emanet. Emanete sahip çıkacak mısınız Malatyalılar? Yiğit Malatyalılar, meydanı boş bırakmayan Malatyalılar, sandığı da dolduracak mısınız? 1 Kasım'da gür bir sesle tekrar 'milli irade ve demokrasi' diyecek misiniz? Malatya'nın farkı bu, hep yanımızda oldu" sözleriyle karşılık verdi.  Malatya'ya eli boş gelmediklerini dile getiren Davutoğlu, konuşması sırasında 10 maddeden oluşan Cumhuriyet Bayramı müjde paketini açıklayacağını ifade etti. 

 "Malatya bizim destan şehrimizdir"

 Malatya'nın ilçelerini ve mahallelerini sayarak selamlayan Davutoğlu, "Battal Gazi'nin, Niyazi Mısri'nin diyarı, erenlerin diyarı Malatya'ya selam olsun. Malatya sahabe şehridir. Malatya, daha önce geldiğimde ifade ettiğim gibi -daha önce kimse kullanmamıştı bu tabiri ben söylüyorum, hep de söyleyeceğim- Malatya bizim destan şehrimizdir, inşallah demokrasi destanını da siz yazdınız, siz yazacaksınız. 1 Kasım'da destan yazmaya var mıyız?" diye konuştu.
İstanbul'un fethinden 7 asır önce Bizans ordularının bu topraklarda dize getirildiğini, Anadolu topraklarının Kelime-i Tevhid ve ezanla tanıştığını anımsatan Davutoğlu, "1071 Malazgirt Zaferinden önce de burası bizim diyarımız oldu. O gün bugündür Malatya medeniyet çizgimizin en parlak, en yüce, en kutlu şehirlerindendir. Kimse abarttığımı düşünmesin, ben ülkemin şehirlerine ve insanına hayran olan kardeşinizim, benim gözümde eski Malatya'daki Ulu Cami sadece Malatya'nın değil Türkiye'nin bin yıllık tapusudur, bin yıllık kimliğidir. Teze Cami, Söğütlü Cami de öyledir. Evet, Malatya her zaman akla karayı ayırmış, hak yoldan hiçbir zaman ayrılmamıştır" değerlendirmesinde bulundu. Malatya'nın Türkiye'yi aydınlatan, Türkiye'yi Türkiye yapan pek çok değer ürettiğini ve bu değerleriyle her zaman gurur duyduğunu anlatan Davutoğlu, "Mustafa Seyit Osman Hulusi Efendi'nin, Turgut Özal'ın, yiğit Hamido'nun şehridir Malatya" dedi.
"Malatya biraz Ahmet Kaya, biraz Eşref Bitlis'tir" şeklinde konuşan Davutoğlu, bugünün, merhum Ahmet Kaya'nın doğum günü olduğunu hatırlatarak, "Yasakların, tabuların egemen olduğu eski Türkiye'de kaybettiğimiz bu yürekli insanları rahmetle yad ediyorum, rahmetle anıyorum. Malatya merhum Menderes'e de merhum Özal'a da sahip çıkmıştır. Hepsinin hatırasını saygıyla, hürmetle yad ediyorum, mekanları cennet olsun" dedi. AK Parti'ye kurulduğu günden beri en zor zamanlarında Malatya'nın sahip çıktığını anlatan Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı en zor zamanlarda sahiplendiği için, her seçimde en başa güreştiği için Malatya'ya teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

 "Meselemiz memleket meselesi"

 Malatyalıların, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a rekor oyla destek verdiğini ve AK Parti'nin, girdiği seçimlerde Malatya'da rakipsiz olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Malatyalılar bakın 2007 seçimlerinde yüzde 67 oy verdiniz, 2011 genel seçimlerinde yüzde 68 oy verdiniz, 2014 yerel seçimlerinde yüzde 62 oy verdiniz, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde cumhurbaşkanımızla çıtayı yukarıya çıkardınız, yüzde 70'in üzerinde oy verdiniz, 7 Haziran'da yüzde 60 verdiniz. Malatya yüzde 75 yakışmaz mı? Yakışmaz mı, yakışır değil mi? Malatya yüzde 75'e var mısın? 6'da 6 yapmaya var mısın Malatya? Ses gür, alınlar ak, inşallah sandıklar da pirüpak, 6-0 olacak inşallah. İnanıyorum ki 1 Kasım'da destan şehir Malatya yeni bir destan yazacaktır ve bu destanı yazacağınızdan hiçbir şüphem yok. Bir kez daha Malatya'ya güveniyor, Malatya'nın, Türkiye'nin şanını yükseltmek için sandıkları dolduracağınıza inanıyorum. Malatya'nın, Türkiye'nin şanını yükseltmeye var mısınız? 'İlk günkü aşkla haydi Bismillah' demeye var mısınız? Diyelim bakalım, 'Haydi Bismillah'. Ne için diyoruz bunu, memleket meselesi için. Meselemiz memleket meselesi." 

"Türkiye artık güçlü, kudretli, yükselen bir devlet"

 "Türkiye 13 yıldır AK Parti ile bir başarı hikayesi yazıyor" şeklinde konuşan Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Dünyada tarihin en büyük ekonomik krizlerinden birinin yaşandığı bir zamanda Türkiye atılım üstüne atılım yapıyor. Ülkelerin, dev küresel şirketlerin iflas ettiği bir dönemde Türkiye istikrarlı bir şekilde ekonomisini büyütüyor. Rakipleri küçülürken Türkiye büyüyor, büyümeye de devam edecek. Çevremizdeki birçok ülkeyi takip ediyorsunuz, yangın var, kiminde ekonomik, kimin de siyasi yangın. Türkiye demokrasisiyle ekonomisiyle, dinamizmiyle bir istikrar adası olarak dimdik ayakta. Sıkıntılarımız yok mu? Evet, var ama milletimiz gayet iyi biliyor ki artık Türkiye'nin bütün sıkıntılarının üstesinden gelecek gücü de var, iradesi de var. Türkiye eskisi gibi aciz ve bağımlı bir ülke değil. Aciz ve bağımlı bir ülke olarak üzerinde ameliyatlar yapılabilecek, terör oyunları oynanabilecek bir ülke değil. Türkiye artık güçlü, kudretli, yükselen bir devlet."  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!