Malatya
06 Mayıs, 2025, Salı
  • DOLAR
    38.61
  • EURO
    43.78
  • ALTIN
    4045.6
  • BIST
    9.168
  • BTC
    94584.048$

Aziz Dede Malatya'da törenle anıldı


Aziz Dede Malatya'da törenle anıldı
Aziz Dede’yi anma etkinliğinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Anadolu’yu bize yurt yapanlar, barışın, sevginin diyarı yapanlar, Anadolu Erenleri, Uluları, Velileri ve tabi ki dedelerimizdir.
Aziz Dede’yi anma etkinliğinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “Anadolu’yu bize yurt yapanlar, barışın, sevginin diyarı yapanlar, Anadolu Erenleri, Uluları, Velileri ve tabi ki dedelerimizdir.Bizim inanç önderlerimiz ‘incinsen de incitme’ anlayışını bizlere öğrettiler. Hiç bir zaman şiddetin, kinin yanında yer almayacağız.”ifadelerini kullandı.
Ağuiçen Ocağından Seyyid, Aziz Dede ( Ape Aziz ) Hakk’a yürüyüşünün 49. yıldönümünde türbesi başında törenlerle anıldı.Adıyaman’ın Oluklu köyünde  Aziz Dede Türbesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin organizesiyle bir araya gelen on binlerce kişi, kurbanlar kesip, lokma dağıttılar.CHP Genel Başkan yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları, Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer, il ve ilçe yöneticileri ile gençlik kolları üyelerinden oluşan kalabalık bir grupla anma etkinliğine katılan CHP’lilere ilginin yoğunluğu dikkat çekti.Aziz Dede Türbesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Zeki Akdağ, Aziz Dede’nin insanlar arasında ayrım yapmayan, paylaşan ulu bir kişi olduğunu belirterek, dernek kuruluşunun ardından yaptıkları çalışmaları aktardı.Akdağ, kısa süre içerisinde Cemevi inşaatını  tamamlamayı planladıklarını söyledi.Etkinlikte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ağbaba, anma etkinliğinde bulunmaktan onur duyduğunu belirterek, “ Burada bulunanlar yüzyıllardan beri bir güzelliği, bir dostluğu yaşatmaya çalışıyorlar. Sizi buraya getiren bir güç, çıkar değil. Hakim olanların anlamadıkları bir düşünce. 49 Yıl önce Ehlibeyt soyundan gelen Aziz Dede’nin bu topraklara bıraktığı kardeşlik, hoşgörü tohumudur. Anadolu’yu bize yurt yapanlar, barışın, sevginin diyarı yapanlar, Anadolu Erenleri, Uluları, Velileri ve tabi ki dedelerimizdir. Aziz Dede, bu coğrafyada işte bu değerlerin  en önemli temsilcilerinden biridir. Onu bir kez daha anıyor, onun düşüncelerini sonsuza kadar yaşatacağımızı belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı..CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba; “Bu topraklarda Aziz Dedeler bir inancı yaşatmaya çalıştılar. Bu inancın özünde sevgi, hoşgörü, kardeşlik vardır. Bu inanç dayanışmadır, barıştır, özgürlüktür. Bu amaç o kadar güçlüdür ki, yüzyıllardan beri her türlü baskıya rağmen yaşamıştır. Bu inancı savunanları, savundukları için zulüm görenleri, öldürülenleri saygıyla anıyorum. ‘Yarin yanağından gayrı her yerde, her şeyde, hep beraber’ diyen Şeyh Beddrettin’i buradan anıyorum. ‘Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan’ diyen Pir Sultan Abdal’ı buradan  anıyorum. Bir elinde ceylanı , bir elinde aslanı barış ve hoşgörü içinde yaşatmayı öğreten Hacı Bektaş-ı Veli’yi anıyorum.Ve bugün burada özgürce konuşabiliyorsak, ulusal kurtuluş savaşının kahramanı Mustafa Kemal’i huzurlarınızda anıyorum. Daha dün Cemevinde öldürülen Uğur’u, bu uğurda öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ları saygıyla anıyorum” dedi.“Bizler her zaman hoşgürüyü,sevgiyi, kardeşliği hakim kılacağız.” Diyen Ağbaba, konuşmasının sonunda “ Bizim inanç önderlerimiz ‘incinsen de incitme’ yi bizlere öğrettiler. Hiç bir zaman şiddetin, kinin yanında yer almayacağız. Bu etkinliği yapan Zeki Akdağ ve gönül dostlarına teşekkürlerimi iletiyorum. Emek verenlere, katkı sunanlara saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından deyişler söylenerek, Cem gerçekleştirildi. On binlerce kişiye lokma dağıtıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!