Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62933.853$

Akçadağ, CHP Adayı Vahap Şahin İle Çağ Atlayacak! İşte 51 Proje


Akçadağ, CHP Adayı Vahap Şahin İle Çağ Atlayacak! İşte 51 Proje
Cumhuriyet Halk Partisi Akçadağ Belediye Başkan Adayı Dr. Vahap Şahin'in seçim yarışını önde götürdüğünü ve büyük bir aksilik olmadığı takdirde 31 Mart Seçimlerinden zaferle ayrılması en muhtemel aday olarak yazmıştık.

CHP Akçadağ Belediye Başkan Adayı Dr. Vahap Şahin, Akçadağ'ın Develi bölgesinden! Akçadağ için bulunmaz bir aday profiline sahip. Herşeyden önce Vahap Hoca'nın kendisi için bir talebi beklentisinin olmayışı Akçadağ'a ne kadar hizmet geleceğinin de habercisi. Geçtiğimiz günlerde görüşme fırsatı bulduğumuz Vahap Hoca, Malatya'nın 13 ilçesinde hiç kimsenin cesaret edemediği ve rekor bir proje rakamıyla tam 51 projeyle rakiplerine hodri meydan dedi. Ana Felsefelerinin "Rant için değil, Halk için Akçadağ" olduğunu belirten Şahin, "Ben Akçadağ aşığı memleket aşığı bir kardeşinizim. Yeter artık birilerinin yan gelip yattığı, cebini doldurduğu, akrabalarını zengin ettiği! Artık halka, insanlara hizmet edelim. Yazık Günah! Akçadağımızı böyle bir çok şeyden mahrum gördükçe inanın içim acıyor. Ama bitecek son haftaya giriyoruz. Akçadağlı hemşehrilerimin teveccühü, Allahın izni ile İnşallah Akçadağımızın makus kaderini değiştireceğiz. Bahar bizimle geliyor. Akçadağlılar hep hizmetin en iyisine layık" dedi. 

AFET RİSKİ AZALTILMIŞ, GÜVENLİ BİR AKÇADAĞ

1) Kentsel dönüşüme belediye hizmet binası ile başlanacak.
2) Mağduriyet yaratmayacak şekilde Merkez çarşı içerisinde bulunan dükkânların tamamı kentsel dönüşüm ile sağlam güvenilir yapılara dönüşmesi sağlanacak.
3) Merkez mahallerde başlayarak tüm mahallerdeki konutların kentsel dönüşüm yasası kapsamında değerlendirilerek sağlam olmayan yapıların kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi sağlanacak.Belediye garantili güvenli konutlar yapacağız.

YOL VE ALT YAPI

4) Yol medeniyettir, sorumluluğumuz alanındaki tüm yolların bakım onarım hizmetlerini aksatmadan yapacağız, büyükşehir ait olan kısım için sürekli büyükşehir ile koordine halinde asfaltsız yol bırakmayacağız
5) Kanalizasyon sistemi olmayan birçok mahallemiz bulunmakta Büyükşehir’e konu ile ilgili destek verilerek çözülmesi sağlanacak. 
6) Belediye iş makinaları aratılacak kiralamaya gidilmeden kendi araçları ile kaliteli hizmetler sunulacak
7) Mobil konkasör şantiyesi alınarak nakliyeden tasarruf edilecek.
8) Mobil asfalt plenti satın alınarak ilçemizin her yerine kaliteli asfalt yapımı sağlanacaktır. 

SAĞLIKLI, HUZURLU VE İNSANCA YAŞAM HAKKI

9) Aş evi yapılarak ve ekonomik durumu müsait olmayan vatandaşlara sıcak yemek sağlanarak en doğal hakları olan beslenme hakkı sağlanacaktır.
10) Yaşlılar için huzurevi yapılacak.(Her yaş için koruyucu merkezleri oluşturulacak. Kadınlarımız için özellikle-(barınmaları sosyal destek kültürel donatı sağlamak.)
11) Sağlık merkezi kurulacak ayrıca kimsesi olmayanlara hasta bakım hizmeti verilecek.
12) Mobil gasilhane Cenaze hizmet aracı alınacak. (Cenaze yıkanacak, kefeni ücretsiz temin edilecek, cenaze evinde merhum adına yemek desteği verilecek.)
13) Her mahalleye taziye evi yapılacak ayrıca talep halinde mobil çadır hizmeti sunulacak.

