Malatya
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2466.0
  • BIST
    10319.96
  • BTC
    65192$

AKP Malatya Mitingi bütün şehirde hayal kırıklığı yaşattı


AKP Malatya Mitingi bütün şehirde hayal kırıklığı yaşattı
Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, dün Malatyalılara Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki mitingde hitap etti.
Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, dün Malatyalılara Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki mitingde hitap etti. 17.00’da başlaması gereken miting tam 20.00’da yani 3 saat sonra başladı. Davutoğlu, sahneye ilk çıktığında gecikmenin nedenini hava muhalefetine bağladı. Tunceli’den helikopterle gelemediğini, karayoluyla gelmek durumunda kaldığını açıkladı. Hava Durumunu inceleyen ekibimiz herhangi bir kötü koşula rastlayamadı.  Akçadağ, Doğanşehir, Darende, Hekimhan, Kuluncak, Arapgir ilçelerinde tepki olarak bir kaç kişinin dışında gelen olmadı. Ağırlıklı olarak İthal adaylara tepki verilen miting'de  alanın daraltılmış olması bu fotoğrafın oluşacağının tahminin önceden yapıldığı gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. AKP Sitesinde ve havuz medya'nın servis ettiği görüntülerin gerçeği yansıtmadığı ve teşkilatın özellikle Öznur Çalık ve Taha Özhan'ın geçmiş yıllardaki Tayyip Erdoğan miting görüntülerini paylaşması komedi bir durum oluşturdu.  

MİTİNG KONVOYU'NDA KAZA 1 ÖLÜ 1 YARALI

 Miting için Malatya Büyükşehir Belediyesi yanındaki alana gelen Öztürk Yıldırım ve Selçuk Özel miting sonrası Hekimhan ilçesine giderken kullandıkları motorsiklete minibüs çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi yaralandı. İddiaya göre arka far lambası yanmayan motosiklete yine AKP mitinginden dönen bir minibüs ilçe yolunda hızla arkadan çarptı. Kaza anında motosiklet arkasında bulunan Öztürk Özel olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Selçuk Özel ise ağır yaralandı. 
Davutoğlu, yaptığı konuşmada, muhalefet partilerine yüklendi. HDP ve MHP’yi ‘düşman kardeşler’ olarak nitelendiren Davutoğlu, CHP’ye ise ‘tek parti zihniyeti’ tanımlamasıyla eleştiriler yöneltti.  

İŞTE SATIR BAŞLARI

 28 Şubat sürecinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başörtülü bir vekile başını açtırdığını iddia eden Başbakan Davutoğlu, “28 Şubat'ın karanlık günlerini geride bırakmak için çalıştık. 28 Şubat zulmünü kim durdurdu? Başörtüsü zulmünü kim durdurdu? İkna odalarında kızlarımıza baskılar yaptılar. İkna odalarında baskı yapanlar şimdi Meclis dışında. Şimdi başı açık başı kapalı bacılarımız Meclis'e giriyorlar. Bir başbakan başörtulu bir vekile Meclis'te ‘dışarı dışarı’ diye tempo tutmuştu. Şimdi başörtülü birine kim bir kurumda ‘dışarı’ diyebilir? Şimdi sormak vakti; şimdi milliyetçilik taslayan Bahçeli, o zaman başörtülü gelen MHP’li hanımefendiye talimat verip başını açtırmıştı. Biz elif gibi dimdikiz. 28 Şubat'tan bu yana AK Parti iktidara geldiğinden beri tüm yanlışlıkları kaldırdı. Olağanüstü hali, Kürtçe konuşma yasağını kaldırdı." diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mega projesini de eleştiren Davutoğlu, “Şimdi AK Parti’nin 12 yılda katettiği mesafelerden sonra bunlar da heveslendiler, mega projeler yapmaya başladılar. Kılıçdaroğlu aklı ermiyor, mega proje yapmaya çalışıyor. Biz halbuki bu ülkeyi küresel aktör yapmaya çalışıyoruz” dedi.
 

“SANKİ İLK KEZ İKTİDAR OLACAKMIŞ GİBİ MALATYA’YA VAATLER VERDİ”

