Malatya
03 Mayıs, 2025, Cumartesi
  • DOLAR
    38.55
  • EURO
    43.88
  • ALTIN
    4035.0
  • BIST
    9.176
  • BTC
    96987.509$

Ali Ekinci AK Parti'ye Tepki Olarak İYİ Parti Adayı oldu


Ali Ekinci AK Parti'ye Tepki Olarak İYİ Parti Adayı oldu
Ali Ekinci AK Parti'ye tepki olarak İyi Parti'den Battalgazi Belediye Başkan adayı oldu.
13 Ocakta açıklanan Ak Parti İlçe Başkan adayları listesine tepkiler devam ediyor.

Bu tepkilerden biri de, Battalgazi merkez ilçesinde yaşandı. Ak Parti’den Battalgazi Belediye Başkan adaylığı için başvuran ancak adaylık başvurusu reddedilen eski Hatunsuyu Belediye Başkanı Ali Ekinci İYİ Parti’den Belediye Başkan adayı oldu.

2014 yerel seçimlerinde 20 bin’in üstüne oy alarak dikkat çeken Ali Ekinci, Aday olduğu İYİ Parti’nin Millet İttifakına dahil olmasından dolayı, ittifakın sunduğu tüm avantajlardan da yararlanacağı öğrenildi.



Buna göre geçtiğimiz dönem yapılan yerel seçim sonuçlarına göre; Battalgazi’de, Ak Parti %63 diğer partiler 37 oy aranı almışlardı. Yani Ekinci seçimlere % 37 lik oy oranıyla başladığı söylenebilir. Bu durumda Ali Ekinci’nin seçimlerde % de 15 ilave alması halinde, Battalgazi Belediye Başkanlığını kazanabileceği yorumlarını da beraberinde getirdi.

Ekinci’nin, İYİ Parti’den Belediye Başkan adayı olmasının ardından Battalgazi’de dengelerin değişebileceğine de vurgu yapıldı.

İYİ Parti Malatya İl Başkanlığında bugün; İl Başkanı Gökmen Kenan Özdal ve İYİ Parti Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Cem Parlak’ın da törende olduğu esnada Ali Ekinci’nin İYİ Parti Battalgazi Belediye Başkan adayı olduğu açıklandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!