Malatya
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2475.3
  • BIST
    10508.55
  • BTC
    66266.64$

Allah Malatya'yı Sizin Şerrinizden Korusun!


Allah Malatya'yı Sizin Şerrinizden Korusun!
Malatya'da yıkılan ve çöken sadece binalar değil, buna ahlak, medya ve gazetecilik anlayışını da koymamız gerekiyor!

Malatya’da sözde yayıncılık yapan boş beleş insanların eline kamera mikrofon verip sağa sola süren ve tüm gerçeklerden habersiz, çarpıtma ve yaygara yapan yerel kanalın muhabiri B.A. ve program yapımcısı reklamcının karısı H.K. geçtiğimiz günlerde Malatya dışında yaşayan Malatyalı iş insanları ve bazı siyasileri hedef almışlar, Malatya’ya yardım etmemekle suçlamışlardı. Şehrin %90’nın başka illere dağıldığı süreçte orada kalıp can sıkıntısın sağa sola sataşmanın habercilik olduğunu sanan bu müptezeller artık bardağı taşırmaya başladı. 

Geçtiğimiz hafta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve  MESOB Başkanı Şevket Keskin’i kanala çıkarıp sağa sola sataşmaları için o yönde planlanmış sorular soran ve yorum yapan reklamcının karısı başımıza haberci kesildi. Madem habercisin git Kızılay’ın Malatyalı Başkanı Kerem Kınık’ı konuk et ve sor “ Çadırları neden sattın?” Hani geçen yıl Haziran ayında eski vagon fabrikası yerine kurulan konteyner üretim üssünde binlerce üretim olacaktı. Malatya neden hala çadır bulamıyor, neden konteyner bulamıyor? Diye sor! Tabii yüreğin yetiyorsa! AFAD Malatya koordinasyon merkezine git ve gelen yüzlerce ,binlerce tır ve yardımlar nerede neden bu insanlara bakmıyorsunuz? Diye sor! Koordinatör valiye ve belediye başkanlarına “ Siz ne yapıyorsunuz neden Malatya’da hala kımıldama yok?” diye sorsana!.. Televizyon ekranından ona buna laf atmak ve küstahça yorum yapmak kolay tabii…

Gelelim B.A. denilen müptezele! Depremin ilk günü zır zır ağlayıp sağa sola haber görüntüsü veren bu şahıs ne hikmetse eline mikrofonu alınca kendine bir özgüven, bir gazetecilik egosu yüklemiş ki sağa sola sataşıyor ve salya sümük çemkiriyor. Her halde abileri ve ablalarından öğrenmiş. Dün izlediğim banttan bir yayında Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB), Malatya İş Adamları Derneği (MİAD) ve Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF)’i sayarak ne başkanları bıraktı ne hizmetlerini. “ Nerdesin Yılmaz Başkan, Nerdesin Yunus Başkan, Nerdesin Nazife Başkan? Neden Malatya’da değilsiniz, neden bir yardımınız olmuyor? Malatyalı olmak Yenikapı’da davul çalıp halay çekmek midir? Siz orada etkinlik yaparken biz gelip katılım sağlıyorduk. Şimdi neredesiniz? Şeklinde yorum yapan bu müptezel, haddini aşarak “ Yayında olmasaydık daha ağır konuşacaktım” deme küstahlığını kendisinde görüyor. 

Hiçbir Sivil Toplum Örgütümüzün Avukatlığını yapmıyoruz lakin gözümüzle gördüğümüz, kulağımızla duyduğumuz ve bizzat şahit olduğumuz yardım ve faaliyetlerin bazılarını sıralamayı bir kamu görevi görüyoruz. 

MADEF YARDIMLARI

Malatya Dernekler Federasyonu ilk günden bu yana toplamda 13 Tır gıda, giyim, barınma ve ısınma araç gereçleri Malatya’ya yolladı. Bunun yanı sıra İstanbul’a gelen yüzlerce depremzede’nin barınacağı ev ve konaklama hizmetleri sundu. Ayrıca başkan Yılmaz Durmuş depremin ilk haftası Malatya da incelemelerde bulundu. Başkan Durmuş, Cuma günü Malatya’da geniş kapsamlı bir iftar yemeği organizasyonu yapacaklarını belirtirken yine bir dizi temaslarda bulunmak üzere Malatya’da olacak.    

