Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62979.407$

Arapgir 31 Mart Seçimi İçin Kararını Verdi!


Arapgir 31 Mart Seçimi İçin Kararını Verdi!
31 Mart Seçimlerine artık son bir hafta kala, Arguvan ilçemizin ardından Arapgir İlçe Analizimizi yapıyoruz. 

Arapgir Malatya’nın en köklü, medeniyetin ve tarihin doğal güzelliklerle buluştuğu Malatya Merkez’e 110 km mesafede yer alan şirin bir ilçemiz. Meşhur Coğrafi İşaretli ürünleri Köhnü Üzümü ve Mor Reyhan Çayı ile Türkiye’de nam yapmış Acıbadem Sağlık Grubu’nun CEO’su Mehmet Ali Aydınlar ve bir çok başarılı iş insanı ve akademisyen bağrından çıkarmıştır. 

Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu 27 Mart 1994 yılında Refah Partisi’nden Arapgir Belediye Başkan Adayı olarak siyasete giriş yaptı. 2009 yılında AK Parti adayı olarak belediye başkanlığına seçilen Cömertoğlu, 2 dönem başkanlık yaptıktan sonra AK Parti’nin aday göstermemesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisine geçerek isminin partiden daha önde olduğunu ispat ederek bu defa 2019 yerel seçimlerinde CHP adayı olarak seçimi kazandı. 

Bu dönem için adı Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığından tutun, Yeşilyurt Belediye Başkan Adaylığı içinde bayağı kulislerde konuşuldu. Hatta “Selahattin Gürkan Düşerse Malatya Düşer” gibi klişe bir manşeti yine Malatyadan.com’a verdiği röportajda sarf etmiş, memleketin içine düştüğü durumdan bir hayli yakınmıştı. 
Cömertoğlu sonunda kararını verdi ve tekrar CHP’den Arapgir Belediye Başkan Adayı gösterildi. İlçe’nin anotomisini bilen, insanlarla güçlü diyaloğu olan, herkesin kolay ulaşabildiği nadir insanlardan biri olması, sevgiyi ve teveccühü arttıran etkenlerin başında geliyor. 

SAMİ ER İÇİN AK PARTİ KAZANACAK DEDİKODUSU YAPILDI!

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er’in Arapgir Deregezenli olmasından dolayı bir takım algılar yapılarak “Yok efendim Sami Er kesin kazanıyor. Arapgirliler, AK Parti adayı Çetin Özdemir’e destek vererek büyükşehir ile daha koordineli bir hizmet almayı hedefliyorlar” şeklinde sağda solda söylemler arttı. Üstelik AK Parti adayı Çetin Özdemir Arapgirli bile değil! Aslen Ağınlı sonradan Arapgir’e yerleşen bir ailenin ferdi. Sami Er’in köyü Deregezen, Arapgir’den çok Elazığ’a yakın bir konumda olmasından dolayı adaylığı kent merkezinde olduğu gibi Arapgir ilçesinde de pek fazla heyecan oluşturmamış. Halktan edindiğimiz bilgilere göre Sami Er’in ilçede pek karşılığı yok! AK Parti Adayı Çetin Özdemir’in ise Haluk Cömertoğlu gibi ciddi bir rakibin yanında hiç şansı bulunmuyor.

ARAPGİR KARARINI VERMİŞ! BİR KEZ DAHA CÖMERTOĞLU!

Başarılı işleri ve ilçeye kattığı önemli yatırım ve marka değeriyle vatandaşların gönlüne girmeyi başaran isim Haluk Cömertoğlu son 2019 seçimlerinde 7 bin 165 geçerli oyun 3 bin 793’ünü alarak en yakın rakibi AK Parti adayı Rıza Murat Türksoy’a 770 oy farkı attı. 

CHP – Haluk Cömertoğlu %52.94
AK Parti – Rıza Murat Türksoy %42.22

Bu seçimde başkan Cömertoğlu’nun en az yüzde 5 oyunu arttıracağı tahmin ediliyor. 

CÖMERTOĞLU YENİ DÖNEMDE NE YAPACAK?

Seçimin Malatya’da açık ara önde sitesi malatyadan.com’a özel demeç veren CHP Adayı ve Mevcut Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu “Arapgirimizde alt yapı sorunumuz kalmadı. Yeni dönemde ilçemizin marka değerini arttıracak projelerimiz var. İlçemizde istihdam ve yatırımın gelmesi için turizm hedeflerimiz var. Mor Reyhan Çayımızın üretim entegre tesislerimizde bir büyüme söz konusu. Arapgir’i artık Malatya değil, tüm Türkiye, tüm Dünya tanıyor, biliyor. Arapgir huzur ilçesidir. Herkesin birbiriyle hoşgörü ve uzlaşı içinde anlaşabildiği, kavga dövüş ve olaylardan uzak bir ilçedir. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Sizin vesilenizle hem ilçemizin hem de tüm Malatyalı hemşehrilerimiz ve islam aleminin içerisinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayının hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Rabbim tüm oruçlarımızı ve iyiliklerimizi dergahında kabul etsin. Bu ramazan diğer tüm ramazanlara nazaran daha yardımlaşma ve dayanışma içerisinde geçireceğimiz bir aydır. Herkes olmayana ve yoksul, mağdur vatandaşlarımıza yardımcı olsun.” Dedi.   
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!