Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63587.088$

Andımızı Okumak Kimin Zoruna Gidiyor?


Andımızı Okumak Kimin Zoruna Gidiyor?
Malatya Demokrat Eğitimciler Sendikası İl Başkanı Veysel Fırat son günlerde gündemden düşmeyen Andımız konusuna açıklamayla cevap vererek " Andımızı okumak kimin zoruna gider ki? dedi. 
Malatya Demokrat Eğitimciler Sendikası İl Başkanı Veysel Fırat son günlerde gündemden düşmeyen Andımız konusuna açıklamayla cevap vererek " Andımızı okumak kimin zoruna gider ki? dedi. 

Fırat yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi. 

2013 Yılında barış sürecinin eseri olarak kucağımızda bulduğumuz, Andımızın ilk dersin başlangıcında okunmasının kaldırılmasına Danıştay 8. Dairesi dur demiştir. Hukuk devleti isek yargı kararlarını uygulamak zorunda olduğumuzu unutmamalıyız. Milli Eğitim Bakanlığı sürekli olarak yargı kararlarını uygulamamak için kulağı tersten göstermektedir. Ancak andımız konusunda böyle bir uygulamanın olmasını istemiyoruz.   

 Andımız, öğrencilerimize birlikte iş yapabilme davranışı kazandırdığı gibi, milli birlik ve beraberliği öğütleyen, doğruluğu dürüstlüğü, küçükleri sevmeyi büyükleri saymayı öğreten, yurdunu ve milletini özünden çok severek çalışmayı emreden ve Türk olmakla övünç duymamızı isteyen, millet olarak özgüvenimizi geliştiren bir metindir. Bu metnin neresi kimin yarasını gocundurdu da kaldırıldı. Birilerinin çıkıp bunu millete anlatması lazım. ‘’Ne Mutlu Türküm Diyene’’ demek mi nice güzel ilkeleri hatırlatan metin okunmasına engel oldu. Bırakın da Türkiye’de yaşamakla bu millet övünsün.  

Andımızı kaldırılınca PKK ile mücadelede başarı mı sağladınız? Andımız okunmayınca Habur’da milyonlar teröristleri selamlamaya gelmedi mi? Andımızın okunmaması askeri bölgedeki bayrağımızın indirilmesine engel mi oldu yoksa sebep mi oldu? Bunun farkında mısınız?  Bu toprakları kendine vatan yaparken nice zulüm ve acılar çekmiş bu milletin Türklüğüyle övünmesinden daha doğal ne olabilir. Bırakında bu topraklarda yaşayan 81 milyon Türküm demekle övünsün.  

 Anayasamız Madde 54. derki, ‘’Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür.’’  Bizim için Türk olmak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. Türkiye halkını neden parçalara bölüyoruz ki. Herkes etnik olarak ne olduğunu bilsin ama Türkiye Cumhuriyetinin mensubu olan herkese Türk denildiğini de bilsin. Türkiye’de yaşayan herkesi bir kimlik altında toplamak gerekir. Nasıl ki yurt dışına çıktığımızda Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olduğumuzdan dolayı bize Türk diyorlarsa, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkese de Türk denildiğini anlamamız ve kabul etmemiz gerekir. 

 ABD vatandaşlarına Amerikan, Almanya’da yaşayanlara Alman, İngiltere’de yaşayanlara İngiliz denilince ırkçılık olmuyor da Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayanlara Türk denilince mi ırkçılık ve ayrımcılık yapılmış oluyor. Biz 81 milyon bu öğretiyle yetişip Türkiye halkları olarak Türk kimliğinde birleşmek istiyoruz. Artık Türkiye halklarının değerleriyle oynamayın.  

Demokrat Eğitimciler Sendikası Olarak, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun amaçlarını içeren, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, yıllardır övünerek yaptığımız değerler eğitiminin öğretilerini kapsayan andımızın, öğrencilerimiz tarafından okunmasını doğru buluyoruz.  

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!