 AKP 13 yıldır iktidarda olmasına karşın yeni vaatlerde bulunan Davutoğlu, kayısıya ihracat desteği sağlanacağını söyledi. 13 yıldır bu desteğin neden yapılmadığı akıllarda soru işareti olarak kaldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Malatyaspor’un şampiyonluğunu tebrik ediyorum. 1. Lige yükselmesini tebrik ediyorum. Gelirken, yeni stadyumu da geriden gördüm, yakından takip ediyoruz. İnşallah 25 bin kişilik Malatyaspor’a yakışır stadyumu da  en kısa zamanda tamamlayacağız. Malatya’ya her şeyin en güzeli yakışıyor. Madem müjdelerden başladık, Malatya deyince akla ne gelir? Bak hiç tereddüt yok, kayısı gelir. Dünyanın en güzel kayısıları Malatya’dadır. Biliyorum, don sebebiyle kayısıda zararlar oldu. Gelirken buraya arkadaşlarımıza talimat verdim, Tarım Bakanımıza, Maliye Bakanımıza,  Başbakanlık Müsteşarına, inşallah dondan zarar gören her kayısı üreticisinin zararı karşılanacak, afet ve dondan. Daha bitmedi, kayısı ile ilgili bir müjdem daha var, gelirken Ekonomi Bakanımız ile de görüştüm; bundan sonra İncir ve Üzüm gibi kayısıya da ihracat desteği veriyoruz. Hem yaş kayısıya, hem kuru kayısıya. Allah kayısımızı bereketli, ağzımızın tadını daim eylesin. Allah Malatya’yı hep aziz eylesin. Biz Malatya’nın hizmetindeyiz. Bakınız; 2002’den bugüne kadar; 737 hastane yaptık, bin 737 birinci derece sağlık tesisi yaptık. Şimdi Malatya’nın belki de dünyada örneği olmayacak şekilde Malatya’ya karaciğer nakil hastanesi yapıyoruz. onkoloji hastanesi yapıyoruz, Battalgazi’ye yeni bir hastane yapacağız. Malatya şifa diyarı olacak, şifa diyarı. Yine Malatya için bu anlamda üniversite bağlamında da Malatya’nın biraz önce saydım büyüklerini, Malatya ilim irfan diyarıdır, bizde Sadrettin Konevi’nin Malatya ile irtibatı Hazreti Mevlana..  Kabul ederseniz, bizde Malatyalıyız, Malatyalı. Üniversitemizin öğrenci sayısı 40 bini buldu. İnşallah seçimlerden sonra gerekli çalışmaları yapıp, Malatya’ya ikinci bir devlet üniversitesi kazandırmaya çalışacağız.”  diye konuştu.
 

TÜRKİYE GÜNDEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALARI

 Başbakan Davutoğlu, Türkiye gündemine ilişkin yaptığı değerlendirmelerde de yine dikkat çekici ifadeler kullandı. MHP ve HDP’yi düşman görünümlü kardeş olduğunu ileri süren Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Kıblemiz Taksim’dir’ yönünde ifade kullandığını tekrarladı. Halbuki Davutoğlu bu iddiasını önceki mitinglerde dillendirmiş, Selahattin Demirtaş “Yalan, İspatlasınlar istifa ederim” demişti. Davutoğlu, şöyle devam etti: “Şimdi eski Türkiye’ye dönmek için bu oyunları tertip ederken bunlar, MHP ile HDP düşman görünümlü kardeş oldular. HDP, ‘Mersin ve Adana’daki saldırıları MHP yapmamıştır’ diyor. MHP’de ‘AK Parti yapmıştır’ diyor. Siz bu düşman kardeşlere ders verecek misiniz? Öbür tarafta arkadan bütün bu planları paralelciler koordine ediyor. Pensilvanya haber gönderiyor, paralelciler Diyarbakır’da HDPlilerle görüşüyor. Şimdi 3 parti var karşımızda. MHP ve HDP düşman görünümlü kardeş oldular. Ama 3 tane de paralel var. DHKP-C, Paralel yapı, Kandil. Demokratik mücadele vermesi gereken partiler bunlara tavır koyamıyor. Malatya bizim yanımızdaysa 66’sı gelse ne yazar. Bizi eleştirmiş Bahçeli. Doğru ben ‘Osmaniye’de Yörük Ahmedim, Mardin’de mele Ahmed, Sivas’ta yiğido Ahmet, Malatya’da da Malatyalı Ahmet’ diyorlar. Biz milletimizin her bir ferdiyle tek bir vücuduz. Bunlar bir araya gelmişler, arkalarında da uluslararası çevreler, basın yayın organları var." diye konuştu. Kılıçdaroğlu için ‘hesap bilmez’ nitelendirmesi yapan Davutoğlu, “2002 yılında Malatya’da 9 ambulans vardı. Şimdi Malatya’da 58 ambulans var. Her türlü sağlık hizmeti var. Bölünmüş yollar ile diğer iller birleşti. Şimdi feribotlar yapıyoruz. İnşallah seçimden sonra esnafımıza sahip çıkacağız. Çiftçilerimize tarımsal desteği artıracağız. Hesap bilmez Kılıçdaroğlu’na emeklilerimizi emanet eder miyiz? Bütün vatandaşlarımızı en onurlu şekilde yaşatmak bizim asli görevimizdir. Allah CHP’ye fırsat vermesin. ‘Taksim Kabe'mizdir’ diyen cahillere bu millet hesabını sormaz mı?” sözlerini ekledi. malatya haber 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!