Malatya
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2393.5
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    63694.419$

AK Parti Malatya İl Başkanı Gidiyor! Peki Yerine Kimi Düşünüyorlar?


AK Parti Malatya İl Başkanı Gidiyor! Peki Yerine Kimi Düşünüyorlar?
AK Parti Malatya teşkilatında değişim çanları iyice duyulmaya başlandı. Kulislerde konuşulan isim kim? Hangi isimler bu görevi göğüsleyebilir? Öznur Çalık'ın planı ne? tüm bu soruların yanıtlarını derlemeye çalıştık.

AK Parti Malatya teşkilatındaki dağınıklık 5 aydır devam ediyor. İl Başkanı Namık Gören’in seçim sürecindeki bir takım olaylar ve iddiaların muhatabı olması ve herhangi bir açıklamada bulunmaması kamuoyunda olan güveni azalttığı gibi sandıkta 110 bin gibi azımsanmayacak bir oy kaybının yanı sıra Doğanşehir ve Yazıhan ilçelerinin kaybedilmesine neden olmuştu. 

Kendi partilerinin büyükşehir belediye başkanı olan Selahattin Gürkan’a adeta “İçimizdeki İrlandalı” muamelesi yapan, dışlayan, sahip çıkmayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra bir çok bakan’ın övgüsüne mazhar olmasına rağmen tekrar aday ettirmemek için canla başla çalışan, Öznur Çalık ve il yönetimi sonunda kendilerine göre başarı ama Malatya’ya göre başarısızlığı diretmekten geri kalmadılar. Gürkan’ın savunucusu değiliz. 2019’da partinin aldığı oy ile bu seçimi kıyaslayınca 110 bin oy kaybının muhatabı il yönetiminden başkası değildir. 

“ MALATYA DESTAN YAZDI “ PAYLAŞIMI YAPTI!

Nasıl bir akıldır ki Türkiye genelinde eriyen ve ciddi bir oy kaybetmenin şokuyla adeta kabuğuna çekilip muhasebe yapan AK Parti genel merkezine rağmen bu aklı evveller, 110 bin oy ve 2 ilçe kaybına rağmen “Malatya Destan Yazdı” paylaşımını yapabildiler. İl Başkanı Gören’in yönetime aldığı yarım akıllının biri de “Erdoğan’dan ödül bekliyoruz. Battalgazi olarak birinci olduk” gibi akıl tutulması yaşayan bir açıklama yapabiliyor. Üstelik bu açıklamayı yapan geçmişte FETÖ ile iltisaklı olduğu haberlere konu olan ve ihraç edilen Yarbay’ın savunuculuğu yapan ve sitemizde eleştirdiğimiz siyasi bilgisi sıfırın altında olan bir şahıs. 

GÖREN’İ PAKETLEYİP YERİNE KAHVECİ’Yİ GETİRECEKLER!

Önceki gün haber merkezimize önemli bir kulis bilgisi geldi. 31 Mart seçimlerinde kamuoyu tarafından oyun kurucu olarak nitelendirilen, bize göre acemiliklerden başka bir işe yaramayan AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan ve Meşaleci Sami Er’in kongre süreci için Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci’yi il başkanlığına hazırladığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Basri Kahveci, konteyner işi yapması nedeniyle bir çok kez eleştirdiğimiz ve son olarak eski büyükşehir belediye başkanı Selahattin Gürkan için sağda solda “CHP ve MHP’ye gösterdiği ilginin yarısını bize gösterseydi arkasında dururduk. İyi oldu aday gösterilmediği” gibi bir söz sarf ettiği iddiasını yayınlamamızın ardından yakın çevresine “Ben sağda solda söylemedim. Direkt başkanın yüzüne söyledim” şeklinde bir söylemde bulunduğu iddia edilmişti. O süreçte başkan Gürkan’a “Efendim Basri Kahveci size böyle bir söz sarf etti mi?” şeklinde soru yönelttiğimizde Gürkan “Basri Kahveci kim oluyor da bana o sözü sarf etsin. Yüzüme öyle bir söz diyecek yürek var mı kendisinde?” şeklinde yanıt vermişti.  

