Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.56
  • ALTIN
    2496.0
  • BIST
    9548.09
  • BTC
    62707.09$

14 Mayıs Seçimi Malatya'da Sürpriz'e Açık!


14 Mayıs Seçimi Malatya'da Sürpriz'e Açık!
14 Mayıs Seçimleri öncesi listelerde yeni yüzler görmeye devam ediliyor. Malatya’da AK Parti’den 96, Cumhuriyet Halk Partisi’nden 25, MHP'den 23, İYİ Parti’den 16 başvurunun yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

14 Mayıs Seçimleri öncesi listelerde yeni yüzler görmeye devam ediliyor. Malatya’da AK Parti’den 96, Cumhuriyet Halk Partisi’nden 25, MHP'den 23, İYİ Parti’den 16 başvurunun yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Cumhur İttifakı olarak MHP’li adayların da AK Parti listelerinden başvurduğu gözlerden kaçmadı. AK Parti Aday listesinden göze çarpan isimler, Doktor Übeyt Akçin, Eski Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu,  Avukat Ramazan Acar, İş İnsanı Mahmut Boyraz, Doktor İlhan Geçit ve Genç isim Ela Erkoç.

ESKİ KADRO’DAN 2 İSİM VAR!

Ahmet Çakır ve Bülent Tüfenkçi’nin aday adayı olduğu Malatya listesinde dikkatlerden kaçmayan başka bir ayrıntısı ise yılların gedikli siyasetçisi Öznur Çalık’ın yer almaması oldu. Yine Hakan Kahtalı’nın olmaması dikkat çekti. 

ÖZNUR ÇALIK EMEKLİ Mİ OLUYOR?

Malatya’da Doğru Yol Partisi ile adaylık süreci geçiren ve muradına AK Parti’de eren Eczacı Öznur Çalık yıllarda MYK Üyeliği, Genel Başkan Yardımcılığı ve Malatya Milletvekilliği görevlerini sürdürdü. Başta yayın grubumuz olmak üzere bir çok kez eleştiriye maruz kaldı. Kanı beş kuruş etmeyen insanlar için aracı olup sağa sola iş’e yerleştirdi. Kimi defa adı Malatya’da onayı olmadan kuş uçmaz’a çıkarken, kimi zaman derdini anlatabileceği ve tek iş gören vekil yakıştırması yapıldı. 2016 yılında Yayın grubumuza 25 Bin TL Tazminat davası açtığı süreçte duygusallığı ve anaç duyguları devreye girmiş olmalı ki davayı 2 yıl gibi bir sürenin ardından geri çekti. Gözdağı verdiğini bilmemize rağmen yine büyüklük bizde kalsın ve olayı kişiselleştirmeyelim diye alttan alıp fazla sataşmamaya özen gösterdik.

Geldiğimiz yol Öznur Hanım için bitiş mi, başka bir göreve başlangıç mı henüz kestirmek çok zor. Çünkü adı sıkça Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için anıldı ve anılıyor. Enkaz şehrin başkanı olmak çok cazip bir görev olmasa gerek. Şayet işin ucunda bakanlık beklentisi de yoksa, Öznur hanım için artık torun sevme zamanı gelmiştir.   

SOSYETE FENDOĞLU ENKAZ ŞEHİR’DE KALMAZ!

Geçtiğimiz seçim adaylığı sürecinde o kadar eleştirdik, Malatya’ya herhangi bir yararlı işi olmaz demiştik. Girip haber arşivimizden bakabilirsiniz. Nitekim MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu bizi şaşırtmadı. Yan gelip yattı. İşi gücü bırakıp Yeni Malatyaspor’un en zor süreçlerinde Başkan Adil Gevrek’le münakaşalara girdi. Sonuç elde var sıfır. Şehrin enkaza döndüğü süreçte Sosyete yaşamıyla bilinen Fendoğlu’nun İstanbul yada Ankara’ya ikamet etmesi beklenen gerçek. Başarısız haliyle tekrar seçileceğini uman insanlar hayal aleminde yaşamaya devam etsinler.  

CHP’DE VELİ AĞBABA FERAGAT EDEBİLİR!

Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde hiç olmadığı kadar umutlu ve heyecanlı. Malatya’da yıllar sonra aday adaylık için 25 ismin başvurmasından da yeterince heyecanın yüksek olduğu aşikar. Veli Ağbaba’nın daha önce Malatya il’inden aday olacağı belirtmişti. Fakat Millet İttifakı’nın adayı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olunca A takımda yer alan Veli Ağbaba için bakanlık kontenjanı açılmış oldu. Daha doğrusu kendisinin beklentisi o  yöne evrildi. Bundan dolayı Malatya listesinden aday adayı olmadı. CHP Listesinden göze batan isimler başarılı eski başkanlardan Celal Berktaş, Eski Baro Başkanı Enver Han, Eski Malatya Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay ve en başarısız il başkanları arasında yer alan bir önceki il başkanı Enver Kiraz yer alıyor. 

İYİ PARTİ MALATYA’DA 1 VEKİL ÇIKARIYOR!

İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Cumhur ittifakında adeta kaybolmasıyla milliyetçi muhafazakar seçmenin adresi halini aldı. Son yıllarda başarılı siyasetiyle CHP ile birlikte bir çok büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere il belediyelerinde de başarılı işlere imza attı. 6’lı masada son formülüyle siyasi mühendisliğini konuşturan Genel Başkan Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı Cumhurbaşkanı Yardımcıları olmaları üzere kabul ettirmesi tabanda sevince yol açtı. Malatya’da 16 adayın başvurması teveccühün ne kadar fazla olduğunu gösteriyor. Hakan Yılmaz başkanlığında başarılı bir yönetim ortaya koyan İYİ Parti Malatya il teşkilatında adaylardan öne çıkan isimler, Prof. Dr. Elif Apohan, Prof. Dr. Hasan Pekdemir, Eğitimci Yazar Asuman Sarıtaç ve eski yapımcılardan Cebrail Mungan yer alıyor. 

Veli Ağbaba’nın Malatya’dan aday olmamasıyla birlikte CHP’nin 2, İYİ Parti’nin 1 Milletvekili çıkarması içten bile değil. Özellikle bu depremin ardından ilk 2-3 gün devlet yetkilisinin ve belediye başkanlarının vatandaşların yanına uğramaması büyük tepkilere sebep olmuştu. Malatya seçmeni bu tepkileri sandığa kadar taşırsa AK Parti’ye büyük bir ceza kesebilir ve ancak 2 vekil verebilir. 4 Vekili Millet ittifakına kaptırabilir. 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!