Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2439.4
  • BIST
    10082.77
  • BTC
    63074.87$

AK Parti Adayı Sami Er Malatyalıların Aklıyla Alay Etti!


AK Parti Adayı Sami Er Malatyalıların Aklıyla Alay Etti!
Deprem mağduru Malatya, yalanların ve rantçıların elinden bir türlü kurtulamadı. Gelen kandırıyor, giden kandırıyor! Geldiğimiz nokta arpa boyu bir yol alamadığımız gerçeği....

AK Parti Malatya'ya üvey evlat muamelesi yapmaya devam ediyor. En yüksek oy oranlarıyla 20 yıldır destek gören AK Parti, 6 Şubat depreminde en ağır bilanço ile karşılaşan Malatya'yı sahipsizliği ve beceriksiz temsilcileri yüzünden ihmal etmeye devam ediyor. AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meşaleci Sami Er, geçtiğimiz günlerde yaptığı proje tanıtım toplantısında adeta Malatyalıların aklıyla alay eden skandal bir söze imza attı. 

Depremin vurduğu 11 ilin en çok zahiyat gören ilk üç ilinden biri olan Malatya konut sayısında da sahipsizliğinin acısını yaşadı. Adıyaman bile bizim eski ilçemiz olmasına rağmen neredeyse başa baş konut yapıldığı gözlemlendi. Talebe göre en yüksek konut inşası biten Gaziantep oldu. 42 Bin dolayında ihtiyacın 15 bini bitti. Kahramanmaraş'da 112 bin talebin 20 bine yakını tamamlandı. Sahipsiz Malatya yine geriden gelmeye devam ediyor. 

13 AYDA 5 BİN KONUT YAPILDI! 200 BİN TALEBİN BİTMESİ 40 YIL SÜRÜYOR!

Depremin ardından geçen 1 yılı aşkın sürede biten konutun sadece 5 Bin olması Malatya’yı uzun yıllar sorunlar bekliyor manası çıkarıyor. Ortalama gerçek talebin 200 Bin olduğunu düşünürsek bu hızla konutların bitmesi tam 40 yıl sürüyor. Buna rağmen AK Parti Malatya Büyükşehir Belediyesi Adayı meşaleci Sami Er, tüm talebi 2 yılda bitirip ekstra 15 bin daha yapıp kiracıların konut ihtiyacını karşılayacakları vaadiyle adeta Malatyalıların aklıyla alay ediyor.

AFAD YETKİLİLERİ "70 BİNDEN FAZLA KONTEYNER İSTEYEN VAR!"

Geçtiğimiz günlerde bilgi aldığımız AFAD yetkilileri, hak sahibi olmayan fakat depremden bir şekilde etkilenmiş olan ve konteyner talebi bulunan 70 binden fazla insanın olduğunu belirtmesi, bırakın konutu insanların hala ne zorluklar altında yaşadığının apaçık göstergesi. 

KENDİ PARTİ ÜYESİ BAŞKAN GÜRKAN’I ELEŞTİRDİ!

Proje tanıtımında konuşan Sami Er, henüz Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğunda oturan ve AK Partili olmasına rağmen belediye başkanı Selahattin Gürkan’ı ciddi bir itham ile eleştirmesi kimsenin dikkatini çekmedi. 

BÜYÜKŞEHİR İLE İLÇE BELEDİYELERİ ARASINDA 33 BİN BAŞVURU VAR!

Meşaleci Sami Er sözlerine şöyle devam etti.  

“Maalesef ilçe belediyelerimiz ile büyükşehir belediyemiz arasındaki iletişim probleminden kaynaklanan bir durağanlık var.  33 bin tane başvuru var. İlk mecliste planlarla ilgili ne gibi sıkıntılar varsa onları giderecek hazırlıkları yapıyoruz.  İlçe belediyelerimiz inşallah kendi meclislerinden geçirecekler biz de büyükşehir meclisi olarak bunu mecliste geçirip hızlandıracağız” dedi. 

Sami Er, toplamda 69 binin üzerinde hak sahibinin olduğunu belirterek, bu hak sahiplerinin tamamına evlerinin teslim edilmesinden sonra ilave 15 bin konut yaparak özellikle kiracılar içinde konut ihtiyacının giderilmesi için çalışacaklarını söyledi. 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 4
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!