Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.80
  • ALTIN
    2528.5
  • BIST
    10889.48
  • BTC
    67832.642$

AK Parti Malatya Teşkilatı Bomba İddia ile Karşı Karşıya!


AK Parti Malatya Teşkilatı Bomba İddia ile Karşı Karşıya!
Namık Gören Başkanlığında ki AK Parti Malatya Teşkilatı şu sıralar listenin sancılarını iyiden iyiye sindirmeyle yoğun bir efor sarf ediyor. Küskünler mi dersiniz, gönül almalar mı dersiniz, savrulmuşluk mu dersiniz, Tükenmişlik Sendromumu dersiniz, adına her ne derseniz deyin ama iyi bir sınav vermedikleri ortada.

Malatya’da siyaset kazanları kaynamaya devam ediyor. Bir takım strateji ve akıl oyunlarının döndüğü virane şehir’de hala rant ve koltuk düşünülmesi duyarlı memleket sevdalılarını üzmekle birlikte kara kara düşündürüyor. Merhum Necmettin Erbakan Hoca’ya “Hocam nasıl olacak bu işler” şeklinde sual yönetilince “Partiye çalışın evladım.“ diyor. Şimdilerde ise partiyi kullanıp kendine çalışanların varlığına şahitlik ediyoruz. 

HERKESİN GÖRDÜĞÜNÜ O GÖREMEDİ!

AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören, bilindiği üzere emekliye ayrılan kurt siyasetçi ve Malatya şehrinin kaybolan 20 yılından sorumlu tuttuğu Öznur Çalık’ın oluruyla göreve getirilmişti.   

Kendisini nezaketen arayıp hayırlı olsun dileklerimizi ve başarı temennimizi iletmiştik. Fakat bizde de öyle bir ağız var ki, Maşallah dediğimiz 40 gün yaşıyor. Namık Başkan’a ne olduysa, aday belirleme sürecini eline yüzüne bulaştırdı. İnisiyatif almaktan çekinmesi ve ürkek davranması, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı belirlenmesi ve son olarak ilçe adaylarının belirlendiği süreçte tepkilerin oluşmasına sebebiyet verdi. Son derece başarılı projelere imza atan mevcut belediye başkanı Selahattin Gürkan’ın arkasında durmayıp, üstelik kendi yöresi olan Pütürge’nin evladı ve 20 yılını belediyeciliğe harcayan insanı bırakıp, yıllardır Malatya’ya uğramayan bir memurdan yana tavır koyması, nasıl bir talimat ekseninde yuvarlandığını ortaya çıkardı. 

Bu olayı Malatya henüz hazmedememişken bir diğer bomba ilçe adaylıklarında yaşandı. 

İLK PAYLAŞTIĞIMIZ LİSTEYİ YALANLADILAR!

Hatırlanacağı üzere seçim sürecini başından beri yürüten tek site olarak yılın gazetecilik olayına imza atıp aday listesini ilk olarak paylaşmıştık. 100 Bin dolayında bir tıklanma ile listeyi kamuoyunun takdirine sunduk.  

Bir çok trol ve tetikçi medya elemanları yalanladı. Hatta bu hazımsızlık onlarla da sınırlı kalmadı. Üst düzey siyasetçiler, milletvekilleri bile yalandı. 

Oysa biz listenin doğru olduğunu bildiğimiz için yayınlamıştık. Çünkü biz en ufak iddiayı ve ihbarı 5-10 kişiyi arayarak teyit etmeden asla yayınlamıyoruz. Güvenilir haber kaynağı olmanın verdiği sorumlulukla hareket ediyoruz.

AK Parti içerisindeki önemli isimlerden de listenin doğruluğunu teyit ettik. Olaylar bu paylaşımdan sonra patlak verdi. Battalgazi ve Yeşilyurt ilçeleri başta olmak üzere, Pütürge, Kale ve Doğanşehir’de tepkiler çığ gibi geldi. 

ANKET DÜZMECESİNE SIĞINDILAR!

İl Teşkilatı bu tepkiyi bastırmak ve tabanın gazını almak adına “Anket Yapacağız” düzmecesine sığındılar. Yine parti içerisinden aldığımız bilgilerde Anket işinin düzmece ve göz boyamadan ibaret olduğunu, dolasıyla ilk bizim yayınladığımız listedeki iki isim olan İlhan Geçit ve Bayram Taşkın isminin değişme ihtimalinin söz konusu dahi olmadığı bildirildi. Değişme ihtimali düşükte olsa Bayram Taşkın’ın Yeşilyurt ilçesine kaydırılıp Battalgazi’de Osman Güderle devam edileceğinin altı çizilmişti. 

Nitekim sonuç doğru çıktı. Anket, temayül, imza, Cumhurbaşkanına canlı mülakat hepsi yalan oldu. Adı seçim gündeminde olmayan iki isim gelip aday gösterildi. Bizim kimseyi savunma gibi bir derdimiz yok. Sadece işin usullerinin dışına çıkarılmasını, tıpkı aday gösterilmeyen 70-80 insanın sorguladığı gibi sorgulayıp eleştiriyoruz. Yoksa bu iki ismin görevini ellerinden geldikçe iyi yapacağından en ufak endişemiz yok. 

