Malatya
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2466.5
  • BIST
    10319.96
  • BTC
    65504.24$

AK Parti Malatya'da 2 Milletvekilini kaybedecek!


AK Parti Malatya'da 2 Milletvekilini kaybedecek!
AK Parti- CHP koalisyonun devre dışı kalmasının ardından gözler yapılacak olan muhtemel erken seçime çevrildi.
7 Haziran seçimlerinde sadece 15 bin oy farkıyla  Malatya’da 2 milletvekilliğini kıl payı kazanan Ak Partinin muhtemel erken seçimde işinin zor olduğu ifade edildi. 

AK Parti Malatya’da 2 vekil kaybedebilir

 Ak Partinin kale şehirlerinden Malatya’da muhtemel bir erken seçim senaryosunda 2 milletvekili kaybetme riskinin olduğu ortaya çıktı. 7 Haziran seçimlerinde MHP ve HDP kıl payı milletvekilliğini kaçırırken, Ak Partide oy düşüşünün devam ettiği de edinilen bilgiler arasında. Ak Partinin Malatya’da yüzde 15 dolayında oy kaybetmesinin nedenlerinin ortadan kalkmadığına dikkat çeken siyasi uzmanlar Ak Partinin tek başına yeniden iktidar olması için yeniden fabrika ayarlarına dönmesinin şart olduğu konusunda görüş beyan etmeleri ise dikkat çekti. 

Fatura kime kesilecek?

 7 Haziran seçimlerine belediye ve kamu kuruluşlarının kaynakları seferber edilerek yapılan seçimlerinde 300 bin dolayında ki oy miktarını 257 bin seviyesine düştüğünü hatırlatan siyasi uzmanlar, seçim faturasının hala kimseye kesilmediğini de dikkat çektiler. Ak Parti oy sayısında yaklaşık yüzde 15 lik düşüşün  olmasına rağmen ne il yönetimin ne de başka bir kişinin istifa etmediğine vurgu yapan siyasi uzmanlar, bu durumun 1 kasım seçimlerine nasıl yansıyacağı da merak ettiklerini belirttiler. 

Milletvekili listesi değişir mi?

 7 Haziran seçimlerine 2 ithal, 2 eski milletvekili ve 2 eski il başkanı isimle giren Ak Parti mevcut 5 milletvekili sayısını muhafaza etmiş ancak yurt dışı oylarıyla, MHP’ den 1 ve 15 bin oy farkıyla da HDP nin elinden 1 milletvekilini almıştı. Ak Partide yaşanan oy düşüşünün 1 Kasımda yapılacak seçimler de devam etmesi halinde ise 2 milletvekilinin kaybedilmesine kesin gözüyle bakılmakta. 

AK Parti 7 haziran sonuçlarından ders aldı mı?

 7 Haziran seçimlerinde Ak Partinin içine düştüğü yönetim terörüne dur diyen seçmenler tüm ülke genelinde olduğu gibi Malatya’da ciddi bir ders verdi. Özellikle yerel yönetimlerin gösterdiği tavra  ve milletvekili aday profillerine itiraz eden vatandaşlar, sandıkta tepkilerini sert bir şekilde verdiler. Ancak 7 Haziran sonuçlarını okumakta güçlük çeken  Ak Partililer ders almak yerine ders vermek için tekrar seçim kararı almaları ise vatandaşları çıldırttı. Meclis aritmetiğinde birden fazla koalisyon seçeneğinin bulunmasına rağmen, seçim kararının alınmasının 1 kasım seçimlerini nasıl etkileyeceği ise merak konusu oldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!