Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2507.8
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64116.42$

AK Parti'den Yazıhan Çıkarması


AK Parti'den Yazıhan Çıkarması
AK Parti heyeti, Yazıhan ilçesini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Yazıhanlılar, AK Parti heyetine büyük ilgi gösterdi.
AK Parti MKYK Üyeleri Bülent Tüfenkci ve Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Yazıhan ilçesini ziyaret etti. Heyet, önce Yazıhan ilçesi merkezinde vatandaşlarla buluşurken, daha sonra ilçeye bağlı mahalleleri ziyaret etti. Heyet daha sonra Tarım ve Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemede bulundu.

Yazıhan'da gerçekleştirilen toplantılarda konuşan Yazıhan Belediye Başkanı ve AK Parti Yazıhan Belediye Başkan Adayı Nevzat Öztürk, "Yazıhanlılarla birlikte ilçemize hizmet etmenin gayreti içerisinde olduk. Çok güzel hizmetler yaptığımıza inanıyoruz. İnşallah 31 Mart seçimlerinde de yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan, "Biz biliyoruz ki; bir yerde huzur olursa, o şehirde yapılamayacak hiçbir şey yoktur. Cenabı Allah'ta memleketimize güzel bir rahmet vermiş. Bugün Malatya, toplu halde tek fikir üzerinde birleşmişler, birlik ve beraberlik içerisindeler. Bizim ortak paydamız Malatya'dır. Malatya'yı mazisine layık istikbale hazırlamak bizim gayemiz ve amacımızdır. Bugün bana 'en büyük projen nedir?' diye sorduklarında, 'sosyal entegrasyon projesi' diyorum. Sosyal sermayenin Malatya'nın lehine her aşamada değerlendirilmesi ve aktif hale getirilmesi diyorum. 31 Mart'ta sandıklarda sizlerin teveccühüyle çok güçlü çıktığımız taktirde, o zaman göreceksiniz Malatya modeli, Türkiye'ye örnek bir model olacak. Biz Malatya'da sevginin, barışın, birbirimize karşı sevginin, muhabbetin olduğu bir ortamı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Gönül belediyeciliğiyle hizmet edeceklerini anlatan Gürkan, şunları söyledi: "Bütün ilçelerimizle ilgili çalışmalarımızı yaptık. O ilçelerimizin artı-eksi, pozitif-negatif yönlerini kitapçıklar halinde belirledik. Buradaki 33 mahallemizin sorunlarını, problemlerini, yapılan işlemlerini, yapılması gerekenleri, taleplerini biliyoruz. Yazıhan, 650 kilometrekarelik alan içerisinde, yüzde 40 ovalık durumda. Burada bizim, altyapı hizmetlerinin haricinde hayvancılığı ve tarımı teşvik etme gibi bir sorumluluğumuz var. Tarım ve Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin burada olması, Recai Kutan Barajı'nın buraya su vermesi buradaki tarım ürünleri ve hayvancılığın gelişmesini sağlayacak. Ayrıca, istihdam alanları da oluşacak. Bu, Yazıhan'ımızı daha güçlü hale getirecektir. Yazıhan'ı kültür rotasında da değerlendireceğiz."

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise Yazıhan'a yapılan ve yapılacak yatırımlarla ilgili bilgiler vererek, "Tarım ve Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Malatya için bir rüyaydı. Yazıhan, Konya ovası gibi geniş bir ova. Bizde yaptığımız çalışmalar ve görüşmeler neticesinde Tarım ve Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin Yazıhan'da kurulmasına karar verdik. Bu ovanın sulanması lazım, Tarım ve Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte aldığımız desteklerle topraksız seracılığı da Yazıhan'a getiriyor. Aynı zamanda Çiftçi Üretim Merkezimizin de burada olmasına vesile oluyor. En önemlisi, barajımızın artık ovayı sulayacak hale gelmesidir. Recai Kutan Barajımız artık sulamayı bütün alanları yapıyor, kuru ovanın yeşil olmasına vesile oluyor. Barajımız şuanda 200 bin ton şeker pancarı üretimine üretilen şeker pancarlarının da Şeker Fabrikası'nda şekere dönüştürülmesine vesile oluyor. Sadece Yazıhan'ın değil Malatya ekonomisinin omurgası artık Yazıhan" diye konuştu.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise "31 Mart yerel seçimleri gerçekten Türkiye için önemli bir seçim. Yazıhan içinde önemli bir seçim. Özellikle Yazıhan'daki hizmetlerin, yapılanların taçlandırılarak devam etmesi noktasında Nevzat Öztürk başkanımızla yola devam çok çok önemli" dedi.

AK Parti iktidarları döneminde Yazıhan'a birçok hizmetin yapıldığını anlatan Tüfenkci, "Yazıhan'a trafo merkezi yapıyoruz. Özellikle Tarım ve Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin ve Yazıhan'ın önemli ihtiyaçlarından birisi olan trafo merkezinin ihalesi dört gün sonra yapılacak. Yazıhan'ın elektrik kesintisini ve yeni yatırımlar yapılması noktasındaki eksikliği de ortadan kaldıracağız. Yazıhan, Malatya'nın parlayan yıldızı. Geleceği olan, büyüme potansiyeli olan bir ilçemiz. Emin ellere teslim edilirse bu potansiyel iyi kullanılır. İktidar ve büyükşehirle beraber uyum içerisinde hareket eden bir Yazıhan, büyümesini katlayarak devam eder. Yazıhanlı kardeşlerim kendi geleceklerine oy verecekler. İnşallah rekor bir oy ile Yazıhan'da Nevzat Öztürk, büyükşehirde tecrübesiyle Selahattin Gürkan kardeşimizi seçmiş olacağız" diye konuştu. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!