GELELİM MİLYONLUK ADAY RAMAZAN PAŞAHAN’A!

Yaklaşık 1 aydır, bir adayın sağda solda “Ben kesin adayım. Pütürgeye başkan olacağım. Para verdim vs..” sözler sarf ettiği iddiası kamuoyunu fazlasıyla meşgul etmiş, fakat kimse bu şahsın söylemlerini ciddiye almamış ve mevcut başkan Mikail Sülük’ün devam edeceği yönünde büyük bir mutabakat vardı. 

İlk listeyi yayınladığımızda Pütürge İlçesinin karşısında yer alan ismin Ramazan Paşahan olması, acaba yukarıda bahsettiğimiz sözler doğru muydu? Sorusunu aklımıza getirdi. Denklemi daha iyi kurabilmek adına bir takım araştırmalar yaptık. AK Parti il Başkanı Namık Gören ile Ramazan Paşahan isminin aynı köylü olduğu gerçeğiyle karşılaştık. Haber merkezimizi arayan eski belediye başkanları, adaylar ve vatandaşlar “Yahu bu adam bize aylardır ben başkan olacağım. İşim garanti. Para verdim diyordu. Gerçekten bu liste doğru mu” şeklinde sadece o isim üzerinde teyit alıyorlardı. 

TÜFENKCİ’NİN KULAĞINA GİTTİĞİNDE ÇILDIRMIŞ!

Pütürge’de Ramazan Paşahan ismini görür görmez çıldırdığı iddia edilen Eski Bakan Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, parti kaynaklarından aldığımız bilgiye göre “Ben bu adamın arkasında gezmem, Pütürgeye gidip oy isteyemem, Bana da para almış derler” şeklinde sözler sarf ettiğini öğrendik. Bunun üzerine Bakan Bülent Tüfenkci’yi arayıp hem liste olayını, hem de bu olayı sorarak teyit etmek istedik. 

YALAN, YALAN, YALAN!

Eski Bakan Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, önce paylaşılan listeyi yalandı, ardından, “anket olayını duydum” dedi. Son olarak da Pütürge adayı Ramazan Paşahan için böyle bir söz kullanıp kullanmadığını sorduğumuzda “Yalan Murat Bey, öyle bir şey yok” demekle geçiştirdi. 
Fakat Tüfenkci’nin yalanladığı liste’nin doğru çıkması, Mikail Sülük dışında hiçbir değişikliğin olmaması Ramazan Paşahan olayının gerçekliğini tekrar masaya getirdi. İl Başkanı Namık Gören'i arayıp teyit etmek istedik ama maalesef telefonumuza bakmadı. 

PAŞAHAN PATAVATSIZLIĞININ KURBANI OLDU!

İlk listede adı Pütürge Belediyesi için geçen Ramazan Paşahan, ağzını sıkı tutmamanın cezasını ödedi. Geçtiğimiz yıl bir dosthane ortamda bile “Göreceksiniz ben seneye Pütürge Belediye Başkanı olacağım” dediği süreçten bu yana o kadar odaklanmıştı ki, bazı iddialara göre 15 bazılarına göre 50 milyon TL bir tutar ödediğini ve başkanlığının garanti olduğunu herkese söylemesi, adını listeden çıkartmaya yetti. Düşünün ki bir Pütürge duymuş bu olayları. Parti teşkilatı ve İl Başkanı neden bu şaibenin altında kalsın ki. Üstelik mevcut Başkan Mikail Sülük’ün de bu süreçte AK Parti İl Başkanı Namık Görenle görüşmesi sonucu listede değişimin sadece bu ilçemizde olması, geçtiğimiz Pazar günü ilçe adaylarının tanıtımı için Malatya’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un dediği gibi “Hiçbir şey olmadıysa bile kesin bir şey olmuştur” sözünü akıllara getirdi. 

Peki bu iddialar gerçek mi? Ramazan Paşahan bahsedilen 15 yada 50 Milyon TL’yi kime vermiştir? AK Parti İl Başkanı Namık Gören’in listede sadece bu isim değişikliği hakkında açıklaması olacak mı? Bu bir tezgah mıydı? Aklımızda deli sorular var. Kamuoyu Kedi Ciğer meselesine dönen bu olayın cevabını merakla bekliyor. Bakalım AK Parti İl Teşkilatı seçim sürecinin hararetli ortamında bu polemikleri yanıtlayacak mı? Yoksa her zaman olduğu gibi halının altına mı süpürecek? Merakla bekleyip göreceğiz. 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 7
    SEVDİM
  • 11
    ALKIŞ
  • 4
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 5
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Rozen
    07-02-2024 13:28

    Haber dedikodu değil.. Bomba ÇUKURAMBAR KULİSİ..! Bu PARA KONUSU Namık Gören ile İhsan Koca ORGANİZASYONUDUR..!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!