MASTÖB / MAKON YARDIMLARI

Bu çirkin iftira ve eleştirilerin ardından haber merkezimize açıklamalarda bulunan Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği ve Malatya Konfederasyonu Genel Başkanı Nazife Özdemir “ Kendisinden haberleri olmayanların yaptıklarımızdan haberlerinin olmayışı gayet normal! Biz büyük depremin ilk gününden itibaren tırlarla şehrimize yardım malzemelerini sevk ettik. Ayrıca İstanbul’a gelen Malatyalı hemşehrilerimize konaklama ve barınma imkanı sunduk, sunmaya da devam ediyoruz. Bu tür söylemlerin süreci baltalamakla beraber bir yararının olmadığını belirtmek isterim” dedi. 

MİAD YARDIMLARI

Malatya İş Adamları Derneği (MİAD) depremin ilk gününden itibaren diğer derneklerimiz ve çatı kuruluşlarımız gibi bir çok yardımda bulundu. İşte başkan Yunus Akdaş’ın yaptığı bazı yardımlar. 

Bu süreçte de daha ilk anda oluşturduğumuz “Kriz masası”yla yardım ve destekleri tek merkezden yönetme kararı aldık. İlk günden itibaren Malatya öncelikli olarak, bölge halkının yanında olmak için tüm gücümüzü seferber ettik. 140’ın üzerinde ayni yardım tırını bölgeye göndermeyi başardık. Bu süreçte desteklerini bizden esirgemeyen tüm MİAD ailesine, iş insanlarımıza, çevremizdeki hayırseverlere, sizlerin vasıtasıyla teşekkür etmek istiyorum.

“MİAD MALATYA KONTEYNER KENT’TE YAŞAM BAŞLADI” 

Asrın felaketi olarak anılan ve bölgedeki yaşam alanlarının çoğunu etkileyen deprem, maalesef yüz binlerce insanımızın da evsiz kalmasına sebep oldu. Bu konuyla ilgili olarak da, Malatya’mıza ‘konteyner kent’ kurma kararı aldık. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla istişarelerimiz sonrasında, 400 konteynerin kurulabileceği bir alanı derneğimize tahsis ettirdik. Alt yapısının kurulmasından konteynerlerin alana yerleştirilmesine kadar her ince ayrıntıyı yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte yerinde inceledik. Şu an konteyner kentimizide yaşam başladı. Kentin ismini de ‘MİAD Malatya Konteyner Kent’ olarak belirledik. Malatya’nın ekonomik kalkınmasını da önemsediğimizden, hem depremzedelerin yaralarına merhem olmak, hem bölge ekonomisine can suyu vermek, hem de süreci en hızlı şekilde yürütebilmek adına konteyner üretimlerini Malatya’daki fabrikalarda yaptırdık.

SİZİN PATRONUNUZ NE YAPTI?

Sağa sola sataşacağınıza önce kendi patronunuz ve kurumunuzun Malatya’ya ne katkısının olduğunu anlatın. İlk hafta yayın bile veremeyecek acziyete düştünüz. İki yerel kanal olarak birinizden düzgün bir haber ve yayın alamadı memleket!
Bu mu bölgenin kanalı olmak! Bu mu gazetecilik, Bu mu Habercilik?

İlk günlerde bile ağababalarınız, ablalarınız hasütlüklerini ortaya koyup sağa sola sataşıp yaygara kopardılar. Allah Malatya’yı sizin gibi medya tacirlerinin şerrinden korusun! Hepi topu 10 kişisiniz birinizin şehre zerre katkısı yok. Reklamcısı, şantajcısı, programcısı, sitesi hepiniz bir olmuş belediye başkanlarına onu bunu işe koymak için yalvarıyorsunuz! Biraz omurgalı olun be. Yıllardır binlerce kilometreden, İstanbul’dan Malatya gündemi oluşturmamızı hazmedemeyip, kendi acziyetinizi ortaya koyup ona buna iftira ve çamur atmayı bırakın artık! İstanbul’da yaşayan İş Adamı da, Medya mensubu da, Sivil Toplum Örgütleri de, gurbetçilerimiz de sizden daha çok Malatya’yı sevip koruyup kolluyor. Aynaya bakıp memlekete ne katkınızın olduğunu sorgulayın artık. Niteliksiz ve kalitesiz yayınlarınızla kendinizi tatmin etmekten vazgeçin! Belediyelerden kaynağınız kesilsin bakalım kaç ay yayın yapacaksınız.?

Bizim memleket sevgimizi ölçmek sizin gibi hadsizlerin işi değildir. 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!