Abdurrahman Babacan Malatya'yı Bıraktı İşine Döndü!

AKP Malatya Milletvekili olan Abdurrahman Babacan Malatya'yı bırakıp muhalefete ayar vermekle uğraşıyor.
Seçim öncesi yaptığımız milletvekili analizlerinde de değindiğimiz üzere Malatya’ya ithal olarak gönderilen Abdurrahman Babacan’ın Malatya’yı bırakıp başka işlerle uğraşacağı tespitlerimiz üzerinden 1 ay geçmeden gerçekleşti.
AKP’den 4. Sırada yer bulan ve zar zor şartlarla adını meclise yazdıran SETA’dan yetişme ısmarlama vekil, Malatya’da depremzedeleri bırakıp iktidarın medya kanalı olan A Haber’de partizanlık yaparak muhalefet partilerinin geleceğini konuştu. Özellikle AKP’nin ana kurmay kademesinin muhalefetin ne yaptığını pek de önemsemediği daha çok icraat yönlü bir politika yürüttüğünden habersiz olan ithal vekil Babacan, daha çok partinin gözüne girme adına seçildiği memleketin sorunlarını dillendirmek yerine CHP’de kurultay çağrısını, İYİ Parti’nin gelecekteki yol planlamasını konuşuyor olması akıl tutulması olarak yorumlandı. Seçim öncesinde de belirttiğimiz gibi AKP’nin Malatya’da sadece iki vekil ile temsil edileceği bu isimlerin ise bir dönem bakanlık yapan Bülent Tüfenkci ve Milletvekili aileden gelen İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak olduğu gerçeği şimdiden netlik kazanmış durumda.
Öte yandan geçtiğimiz günlerde Akçadağ’da esnafın sorunlarına kulak kabartan Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, daha çok Malatya’nın ve Malatyalının derdiyle dertlendiğini gösterdi. İhsan Koca ve Abdurrahman Babacan’ın Malatya gibi bir derdinin olmayacağını defalarca belirttik. Umarım bizi haksız çıkarır ve depremden ciddi zarar görmüş memleketi adına faydalı işlerde bulunurlar.
İL BAŞKANI GÖREN, KABUL GÖRMEDİ!
AKP Malatya il başkanlığına atanan Av. Namık Gören parti teşkilatı ve partiye gönül verenler tarafından ilk günden beri kabul görmedi. Acemi ve tutarsız eylemleriyle bu işi eline yüzüne bulaştıracağı görünen Gören’in yerine kongre’de daha çok sevilen isimlerden Hakkı Pekel, Mahmut Boyraz gibi isimlerin seçilmesi kulislerde bir hayli konuşulmaya başladı.
AKP genel merkezi ise 2018 seçimlerine nazaran bu seçimde 70 bin dolayında oy kaybeden il teşkilatını incelemeye aldığı ve daha sağlam bir yönetim planı oluşturmayı yerel seçim öncesi önemsiyor.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 2ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.