EĞİTİM

14) Ekonomik durumu iyi olmadığı tespit edilen öğrencilere burs verilecek, kırtasiye yardımı yapılacak , Anaokulundaki çocuklara süt desteği verilecek.
15) Liselere giriş sınavı, üniversite giriş sınavı , kamu personele sınavlarına hazırlık için belediye tarafından kurslar düzenlenecektir.İhtiyaç sahibi öğrencilere sınav hazırlıklarında ücretsiz ders kaynakları sağlanacaktır. İhtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim dönemi boyunca eğitimleri için ücretsiz ulaşım sağlanacaktır. Öğrencilere eğitimleri boyunca ücretsiz internet ulaşım sağlanacaktır.

16) Tüm Gençler, ev hanımları için meslek edindirmek amaçlı BELMEK kursları açılacak. (Biçki, dikiş, el örgüsü, resim, müzik vs.)
17) Gençlik merkezi kurularak gençlerin sosyal aktivitesi eksiksiz sağlanacak.
18) İlçe Kütüphanesi yapılarak ATATÜRK İsmi verilecektir .   

ULAŞIM

19) Mahallerin ilçe Merkezine , ilçe merkezinden Şehir merkezine ulaşım master planı hazırlanarak en uygun model ile ulaşım dizayn edilerek  vatandaşın , öğrencilerin daha düzenli, rahat ,güvenli ve huzurlu bir ulaşım imkanı sağlanacaktır.
20) İlçe garajı yapılarak toplu ulaşım araçlarının tek yerden hizmet vermesi sağlanarak trafik sorunu ve halkın ulaşım araçlarına ulaşımı kolaylaştırılacaktır.
21) Otoparklar yapılacak halkın araçlarını güvenle bırakabileceği yerler sağlanmış olup yolardaki trafik yoğunluğu giderilmiş olacaktır.
 
TİCARET

22) Kapalı Pazar yeri ve sosyal tesisler yapılacak. İçerisinde hamam sauna mevcut olacak.
23) Organize sanayi bölgesi İhdası ve  kurularak yatırımcıların ilçemize çekilmesi sağlanarak ekonomisinin canlanması sağlanacaktır. İşsizlik sorunu çözülerek ayrıca tersine göç sağlanarak iş ,aş sorunu bitecektir.
24) MTA nın  fizibilitesini yaptığı bir çok noktadaki petrol , gaz, mermer , altın, bakır ve demir rezervlerinin ekonomik olanlarının çıkarılarak hem ilçe hemde memleket ekonomisine katkı sağlanması sağlanacaktır 

HAYVAN HAKLARI

25) Sokak hayvanlarının ıslahı sağlanarak; barınak, beslenme, aşılanma ihtiyaçları karşılanacak.
26) Hayvan pazarı yapılacak.

ÇEVRE DÜZENLEME VE PEYZAJ

27) Her mahalleye tüm sakinlerin rahat ulaşabileceği bir park yapılacak. Belediye önündeki park yapılarak “Mustafa Kemal Atatürk Parkı” ismi verilecek.
28) İlçe Merkez mahallerde atıl halde olan tüm yerlere düzenleme yapılarak görsel hale getirilerek ilçe merkezinin çehresinin modern bir ilçe görünümüne getirilmesi sağlanacaktır.
29) Yürüyüş yoları düzenlenerek yürüyüş yollarına Her yaştan vatandaşın egzersiz yapabileceği sportif faaliyet aletlerin yaptırılarak hizmete sunulacaktır. 
30) İlçemizin iklim şartlarına uygun ağaçlar ile ilçe merkezi girişinde her iki tarafa ilçe merkezinde ağaçlandırma yapılarak, tüm müsait boşluklar yeşillendirilerek, yeşillendiren ve yeşili koruyan bir belediyecilik anlayışı olacak.

SPOR KOMPLEKSİ

31) İlçe merkezinde Tüm mahallere hizmet verebilecek kapasitede iki adet yüzme havuzu, jimnastik salonlu, futbol, basketbol, hentbol, tenis kortu, masa tenisi olan bir spor kompleksi yaptırılacaktır.

GENEL

32) İlçe merkezde iki adet kreş açılacak.
33) İlçe merkezde bulunan eski hamamın yerine tarihine yakışır halk hamamı yapılacak.
34) DSİ ve Sulama birlikleri ile koordine edilerek Suyun hayati önem Taşıdığı günümüzde sulama sistemlerinin tamamı kapalı sulama sistemi yapılacak.
35) Metruk binalar ivedi olarak kaldırılacak, olası salgın hastalıkların önüne geçilmesi sağlanacaktır.
36) Park Bahçeler Müdürlüğü ihdas edilerek çevre düzenlenmesi, ilaçlama, peyzaj işlerinin yapılmasının yanında, fidanlık üretimi yapılarak çiftçilere belirlenen sayıda ücretsiz fidan ve fide verilecektir.
37) Okul, Sağlık Merkezi, Cami, Cem evi ve Kültür Merkezlerinin bakımı ve onarımı, çevre düzenlemesi yapılacak, ihtiyaç halinde yenileri yapılacak.
38) Belediye bünyesinde şirketler aktif hale getirilecek. Gerekirse yeni şirketler kurularak belediye hizmetlerinin eksiz yapılması sağlanacaktır ayrıca işsiz insanlara yeni iş olanakları sağlanarak işsizliğin göçün önüne geçilmesi sağlanacaktır.
39) Belediye’ye bağlı semt temsilcilikleri açılacak: Kürecik, ören, Bahri, Kozluca ve Esenbey de açılacak .Buralara belediye konutları kurulacak. 
40) Kardeş belediyeciliği getireceğiz. Karşılıklı destek ortamı oluşturulacak. 
41) Hayvancılığın, arıcılığın gelişmesi için mera ıslah çalışması yapılacak.
42) Haftanın bir günü halk günü yapılacak.
43) Her ayın ilk haftası muhtarlar ile toplantı yapılacak. 
44) Doğalgaz tüm Mahallelerimize ulaştırılacak.
45) Akçadağ’da sosyal kültürel düşünsel etkinlikler düzenlenecek. Örneğin Başyurt Yaylasın da Koç salım Festivali-Levent’te Uluslararası Adrenalin Festivali) Kayısı Armut ve Bal Festivali-Panel Söyleyişi Kültür Sanat etkinlikleri yapmak ve bunları geleneksel hala getirilecek.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİK

46) E belediyecilik ve akıllı yönetim sistemi ile vatandaş belediye işlemlerini hızlı ve online olarak çözecektir.7 gün 24 saat 
47) Belediyeye ait Tüm Taşınır Taşınmaz malları belediye bünyesinde tüm halkımızın faydalanması için belediye kendi işletecektir. Kadınlar için dinlenme merkezleri kurulacaktır.
48) İhaleler Şeffaf yapılacak  ayrıca Belediye Hizmet Binası girişinde halkın görebileceği     elektronik tabelada aylık belediyenin gelir ve giderleri şeffaf olarak vatandaş ile paylaşılacaktır.
49) Akçadağ kayısı borsası kuracağız.
50) Yenilenebilir Enerji sistemleri ile enerji giderlerini sıfırlayıp artı geliri ile halkımıza hizmete kaliteyi artıracağız.
51) Bu yatırımların finansmanı için Avrupa birliği hibe kredileri, Japan International Cooperation Agency (JICA) dan kredi sözleri alınmıştır.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!