Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.80
  • ALTIN
    2528.5
  • BIST
    10889.48
  • BTC
    67800.986$

AK Parti Malatya Adayı Sami Er Sonunda İtiraf Etti!


AK Parti Malatya Adayı Sami Er Sonunda İtiraf Etti!
AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, sonunda Meşaleci olduğunu itiraf etti. 

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, gündeme ilk medya grubumuzun çıkardığı “Meşaleci” ünvanıyla anılmaktan çok çekiniyordu. Nitekim korkulan oldu. Es kaza bir ortamda demeç veren Sami Er, “Bazı kimseler art niyetli olarak benim için ithal aday diyorlar. Yok Depremde Malatya’ya gelmedi diyorlar. Yok Efendim Meşaleci bu adam diyorlar. Ben 2008 – 2011 arasında Malatya’da görev yaptım. 3 Yıl bunlarla (Meşaleciler) beraberdim, görev aldım. Meşale ne zaman kurulmuş ona baksınlar!” şeklinde bir söz sarf etti. 

Zaten Meşale dediğimiz olayın mazisi çok eskilere gidiyor. İslami Dayanışma Vaktı 1993’de Malatya’da kurulan vakıf 1999’da açılan dava sonucunda dağıtıldı. Yeniden bir toparlanma sürecine girme mücadelesi veren, 28 Şubat mağdurlarından Zekeriya Şengöz ve Fahri Memur’un talimatlarıyla Meşale adı altında bir dernek kuruldu. 

Sami Er’in bağlantıları tabiki de Meşale’den önce vardı. Biz zihniyet ve kafa yapısından bahsediyoruz. Meşaleyi kalkıp burada tekrar anlatmaya gerek yok. Malatya az çok bunları tanıyor ve biliyor. Kazanamaz ama oldu ki 31 Mart seçiminde kazandı göreceksiniz yanına alacağı ekibin en az yüzde 70'i meşalecilerden seçme olacak. Hepsini tek tek yazmaya kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. 

ADAYLIĞI TAMAMEN TESADÜFMÜŞ!

Sami Er, hem geçmişte köy hizmetleri dönemindeki başarısını anlatırken, “ Temayülde ve yoklamalarda ismim en önde çıkıyordu ama nasıl olduysa adaylığımız olmadı” derken (Saf’a yatıyor burada) Çünkü adaylığını onaylamayanlar o dönem ki yine AK Parti il başkanlığı ve Milletvekilleriydi.  
Hem de Uzman isim olduğu imasında bulunarak direkt Cumhurbaşkanının kendisine bu görevi verdiği kurnazlığına giriyor. Sami Er’in adaylığının nasıl oluştuğunu kısaca özet geçelim. 

SAMİ ER’İN ADAYLIĞI “ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKMASI” DIR

Hatırlayacağınız üzere Malatya’da Büyükşehir yarışı sadece Selahattin Gürkan ve Eski Milletvekili Öznur Çalık arasında gidiyordu. Biz Öznur Çalık’ın bırakın başkanlığı, muhtar bile olmayacağından o kadar emindik ki, aylar öncesinden Selahattin Gürkan’ın adaylığını ilan edip başka rakibinin olmadığını vurgulamıştık. Bizi yanıltan şey siyasetin kirli tarafından başka bir şey değildi. 
Öznur Çalık için Genel Başkan Yardımcıları, Selahattin Gürkan için Bakanların yoğun bir baskısı olmuş bu çarpışma da eşitlik çıkınca, Çalık’ın “Ben kendi adaylığımdan feragat ediyorum ama Selahattin Gürkan’da olmasın! Sami Bey olsun.” Dediği iddialarını sağır sultan bile duymuşken, nasıl oluyor da Sami Er kendine ve vasfına bu kadar güvenip kendiliğinden bu adaylığın oluştuğuna insanları inandırabiliyor. 

Kaldı ki Öznur Çalık, İl Başkanı Namık Gören ve İhsan Koca gibi üçü bir arada formül varken, yeni vekilleri zaten kimse takmazken, Bülent Tüfenkci’nin de zaten inisiyatif almadan etliye sütlüye karışmadığı gerçeği ortadayken bize bunu izah edebiliyor. 

BU ADAYLIK PROJESİNİN TEMELİNDE HEP MEŞALE VARDI!

Meşale dedikleri oluşum zaten Öznur Çalık’a Turgut Özal Üniversite Rektörü Recep Bentli için borçlanmış destek sözü vermişti. Öznur Çalık’ın adaylığı rafa kalkınca bir diğer meşaleci Sami Er geldi. Yani her iki durumda da kazanan meşaleciler oldu. Daha doğrusu öyle olduğunu sanıyorlar şimdilik… 

Hatta Öznur Çalık’ın eski valilerden birine “Bu meşalecilerle aman iyi geçinin” dediği iddiası bile kamuoyunda fazlaca dillendirilmişti. 

Google görüntülerinden alıntı yapıp, henüz talep edilen konut miktarının yüzde 5’i yapılmışken bol keseden atıp “Kiracılar içinde 15 bin konut yapacağız” gibi bir masal anlatarak insanların gözünün içine baka baka yalan söyleyebiliyor. Yine kendisini aday gösteren Öznur Çalık gibi hızlı tren yalanına sığınıp sözde proje olarak sunabiliyor. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 2
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 4
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!