Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    68266.110$

AK Parti Adayı Sami Er, Meşaleci Değilim Diyemedi!


AK Parti Adayı Sami Er, Meşaleci Değilim Diyemedi!
AK Parti Malatya Büyükşehir Adayı Sami Er, Meşaleci etiketini üzerinden atmak için türlü türlü kaçak yanıtlar vermeye devam ediyor.

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, zorlu seçim sürecini kör topal idare etmeye devam ediyor. Evlere şenlik AK Parti İl Yönetiminin dağınık koordinasyonu ile yıkılan ve umudu kalmayan Malatya’ya bir nebze olsun umut aşılamayı bırakın, kendilerini ifade etmekten bile geri kaldıkları gözlemleniyor. 

Hatırlanacağı üzere Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın tekrar aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılırken, eski Milletvekili Öznur Çalık’ın genel merkezi kurcalaması ve il başkanlığına atadığı Namık Gören ile birlikte Selahattin Gürkan’ın önüne set çekip, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan’ın da ifade ettiği gibi “ Biz Sami Bey’i artık yaşlandı diye istifasını istedik. Gel seni belediye meclis üyesi yapalım, artık yaşlandın dedik. Fakat Cumhurbaşkanımız beni aradı ve Sami Bey’i Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapacağını söyledi. Yoksa Sami Bey’in ne Malatya’ya gitmişliği var Ne Ankara’ya gitmişliği var. Aday adayı bile değildi!” sözleri nasıl bir tezgahın döndüğünü ulu orta gün yüzüne çıkarmıştı. 

MEŞALE PLANI TIKIR TIKIR İŞLİYOR!

Ahmet Çakır ve Hacı Uğur Polat’ın Belediye Başkanlıkları döneminde Belediyelere çöken, Vuslat Yayın Grubu adı altında aldıkları milyonları ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını, har vurup harman savuran bu grup, Selahattin Gürkan’ın ve Mehmet Çınar’ın arpayı kesmesiyle belediyelerden uzaklaşmış, yok paraya kanalı devretmiş ve yeni durakları olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve İnönü Üniversitesine yönelmişlerdi. 

Öznur Çalık’ın başkanlık adaylığında destek sözü aldığı Meşale’ye önce profesörlüğü bile tartışmalı olan rektör Recep Bentli’yi atayıp önündeki tüm setleri kaldırmıştı. 

Öznur Çalık’ın adaylığı yalan olunca ki, biz defalarca bırakın başkanlığı, doğduğu köye muhtar bile olamaz yazmamıza rağmen bazı cahil çevrelerce gırgır konusu olmuştuk. Nitekim yine biz haklı çıktık. Öznur Çalık kızağa çekildi. 

Meşale bu defa Sami Er ve Bağımsız aday İbrahim Gezer hamlesi yaptı. İbrahim Gezer kurucu üyesi olduğu DEVA Partisi’nden istifa etmeden bağımsız aday olurken, Sami Er AK Parti tarafından aday gösterildi. 

BEN MEŞALECİ DEĞİLİM, İSPAT ETSİNLER DİYEMEDİ!

Geçtiğimiz günlerde trollerden birinin Meşale ile bağlantınız var mı sorusuna direkt “Hayır efendim ne münasebet, öyle bir şeyi ispatlasınlar ne isterlerse vereceğim” demesi gerekirken şöyle ilginç bir yanıt veriyor. “İnsanları ayrıştırmak, sen şucusun, sen bucusun demek... hakikaten geldim buraya Arguvan’dan beni arıyorlar her köyden sana oy çıkaracağız. Arapgir aynı şekilde, yani bu tür şeylere girmek toplumu germenin bir anlamı yok. Malatya’nın huzur barış iklimine ihtiyacı var. Ben 1983 yılından ayrılan biriyim. Benden 20 sene sonra kurulan bir dernek, ben Malatya’da da yaşamamışım. 3 Yıllık Özel İdare dönemi yaşadım. O zaman biri de derki bilmem öbürü hangi dernekten, falanca dernekten. Dilin kemiği yok ne diyelim?"  dedi.

Öte yandan gittiği tüm ziyaretler ve gezilerde "Bana şucusun bucusun diyorlar. Ben Malatya'nın adamıyım" demekten geri kalmayan Er, Meşale etiketiyle bir hayli oy kaybedecek gibi duruyor.  

Hem "Yıllardır Malatya'da yaşamıyorum" diyen Sami Er'in hem de "Ben nasıl gelmedim depremde geldim cenazelerimle uğraştım" demesine Malatyalı vatandaşlardan tepki gelmeye devam ediyor. Ağır hasarlı binaya bu afişi asan vatandaşı emniyete şikayet ettikleri gelen iddialar arasında.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 4
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!