© Malatya Haber

Rektör Recep Bentli Yönetimine Personel'den Tepki!

Malatya Turgut Özal Üniversitesi tepkilerle ve sorunlarla anılmaya devam ederken, Rektör Recep Bentli tüm eleştirileri görmezden gelmeye ve kibrinden, egosundan taviz vermemeye devam ediyor.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde gün geçmiyor ki tepki çeken bir haberle daha karşılaşmayalım. Kurucu Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut döneminde personelin işe gelip gelmediğini tespit etme üzerine kurulan kartlı sistem suistimal edilince tepkiler başladı. İddialara göre yeni rektör meşaleci Recep Bentli’nin aldığı personellerin doğru dürüst işe gelmedikleri ortaya çıktı. Eski personel bu durumdan şikayetçi olarak “Biz kartımızı okutmayıp işe gelmezsek kapının önüne koyarlar. Fakat bu yönetimin işe aldıkları ne kart okutuyor, nede işe geliyor. Neden yaptırım uygulanmıyor?” şeklinde tepki gösteriyorlar. 

REKTÖR BENTLİ’DEN ÇİFTE STANDART!

Akşam üniversitesinin personel servisinin boş gidip geldiğine dikkat çekilirken, eski personeller “Biz bir gün izin isteyince bize ‘git yıllık yada saatlik izinden yaz’ diyorlar. Beyzadelerimiz işe gelmemesine rağmen ne kimse işten atılıyor, ne bir kınama uyarı veriliyor. Üniversitemizde yönetim adil ve eşit değil. Kimin gücü kime yeterse hesabı, adamı olan korunup kollanırken, adamı olmayanlara türlü türlü şartlar diretiliyor.” Dedi. 

Temsilcilerin grup oluşturarak HAK-İŞ’in ÖZ BÜRO İŞ kolundan toplu bir şekilde istifa edecekleri gündeme bomba gibi düştü. Rektörlüğün özellikle 4D personelinin haklarını vermediği çalışanların artık iyice burnundan soludukları belirtildi. 

BİRLİK OLAMAZSAK BAŞARILI OLAMAYIZ!

Yüzlerce üyenin dahil olduğu bir grup kuran Malatya Turgut Özal Üniversitesi çalışanları “Arkadaşlar öncelikle bu grubun bugüne kadar olamayışı büyük bir organizasyon eksiğimiz olduğunun kanıtıdır. Görüldüğü üzere bizler daha kurum içinde birlikteliğimizi sağlamakta problem yaşıyoruz. Bunu en iyi sendika başkanı ile yapılan toplantıda gördük. Herkes kendi şapkasını önüne koyarak düşünsün. Genelin menfaati göz önünde bulundurularak atılacak adımlarda istişare yapmamız gerekiyor. Bizim sendikaya ihtiyacımız yok. Sendikanın bize ihtiyacı var. Parayı biz veriyoruz bizi temsil etsinler diye, şayet bizi temsil etmiyorlarsa uzatmanın manası yok. Bahçe, temizlik, güvenlik, büro çalışanları ayrı ayrı özlük haklarının güçlendirilmesini beklemektedir. Sadece ay sonunda alınacak maaşa odaklanmadan biz içimizdeki iletişim problemlerini çözüp kimseden korkmadan birlik olup tek yumruk hareket etmeliyiz.” İfadeleri yer aldı. 
 
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER