Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67932.717$

AK Parti'de Malatya İlçe Adaylarını Yeniden Gözden Geçirme Kararı!

AK Parti'de Malatya İlçe Adaylarını Yeniden Gözden Geçirme Kararı!
Seçim süreci hızla yaklaşırken hesaplar tekrar sil baştan yapılmaya devam ediyor. Süreci başından beri sıkı bir takiple yöneten haber merkezimiz son dakika gelişmeleri kamuoyuna aktarmaya devam ediyor. İşte son bilgiler...

AK Parti Malatya İl Teşkilatı'nın oluşturduğu iddia edilen bir liste yayınlamış ve tepkiler çığ gibi artmıştı. Kimisi bu listeyi yalanlasa da herhangi bir itiraz il yönetimi tarafından gelmediği için doğru olarak kabul edilmişti. Tüm olaylar bu durumdan sonra cereyan etmeye başladı. 

Özellikle merkez ilçelerden Battalgazi ve Yeşilyurt için düşünülen iki isim tepeden indirme olduğu için büyük tepki almıştı. Prof. Dr. İlhan Geçit isminin Yeşilyurt Belediyesi için gösterilmesinin AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er'in talebi olduğu, Battalgazi Belediyesi için Bayram Taşkın isminin gösterilmesinin de AK Parti İl Başkanı Namık Gören'in talebi olduğu iddiası ortalığı karıştırdı. Bu tepkileri ilk ve sadece Malatyadan.com'un gündeme getirmesinin ardından önce il parti yönetiminin anket yapacağı bilgisi gelmiş, ardından da eski bakan Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, bu tepkileri dikkate aldıklarını ve anket yapılacağını doğrulamıştı. 

Haber Merkezimizin araştırmalarında Battalgazi bölgesinde anketin yapıldığı ve vatandaşların mevcut Başkan Osman Güder'den yana çoğunlukta bir tercih yaptığı bilgisini aldık. Yeşilyurt içinde aynı şekilde mevcut başkan Mehmet Çınar'dan yana tavır bildirildiği konuşuluyor. 

ANKET ÇALIŞMALARINA DOĞANŞEHİR'DE EKLENDİ

Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinden sonra Doğanşehir'de anket çalışmalarına dahil edilen ilçeler arasına girdi. Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız listede Zekeriya Çelebi isminin yer alması üzerine bir takım tepkilerin oluştuğu, vatandaşların mevcut başkan Durali Zelyurt'un devam etmesi yönünde baskılarının oluştuğu bilgisine ulaşıldı. Zekeriya Çelebi isminin Milletvekili Bülent Tüfenkci kontenjanından olduğu iddia edildi. Akçadağ ilçesinde aday gösterilen Hasan Ulutaş isminin Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak kontenjanından olduğu iddia edildi. 

GECE TOPLANTI YAPILACAK İDDİASI

AK Parti aday adaylarından gelen bilgi üzerine bu gece AK Parti genel merkezinde tüm adayların gözden geçirileceği, eğitim düzeyleri ve anket sonuçlarının ele alınacağı iddia edildi. Yeniden Refah Partisi'nin de masada olacağı bazı ilçelerin verilebileceği iddialarına karşın parti yönetiminden aldığımız bilgi böyle bir durumun söz konusu olmadığı yönünde.  

SON TABLO NE?

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, Akçadağ ilçesi için Hasan Ulutaş ve Arguvan ilçesinde aday gösterilmesi muhtemel Burak Ateş dışında tüm adayların tekrar gözden geçirileceği konuşulurken, Battalgazi Belediyesi için mevcut başkan Osman Güderle devam etme olasılığının çok güçlendiği bildirildi. AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan dışında hepsi Osman Başkanın kalması konusunda fikir beyan ettikleri bildirildi. Babacan'ın Bayram Taşkın konusundaki tercihi aynı yöre insanı olmasından dolayı olduğu tahmin ediliyor. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!