Malatya
22 Nisan, 2025, Salı
  • DOLAR
    38.22
  • EURO
    44.23
  • ALTIN
    4157.8
  • BIST
    9.317
  • BTC
    87507.546$

Aslantepe Höyüğü İçin Tek Reklamı Sarıtaç Yaptı!

Aslantepe Höyüğü İçin Tek Reklamı Sarıtaç Yaptı!
Eğitimci - Yazar Asuman Sarıtaç, Malatyayı ve değerlerini tanıtmaya devam ediyor.

Anadolu'nun İlk Şehir Devleti olan ve Malatya sınırları içerisinde yer alan Aslantepe Höyüğü Unesco listesine eklendiği ilk günden bu yana bu gurur veren gelişmeyi daha çok kitlelere ulaştırabilmek adına yayın grubumuza ait binlerce takipçimizin olduğu tüm sosyal medya sayfalarımıza kapak yapmıştık. Bir Şanlıurfa Göbeklitepe'nin çeyreği kadar bile reklamının yapılmadığı Aslantepe Höyüğü için Eğitimci ve Yazar Asuman Sarıtaç güzel bir kitap yazarak tanıtıma katkı sundu. 

Çocuk hikaye kitabını neden bu konu üzerine yazdığını açıklayan Sarıtaç, şöyle bir yazılı mesaj paylaştı. 

Saygıdeğer Hanımefendiler ve Beyefendiler ve Malatya’nın güzel çocukları;

Bugün Günlerden Aslantepe Höyüğü dedik ve Malatya için buradayız. Öncelikle bu çocuk hikâye kitabını neden yazma gereği duyduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Uzun yıllardır Malatyalı bir eğitimci olarak yüzlerce öğrencinin eğitimine dokunduk ve memleketimize, şehrimize hizmet ettik. Ağır bir deprem sürecinden geçtik ve hepimiz bu yaralı şehrin yaralı insanları haline geldik. Ancak şehrimizi ne deprem sürecinde ne de sonrasında terk etmedik, hatta daha da dört elle sarılı verdik. Bu kitabı yazmak benim için doğduğum, yaşadığım, çocuklarımı büyüttüğüm Malatya’ya bir vefa borcuydu. Evet, bu şehrin havasını teneffüs eden, suyunu içip, ekmeğini yiyen her insanın bana göre bir vefa borcu vardır bu memlekete.

Bundan birkaç ay önce bu şehrin sokaklarında, caddelerinde dolaşırken eğitim sektörünün dışında da Malatya’nın gelişimine, geleceğine nasıl bir katkıda bulunabilirim diye düşünüyordum. Malatya’yı daha iyi nasıl geliştirebiliriz, bu memleketi daha yaşanabilir hale nasıl getirebiliriz sorusuyla dertlenmek zannedersem Malatya’da yaşayan her vatandaşımızın düşündüğü bir şeydir.

Bu düşüncenin sonucunda da en nihayetinde kırka yakın kitabın yazarı olarak şehrin gelişimine kalemimle katkıda bulunmaya karar verdim ve elimizde ki en değerli hazineyi UNESCO’nun dünya mirası listesine almış olduğu, küresel bir değer haline gelen, dünyanın ilk devlet sisteminin tohumlarının atıldığı, devletin, yönetim sistemlerinin ve bürokrasinin doğduğu, M.Ö. 5000 yılından itibaren insanlığın en büyük dönüşümlerine tanıklık eden Aslantepe Höyüğü’nü hikayeleştirerek gelecek nesillerimize aktarmak istedim.

Malatya çağlar boyunca tarihin, kültürün, ticaretin merkezi olmuş, kadim bir memlekettir. Aslında Malatya sadece bir şehir değil, tarihin kendisi olan bir şehirdir. Aslantepe Höyüğü de sadece bir yönetim merkezi değil, aynı zamanda büyük bir kültürel ve sanatsal zenginliğe de ev sahipliği yapmış bir yerdir. Aslantepe kazı alanı insanlığın ilk büyük adımlarının atıldığı, medeniyetin doğduğu, sadece geçmişi değil, geleceği de şekillendiren bulunmaz bir hazinedir.

Evet, Malatya olarak elimizde böyle bir hazinemiz var. 

Bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Urfa-Göbeklitepe’yi hepimiz biliriz. Dünyaca tanınmış yine Unesco tarafından dünya mirası listesine alınmış tarihi bir değerimiz. Nasıl ki Göbeklitepe önce Urfa halkına mal oldu, sonrasında Türkiye’ye mal oldu, en nihayetinde tüm dünyaya mal oldu. 

İşte Aslantepe höyüğü’nü Malatyalılar olarak önce bizler sahipleneceğiz, sonra ülke gündeminde yukarılarda tutacağız ve en sonunda tüm dünyada tanıtımını sağlayacağız. 

Ben bir yazar olarak Malatya’mıza bir vefa borcu olarak üstüme düşeni yaptığımı düşünüyorum. Bugün sizler bu davete icabet ederek Malatya’yı ne kadar önemsediğinizi de göstermiş oldunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. 

Ayrıca Aslantepe Höyüğü’nün ortaya çıkarılmasına imkân sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı’mıza, bu konu için ilgi ve alakasını esirgemeyen il kültür müdürümüz Sayın Yener Oba Beyefendiye çok teşekkür ediyorum.

Aslantepe Höyüğü’nün dünya mirası listesine alınması için çalışan, emek veren siyasetçilerimize, insanların rahatça gezebilmesi için çeşitli donatılar yapan geçmişte ki ve şimdi ki Büyükşehir Belediye Başkanlarımıza, Battalgazi Belediyemizin geçmişte ki ve şimdi ki belediye başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Yıllar önce bu kazıları başlatan Fransız ekibine, kazıların sürdürülmesini sağlayan İtalyan ekibine ve özellikle Höyükte 30 yıl kazı başkanlığı yaparak emekli olan Prof. Dr. Marcella Frangipane’ye, 26 yılını bu kazılara veren Arslantepe Höyüğü Kazı Başkanı Doç. Dr. Francesca Balossi Restelli’ye bir Malatyalı olarak çok teşekkür ediyorum.
Ve ‘Bugün Günlerden Aslantepe Höyüğü’ isimli çocuk hikâye kitabımı doğduğum, yaşamaktan gurur duyduğum, eşsiz güzellikleriyle kadim bir şehir olan Malatya’ya ve Malatya’nın kıymetli, güzel insanlarına emanet ediyorum.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!