Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    69166.293$

AK Parti Malatya İl Başkanı Kim Olacak?

AK Parti Malatya İl Başkanı Kim Olacak?
AK Parti, 31 Mart yenilgisini masaya yatırıp bir çok bölgede isim değişikliğine gidiyor. Peki Malatya İl Başkanı Kim Olacak? İl Teşkilatı bırakmaya yanaşıyor mu? işte tüm bu soruların yanıtı!

31 Mart Seçimlerinin ardından ülke genelinde ilk defa 2. Parti durumuna düşen AK Parti, bu mağlubiyeti masaya yatırmaya başladı. Ankara’da kampa giren AK Parti’de başarısız iller, ilçeler tek tek mercek altına alınıyor. 

GÖZLER MALATYA’YA ÇEVRİLDİ!

Malatya’da tıpkı bir önceki il başkanı gibi telefonlara bakmayan ve parti’nin oyunu 110 bin dolayında düşüren AK Parti İl Başkanı Namık Gören’in değişeceğini seçimden önce yazmıştık. Vatandaştan kopuk, muhtardan kopuk olan Gören’in seçim çalışmalarında pasif kaldığı ve akabinde Doğanşehir, Yazıhan gibi ilçelerin kaybedilmesine şahitlik etmiştik. AK Parti Malatya teşkilatı tarihinde hiç olmadığı kadar bir birinden kopuk ve koordinasyonu tam anlamıyla kaybetti. Eski belediye başkanlarının seçim çalışmalarına dahil olmaması, küskünlükler, entrikalar, aday belirleme sürecindeki ali cengiz oyunları teşkilatın suyunun ısınmasına sebebiyet vermişti. 

“GENEL MERKEZ BİZE TEŞEKKÜR ETTİ” ALGISI!

Geçtiğimiz günlerde parti içindeki dostlarımızdan aldığımız kulis bilgisine göre, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören ve başarısız teşkilatı, değişim korkusu şurada dursun “Genel merkez üstün başarımızdan dolayı bize teşekkür etti” algısının altına sığındığı bilgisine ulaştık. Bir diğer seçime nazaran 110 Bin oy ve 2 İlçe kaybından dolayı teşekkür edilmişse vay partinin haline…

PARTİNİN AĞIR İSİMLERİ SON VİRAJDA!

AK Partiye yıllardır hizmet eden ve görev almaktan kaçınmayan bir çok isim, başkanın değişimini son viraj olarak yorumluyor. Şayet Gören ve yönetiminin değişmemesi durumunda bir çok önemli ismin partiyle artık yollarını ayıracağı bilgisine ulaşıldı. İsim belirtmeyen bir partili “Yıllardır belli bir zümre ve belirli kişilerin partiyi başarısızlığa sürüklemesi artık bardağı taşıran son damladır. İl Başkanı’nın değişmemesi durumunda ben ve bir çok partili artık bu sevdadan vazgeçeceğiz. Elini eteğini çeken insanların hala partinin kaderiyle oynamasına sadece seyirci kalabiliyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor. Bu saatten sonrada şansımızı zorlamanın bir manası yok” dedi. 

VEKİLLER KENDİ ALEMİNDE!

AK Parti Malatya Milletvekilleri de tıpkı teşkilat gibi savruk, dağınık bir görüntü vermeye devam ediyor. Bir bakan yada önemli ismin Malatya ziyaretinde eşlik edip poz veren Milletvekillerinin nerede ne iş yaptıklarını bilen yada duyan yok! Acemi vekillerden İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ve Abdurrahman Babacan birkaç sosyal medya paylaşımı ile iş yapıyor görüntüsü vermekten geri kalmazken, İhsan Koca ve Bülent Tüfenkci’yi bulanlar için başlarına ödül konması an meselesi…

İL BAŞKANLIĞINA KİMLER ADAY!

AK Parti Malatya il Başkanlığına geçtiğimiz haftalarda aday olabilecek isimleri yazmıştık. Bir kez daha hatırlatacak olursak, Hakkı Pekel, Mahmut Boyraz, Rıza Sinanoğlu, Ramazan Özcan, Basri Kahveci gibi isimlerin geçtiğini az bir ihtimal olarak da Eski vekiller Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı’nın tıpkı İhsan Koca gibi tekrar görev alabileceği konuşulanlar arasında.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    44 Malatya
    27-05-2024 16:33

    İl yönetimi Mahalle takımı bile olacak kabiliyete sahip değil kadronun baştan aşağı değişmesi gerek gelecek kadro kimsenin güdümünde olmayan bir kadro mevcut delege ile seçim dahi yapılsa olmaz delegelerinde değişmesi gerekir yoksa bunlar seçim kaybettirir

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!