Meşaleci Sami Er Bu Maaşla Malatya'yı Ayağa Kaldıracak!
MALATYAMalatya Büyükşehir Belediye Başkanı Meşaleci Sami Er'in rekor maaşı ve huzur hakları gündeme bomba gibi düştü. Meğer bunlar Malatya'yı değil, kendilerini ayağa kaldırmak için göreve gelmişler.
Belli bir konuma gelen bütün idarecilerin ilk hedefi maaş ile yetinmeyerek yönetim kurullarından huzur hakkı adı altında birden fazla maaşa bağlanmak oluyor. Bu özellikle Ankara ve İstanbul’da siyasiler ve bürokratlar arasında sıradanlaşmış bir uygulama haline gelmiş olup bu konumdakiler bunu hakları olarak görüyorlar. Malatya Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Selahattin Gürkan dönemine kadar bu uygulama belediye yöneticileri arasında da vardı. Zarar etmelerine rağmen bütün belediye şirketleri de yönetim veya denetim kurulu üyelerine ikinci maaş olarak huzur hakkı ödemesi yapıyordu. Selahattin Gürkan gelir gelmez bütün belediye şirketlerinden ödenen huzur haklarını kesti, sadece belediyenin ortaklığı bulunan dış kurumlar yani Aksagaz, organize sanayi vs. kurumlara belediyeyi temsilen gönderilen personellere huzur hakkı ödemeleri yapıldı. Diğer tüm yöneticiler beş sene boyunca sadece maaş karşılığı çalıştılar. Şimdi iddialara göre özellikle Meşale ve diğer marjinal grupların üyesi olan belediye yöneticilerine zararda olan belediye şirketlerinden ve dış kurumlardan yönetim kurulu karşılığı huzur hakları ödenmeye başlandı. Bu tutarın ortalama 30-40 bin seviyelerinde olduğu söyleniyor.
SAMİ ER ASLA TEK MAAŞLA YETİNMEZ!
Konuyu araştırdığımızda şok gerçeklerle karşılaştık. Belediye içerisinden aldığımız bilgilere göre Meşaleci Sami Er’in sadece maaş karşılığı çalışması 120 bin liraya razı olması düşünülemez diyen bir yetkili “İstanbul'da bu yönetim kurullarından maaş almaya alışmış Sami Er bir kuru maaşa çalışmaz. Benim tahminim Sami Er belediyeyi temsilen girdiği her kuruldan maaşını alır. Kaç yönetim kurulu üyeliği var? Her biri kaç TL huzur hakkı veriyor araştırma konusu edilmelidir. Bir de sadece Esenlik genel müdürünün maaşı konuşuluyor ancak hepsi zararda olan diğer belediye şirketlerinin genel müdürlerine Selahattin Gürkan döneminde ne maaş veriliyordu? şimdikilere ne veriliyor sorulmalı. Araştırıldığında net görülecektir ki arada dağlar kadar fark var” dedi.
Meşaleci Sami Er’in aldığı maaş’a, MEGSAŞ, KÜLTÜR A.Ş., FUARCILIK A.Ş. ORGANİZE SANAYİ, MORMAŞ, AKSAGAZ, gibi yerlerden gelen huzur hakları hesaplanırsa maaşının en az 220-260 Bin TL aştığı iddialar arasında.
İlginizi Çekebilir