Ağbaba, Sığınmacılara eşit davranılmasını istedi

Ağbaba ve Eski Bakan Gemici Irak'tan kaçan Türkmenleri ziyaret etti
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Devlet Eski Bakanı Hasan Gemici IŞİD'in Irak'a saldırması sonrası kaçarak Ankara'da yaşayan Iraklı Türkmen sığınmacıları ziyaret etti. "Diğer sığınmacılara nasıl davranılıyorsa Türkmenlere de öyle davranılmalı" CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Devlet Eski Bakanı Hasan Gemici IŞİD'in Irak'a saldırması sonrası kaçarak Ankara'da yaşayan Iraklı Türkmen sığınmacıları ziyaret etti. Ağbaba, "Biz Türkiye'ye sığınan diğer insanlara nasıl davranılıyorsa Türkmenlere de öyle davranılması gerektiğine inanıyoruz. Onlar bizim kardeşlerimiz" dedi. IŞİD, Irak'a saldırması sonrası Irak'ın Türkmen kenti Telafer'den zor şartlarda kaçarak Türkiye'ye gelen Türkmenlerin bir kısmı Mamak Abidinpaşa'da kiraladıkları evlerde zor şartlarda yaşam savaşı veriyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, eski Devlet Bakanı Hasan Gemici, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Bozoğlu ve Irak Türkmenleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara Başkanı Mahmut Kasapoğlu ile birlikte Irak Türkmenlerini ziyaret etti.
"IŞİD saldırı sonrası Türkmenlerin bir kısmı Kerbela ve Necef bölgesine gitti. Ankara'daki Türkmenlerin sorunlarını yerinde görebilmek için Genel Başkanımızın talimatı ile Türkmen kardeşlerimize ziyaretlerde bulunduk. Burada Türkmenlerin hem sağlık sorunları hem barınma hem de yeme içme gibi her türlü problemleri olduğunu görüyoruz. Bu insanların hiçbir gelirleri yok. Çocukların ayaklarında ayakkabıları yok, okul sorunları var, sağlık sorunları var. Biz Türkiye'ye sığınan diğer insanlara nasıl davranılıyorsa Türkmenlere de öyle davranılması gerektiğine inanıyoruz. Onlar bizim kardeşlerimiz. Buradaki Türkmen kardeşlerimizin durumları ile ilgili bir rapor hazırlayacağız. Bu raporu hem ilgili bakanlara vereceğiz hem de Türkiye gündemine getireceğiz."
Suriyelilere sahip çıkıldı biz unutulduk
Kiraladıkları evlerde yaklaşık 20 kişi bir arada zor şartlarda yaşayan Türkmenleri ziyaret eden Ağbaba ve beraberindekiler ailelerin sorunlarını tespit etmeye çalıştı. IŞİD zulmünden kaçmak için zor şartlarda günlerce yürüyerek Türkiye'ye gelen Türkmenler soğuk hava nedeni ile ısınma sorunu yaşadıklarını, hastanelerde tedavi edilemediklerini bildirdi. Çocukların okullarına devam edemediğini söyleyen Türkmen aileler Suriye'den gelen sığınmacılara sahip çıkılırken kendilerinin unutulduğunu savundu.Sorunları gündeme getireceğiz
Ağbaba, şunları söyledi:"IŞİD saldırı sonrası Türkmenlerin bir kısmı Kerbela ve Necef bölgesine gitti. Ankara'daki Türkmenlerin sorunlarını yerinde görebilmek için Genel Başkanımızın talimatı ile Türkmen kardeşlerimize ziyaretlerde bulunduk. Burada Türkmenlerin hem sağlık sorunları hem barınma hem de yeme içme gibi her türlü problemleri olduğunu görüyoruz. Bu insanların hiçbir gelirleri yok. Çocukların ayaklarında ayakkabıları yok, okul sorunları var, sağlık sorunları var. Biz Türkiye'ye sığınan diğer insanlara nasıl davranılıyorsa Türkmenlere de öyle davranılması gerektiğine inanıyoruz. Onlar bizim kardeşlerimiz. Buradaki Türkmen kardeşlerimizin durumları ile ilgili bir rapor hazırlayacağız. Bu raporu hem ilgili bakanlara vereceğiz hem de Türkiye gündemine getireceğiz."
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.