ÖZNUR ÇALIK’IN PLANI HENÜZ YOK!

Son prensi Namık Gören’in de başarısızlığı ayyuka çıkınca yapacak hamleleri tükenen Eczacı Öznur Çalık, ne plan yapar, kimi önerir şuan bilinmiyor. Lakin her kulvarda kaybeden bir isim olarak artık emekliliğin tadını çıkarmaktan başka çaresi de kalmadı gibi görünüyor. 

POTANSİYEL ADAYLAR KİM?

AK Parti’yi Malatya’da toparlayacak bir çok isim var desek ne yazık ki kendimizi kandırmış oluruz. Çünkü siyaset ve il yönetimi o kadar kolay bir iş değil. Belediyelerle, halkla, Sivil Toplum Örgütleriyle, Muhtarlarla, Mahalle temsilcileriyle, Milletvekilleriyle ve Genel Merkezle güçlü bir iletişim kurabilecek ve herkesin “Telefonuna Yanıt Verecek” bir ismin bağımsız olarak, kimseden emir ve talimat almadan, inisiyatif kullanabilecek bir kimsenin yapacağı bir görev. Bu kriterlere uyan şuan mevcut yönetimde yer alan İş İnsanı, halk adamı güzel insan Mahmut Boyraz ve Parti içerisinde herkesin saygısını ve sevgisini kazanan beyefendi kişiliğiyle Malatya’yı iyi bir şekilde temsil edeceğine inandığımız Hakkı Pekel isimleri öne çıkıyor. 

Bu iki isimden birinin görev alması Malatya için ciddi bir kazanım olabilir. Son il başkanlığı için Genel merkeze davet edilenler arasında mevcut başkan Namık Gören’in yanı sıra, Kamil Biter, Hakkı Pekel, Basri Kahveci ve Rıdvan Budak vardı. Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu kat’a Basri Kahveci ve Rıdvan Budak çağrılmamıştı. Diğer adayların talebi üzerine sonradan dahil edilmişti. 

Namık Gören’i Öznur Çalık ve Hakan Kahtalı o esnada orada bulunan Metin Bulut ve Erkan Kandemir’e diretmiş ve şuan yaşadığımız beceriksiz ve başarısız sonucun doğmasına sebebiyet vermişti. 

“MALATYA İÇİN BİTİŞ OLUR” YORUMLARI

Yaptığımız haberleri kamuoyu o kadar titizlikle ele alıyor ki, İlk bizimle kamuoyunun tanıştığı tüm sosyal medya sayfalarımızın story bölümünde önemli gelişmelerin tanıtımını bir gün önceden yapmamızın oluşturduğu merakla dün haber merkezimize çok sayıda arama gelmiş bahsettiğimiz il başkanlığına adı geçen kişinin ismini soran partililer ve kamuoyu Basri Kahveci ismini duyar duymaz tepki verip  “İnşallah böyle bir durum söz konusu olmaz yoksa bu defa Malatya için bitiş olur” yorumlarını yapmışlardı. Düşünün ki adının kulislerde geçmesine bile bu kadar tepki varken bu ismin İl Başkanı olması durumunda neler söylenmez varın siz hesap edin.  

Bir vatandaş özellikle yorumunun yazılmasını rica edip “Körler sağırlar birbirini ağırlar, Her taraf ayna, çal çal oyna. Yazık günahtır! Bu şehrin kaderiyle oynamayın artık” şeklinde tepki verdi. 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 3
    SEVDİM
  • 6
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Vhp
    26-04-2024 00:38

    Malatya bekliyor Kifayetsizlerin gitmesini bekliyoruz güzel haberANAP gibi yaptılar partiyiReis olmasa oy bile alamazlar

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!