Sağlık Turizmi Konfederasyonu Medicana İle Protokol İmzaladı
GÜNDEMSağlık turizmi alanında Türkiye’nin uluslararası alanda daha güçlü bir aktör haline gelmesi amacıyla Sağlık Turizmi Konfederasyonu ile ülkemizin önde gelen sağlık gruplarından Medicana Sağlık Grubu arasında önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.
Protokole, Medicana International Ankara Hastanesi Genel Müdür ve Başhekimi Doç. Dr. Gülçin Türkmen Sarıyıldız ile Sağlık Turizmi Konfederasyonu Genel Başkanı Malatyalı Prof. Dr. Aysun Bay öncülük etti. Her iki kurum da bu iş birliğinin sağlık turizmi sektöründe kalite, erişilebilirlik ve uluslararası tanınırlık açısından önemli kazanımlar sağlayacağına dikkat çekti.
SAĞLIK TURİZMİNDE STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ
İmzalanan protokol ile birlikte; nitelikli sağlık hizmetlerinin uluslararası hastalara sunulması, uluslararası hasta portföyünün genişletilmesi, eğitim, tanıtım ve kalite standartlarının artırılması gibi birçok alanda ortak çalışmalar yürütülmesi hedefleniyor.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Aysun Bay, “Türkiye’nin sağlık turizminde sahip olduğu potansiyeli daha da ileriye taşımak, dünyada söz sahibi olmak için güçlü ve vizyoner ortaklıklar kuruyoruz. Medicana gibi köklü ve kaliteli bir kurumla gerçekleştirdiğimiz bu protokol, sektörümüz için stratejik bir adımdır.” ifadelerini kullandı.
Doç. Dr. Gülçin Türkmen Sarıyıldız ise yaptığı açıklamada, sağlıkta kaliteyi ve erişimi artıracak tüm girişimlere destek veriyoruz. Medicana olarak bu iş birliğiyle uluslararası hasta kabulünde yeni bir dönem başlatmayı hedefliyoruz.” dedi.
Her iki taraf da protokolün hayırlı olmasını dileyerek, güçlü ve sürdürülebilir iş birliklerinin Türkiye’nin sağlık turizminde lider ülke olma vizyonuna katkı sağlayacağını dile getirdi.
İlginizi Çekebilir